首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Many countries face a somewhat more serious economic problems in the form of an unfavorable trade balance (贸易逆差) with other nati
Many countries face a somewhat more serious economic problems in the form of an unfavorable trade balance (贸易逆差) with other nati
admin
2014-10-09
52
问题
Many countries face a somewhat more serious economic problems in the form of an unfavorable trade balance (贸易逆差) with other nations. Such an imbalance exists when the total value of a country’ s imports exceeds that of its exports. For example, if a country buys $ 250 billion of products from other countries, yet sells only $ 100 billion of its own products overseas, its trade deficit is $ 150 billion. Many underdeveloped nations find themselves in this position because they lack natural resources or the industrial capacity to use these resources, and thus have to import raw materials or manufactured goods.
One effect of a trade deficit is the flow of currency (货币) out of a country. In the case of an underdeveloped nation, this can cause many financial difficulties, including failure to meet debt payments and obstacles to creation of an industrial base. Even in the case of a fully developed nation such as the United States, a large trade deficit is reason for alarm. American products, made by well-paid workers in US industries, cost more to produce than those made in places like Asia, where labor and material costs are much lower. Money spent on foreign products is money not spent on items produced by domestic industries.
What is the passage mainly about?
选项
A、Several worldwide economic problems.
B、The causes and consequences of trade deficit.
C、Lack of resources in underdeveloped countries.
D、The value of exports against imports.
答案
B
解析
题干意为“这篇文章主要是关于什么的?”文章的第一段阐述了引起贸易逆差的因素,第二段阐述了贸易逆差产生的后果,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/clYK777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
Whydomanypeopledislikecitylife?
Expertssaychildrencanbeginlearningasecondlanguageinpreschool,andshouldbeginbeforetheageoftentotakeadvantage
A—ChildHelpB—DamagedBaggageC—DelayedBaggageD—-EmergencyMedicalOperationE—HospitalAllowanceF—Lo
A、Theycan’tagreeontheprice.B、Theman’sorderistoosmall.C、Themanasksforearlierdelivery.D、Theydisagreeonthedis
Whatwasthepurposeoftheauthortowritethepassage?ThementionofBritisheducationoutsideGreatBritainsuggestsapict
Noonecanusecellphonesinanyareasatthehospitalwhereequipmentmightbeaffectedbytheinterferencefromcellphones.
A、Someshoesaremissing.B、Itsdeliveryisdelayed.C、Theorderiscancelled.D、Somepackagesaredamaged.B事实细节题。对话中,男士表示打电话来查
ItisknowntousthatEnglishisnotasoldasChinese,butitiswidelyusedbymostpeopleallovertheworld.Englishspeake
A—offerB—bargainC—sampleD—contractE—insuranceF—shipment
Theresidents,______hadbeendamagedbytheflood,weregivenhelpbytheRedCross.
随机试题
男婴,3天。黄疸程度加重2天,足月儿,母乳喂养。母亲血型为O型、Rh阳性,父亲血型为AB型、Rh阳性,实验室检查:TBil289μmol/L。最可能的诊断是
对于一般工业与民用建筑工程而言,通风与空调工程属于()。
实行会员分级结算制度的期货交易所会员由结算会员和非结算会员组成。结算会员具有与期货交易所进行结算的资格,非结算会员不具有与期货交易所进行结算的资格。()
目前,某银监局对其辖内某金融机构授信业务情况予以检查。主要情况如下:(1)办理贷款共计5863笔。金额14500万元。(2)在贷款投向上对农户购买化肥、农药、地膜、塑管等抗旱救灾和春耕物资的资金优先供应,对农田水利基本建设资金优先安排,并由支持传统的种
长方体ABCD-A1B1C1D1中,底面A1B1C1D1是正方形,O是BD的中点,E是AA1棱上任意一点。如果AB=2,AE=,OE⊥EC1,求AA1的长。
根据皮亚杰的认知发展阶段理论,当儿童处于具体的运算阶段,他的思维属于具体性运算。()
实验心理学中,挑选被试时最应注意()
有以下程序 main( ) { int i=1,j=1,k=2; if((j++||k++)&&i++) printf("%d,%d,%d\n",i,j,k); } 执行后输出的结果是
OnlineShoppingOnlineshoppinghasalotofadvantagesovergoinginpersontotheshops./Shopperscancheckreviewsand
There’snothingliketheinstinctiveroarofthecrowdwhenthousandsofpeopleallsing,orshouttogether.Buttranslatingtha
最新回复
(
0
)