首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)When catastrophic floods hit Bangladesh, TNT’s emergency-response team was ready. The logistics giant, with headquarters in A
(1)When catastrophic floods hit Bangladesh, TNT’s emergency-response team was ready. The logistics giant, with headquarters in A
admin
2018-09-19
45
问题
(1)When catastrophic floods hit Bangladesh, TNT’s emergency-response team was ready. The logistics giant, with headquarters in Amsterdam, has 50 people on standby to intervene anywhere in the world at 48 hours’ notice. This is part of a five-year-old partnership with the World Food Program (WFP), the UN’s agency that fights hunger. The team has attended to some two dozen emergencies, including the Asian tsunami in 2004. "We’re just faster," says Ludo Oelrich, the director of TNT’s "Moving the World" program.
(2)Emergency help is not TNT’s only offering. Volunteers do stints around the world on secondment to WFP and staff are encouraged to raise money for the program (they generated euro2.5m last year). There is knowledge transfer, too: TNT recently improved the school-food supply chain in Liberia, increasing WFP’s efficiency by 15-20%, and plans to do the same in Congo.
(3)Why does TNT do these things? "People feel this is a company that does more than take care of the bottom line," says Mr. Oelrich. "It’s providing a soul to TNT." In a 2006 staff survey, 68% said the pro-bono activities made them prouder to work at the company. It also helps with recruitment: three out of four graduates who apply for jobs mention the WFP connection. Last year the company came top in the Dow Jones Sustainability Index.
(4)TNT’s experience illustrates several trends in corporate philanthropy. First, collaboration is in, especially with NGOs. Companies try to pick partners with some relevance to their business. For TNT, the food program is a good fit because hunger is in part a logistical problem. Standard Chartered, a bank, is working with the Bangladesh Rural Advancement Committee on microfinance and with other NGOs on a campaign to help 10m blind people.
(5)Coca-Cola has identified water conservation as critical to its future as the world’s largest drinks company. Last June it announced an ambitious collaboration with WWF, a global environmental organization, to conserve seven major freshwater river basins. It is also working with Greenpeace to eliminate carbon emissions from coolers and vending machines. The co-operation is strictly non-financial, but marks a change in outlook. "Ten years ago you couldn’t get Coca-Cola and Greenpeace in the same room," says Neville Isdell, its CEO.
(6)Second, what used to be local community work is increasingly becoming global community work. In the mid-1990s nearly all IBM’s philanthropic spending was in America; now 60% is outside. Part of this involves a corporate version of the peace corps: young staff get one-month assignments in the developing world to work on worthy projects. The idea is not only to make a difference on the ground, but also to develop managers who understand how the wider world works.
(7)Third, once a formal program is in place, it becomes hard to stop. Indeed, it tends to grow, not least because employees are keen. In 1996 KPMG allowed its staff in Britain to spend two hours a month of their paid-for time on work for the community. Crucially for an accountancy firm, the work was given a time code. After a while it came to be seen as a business benefit. The program has expanded to half a day a month and now adds up to 40,000 donated hours a year. And increasingly it is not only inputs that are being measured but outputs as well. Salesforce.com, a software firm, tries to measure the impact of its volunteer programs, which involved 85% of its employees last year.
(8)All this has meant that straightforward cash donations have become less important. At IBM, in 1993 cash accounted for as much as 95% of total philanthropic giving; now it makes up only about 35%. But cash still matters. When Hank Paulson, now America’s treasury secretary, was boss of Goldman Sachs, he was persuaded to raise the amount that the firm chipped in to boost employees’ charitable donations. Now it is starting a philanthropy fund aiming for $1 billion to which the partners will be encouraged to contribute a share of their pay. No doubt that is good for the bank’s soul.
Which of the following is NOT an NGO?
选项
A、The Bangladesh Rural Advancement Committee.
B、WWF.
C、Goldman Sachs.
D、Greenpeace.
答案
C
解析
文中第4段提到企业与非政府组织的合作,并在第4、5段举例说明。A、B、D都有出现,而C的Goldman Sachs是一家企业,出现在文中最后一段,所以应选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cmEK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Forpeoplesufferingfromdepression,theadviceisusuallythesame:seekhelp.Thissimple-soundingdirective,moreover,is【M1
Thebookisdead.Technologyhaskilledit.Thelibrariesoftheworldaredoomingtobecomemuseums.Americans,however,【M1】___
Thebookisdead.Technologyhaskilledit.Thelibrariesoftheworldaredoomingtobecomemuseums.Americans,however,【M1】___
Christmasisthetimetomakethebelovedonesfeelspecial.Ahugandakisswouldprobablybemorethanenoughbutgiftsare
Aswehaveseen,thereisnothingaboutlanguageassuchthatmakeslinguisticidentitycoextensivewithnationalidentity."If
Americans’circleofcloseconfidantshasshrunkdramaticallyinthepasttwodecadesbutthenumberofpeoplewhosaythey【M1】_
Afour-yearstudybysociologistsatTheUniversityofManchesterhasfoundthatwomenaremuchlikelythanmento【M1】______mak
Kissing,strokingandwildembracesarecommonenough,andnowthequiet,romanticgestureofholdinghandsinpublicisa【M1】__
DuetothesoaringlivingcostinChina,youngloversnowareoptingfornakedmarriages—thosewithouttheonce-requiredtrappin
A、Havingaviewshift.B、Identifyingtheregret.C、Doingsomethingtochangethepresentsituation.D、Forgettingallaboutther
随机试题
不能促进乳汁分泌的是
A.自发性、阵发性痛、有夜间痛B.遇冷、热、酸、甜酸痛,无自发痛C.一过性、刀割样剧痛,无夜间痛D.冷刺激可使疼痛缓解,热刺激加重E.持续性痛牙本质龋疼痛的特点为
足少阴肾经的络穴是
蜡封法适用于测定吸水率小于2%的沥青混合料试件的毛体积密度。()
乙公司与丙公司交易时以汇票支付。丙公司见汇票出票人为甲公司,遂要求乙公司提供担保,乙公司请丁公司为该汇票作保证,丁公司在汇票背书栏签注“若甲公司出票真实,本公司愿意保证”。后经了解甲公司实际并不存在。根据票据法律制度的规定,下列表述中,正确的是()
在一次考古发掘中,考古人员在一座唐代古墓中发现多片先秦时期的夔文(音kui,一种变体的龙文)陶片。对此,专家解释说,由于雨水冲刷等原因,这些先秦时期的陶片后来被冲至唐代的墓穴中。以下哪项如果为真,最能质疑上述专家的观点?()
中国同迅速上涨的房价做斗争已经很久了,但其中令人不快的真相是:买得起房的中国人越来越少,尤其在大城市。如果以可支配收入来衡量,北京的房价超过了英国和日本。今年9月,中国的房价同比上涨近9%,涨幅创3年来新高,中国通过限购第二套房等措施来给市场降温
"<title style="italic">science</title>"是XML中一个元素的定义,其中元素的内容是______。
Jimmywas______paintingwhenhewasfive.WhydidsomebodyaskJimmyoneday?
Asfoodistothebody,soislearningtothemind.Ourbodiesgrowandmusclesdevelopwiththe【C1】______ofadequatenutritious
最新回复
(
0
)