首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It has long been recognized that the dinosaurs disappeared from the fossil record at the end of the Cretaceous period (65 millio
It has long been recognized that the dinosaurs disappeared from the fossil record at the end of the Cretaceous period (65 millio
admin
2022-07-08
24
问题
It has long been
recognized
that the dinosaurs disappeared from the fossil record at the end of the Cretaceous period (65 million years ago), and as more knowledge has been gained, we have learned that many other organisms disappeared at about the same time. The microscopic plankton (free-floating plants and animals) with calcareous shells suffered massively. The foundation of the major marine food chain that led from the minute plankton to shelled animals to large marine reptiles had collapsed.
On land it was not only the large animals that became extinct. The mammals, most of which were small, lost some 35 percent of their species worldwide. Plants were also affected. For example, in North America 79 percent did not survive, and it has been noted that the survivors were often deciduous—they could lose their leaves and shut down—while others could survive as seeds. As in the sea, it seems that on the land one key food chain collapsed: the one with leaves as its basic raw material. These leaves were the food of some of the mammals and of the herbivorous dinosaurs, which in turn were fed on by the carnivorous dinosaurs. Furthermore, it is most likely that these large dinosaurs had slow rates of reproduction, which always increases the risk of extinction. Crocodiles, tortoises, birds, and insects seem to have been little affected. The two first named are known to be able to survive for long periods without food, and both can be scavengers. Indeed, with the deaths of so many other animals and with much dead plant material, the food chain based on detritus would have been well-supplied. Many insects feed on dead material; furthermore, most have at least one resting stage in which they are very resistant to damage. In unfavorable conditions some may take a long time to develop: there is a record of a beetle larva living in dead wood for over 40 years before becoming an adult. Some birds were scavengers, but the survival of many lineages is a puzzle.
What happened in the biological story just after these extinctions? What is found in and just above the boundary layer between the deposits of the Cretaceous and those of the Tertiary termed the K/T boundary. For a very short period the dominant microorganisms in marine deposits were usually diatoms and dinoflagellates (both single-celled types of plankton). The important feature for the survival of both these groups was the ability to form protective cysts (sacs around organisms) that rested on the sea floor. Above these, in the later deposits, are the remains of other minute plankton, but the types are quite different from those of the Late Cretaceous. In terrestrial deposits a sudden and dramatic increase in fern plant spores marks the boundary in many parts of the world; ferns are early colonizers of barren landscapes. The fern spike (sudden increase), as it is termed, has been found also in some marine deposits (such was the abundance of fern spores blown around the world), and it occurs in exactly the same layer of deposit where the plankton disappear. We can conclude that the major marine and terrestrial events occurred
simultaneously
.
Many theories have been put forward for the extinction of the dinosaurs, but most of them can be
dismissed
. In 1980, Louis Alvarez and Walter Alvarez and colleagues from the University of California published their research on the amounts of various metals in the boundary between Cretaceous and Tertiary rocks (K/T boundary) in Italy, Denmark, and New Zealand. They had found, accidentally, that a rare metal, iridium, suddenly became very abundant exactly at the boundary and then slowly fell away. This phenomenon, known as the iridium spike, has now been identified in K/T boundary deposits in over a hundred other sites in the world. Iridium occurs in meteorites and volcanic material, but in the latter case it is accompanied by
elevated
levels of nickel and chromium. These other metals are not especially abundant at the K/T boundary. The Alvarezes concluded that the iridium spike was due to a large asteroid that struck Earth 65 million years ago.
In the second paragraph, why does the author provide the information that there is a record of a beetle larva living in dead wood for over 40 years before becoming an adult?
选项
A、To help explain why insects were less likely to go extinct than other species.
B、To show that not all species that relied on trees disappeared during the late Cretaceous.
C、To suggest that insects that lived long ago had much longer life spans than those living today.
D、To support the claim that conditions at the end of the Cretaceous were highly unfavorable.
答案
A
解析
第2段倒数第3句提到,在休眠期,昆虫对外来损害具有很强的抵抗力。第2段倒数第2句提到,在不利的条件下,昆虫发育的时间会很长,由此可推断,作者说甲虫幼虫在枯木中生活了40多年才发育成成虫是为了作为例子来解释说明昆虫在不利的条件下可以存活下来的原因,故A项正确。B项“以证明并非所有依赖树木的物种都在白垩纪晚期消失了”、C项“表明生活在很久以前的昆虫比现在的昆虫寿命长得多”均不符合题意。D项“支持白垩纪末期环境非常不利的观点”,文中没有说明这个记录来源于哪个时候,只说到有这样一个记录(there is a record of)。因此也不选D项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cpMO777K
本试题收录于:
CATTI二级笔译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI二级笔译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
HistoryofSpecialSchoolsOneofthefirstspecialschoolsintheworldwastheInstitutNationaldesJeunesAveuglesinP
SpaceTourismSpaceTourismisthetermthat’scometobeusedtomeanordinarymembersofthepublicbuyingticketstotrave
Wemayhavesuspecteditalready,butnowthescience【C1】______:unmarriedandchildlesswomenarethehappiestsubgroupinthe
OlkswagenbelievesitwasworthstickingitoutinChinainthe1990swhenthehopesofotherforeigncarmakersweredashed.
Formeandmyotherclassmates,tryingtofathomwhathappenedtoouroldschoolfriend,wemayneverknowifwereallywouldgr
Asshegreetedmeatthedoor,myprospectiveroommateseemedtobethehappyandcarefreefriendIhaddreamedbeforeIcameto
Lifeinsurance,beforeavailableonlytoyoung,healthypersons,cannowbeobtainedforquitealargeproportionoftheelderly
Thethiefwasapprehended,buthisaccomplicehaddisappeared.
Walkingthroughmytrainyesterday,staggeringfrommyseattothebuffetandback,IcountedfivepeoplereadingHarryPottern
LifeandtheWorldLifeandtheworld,orwhateverwecallthatwhichweareandfeel,isanastonishingthing.Themistoff
随机试题
先进的社会意识之所以能对社会的发展起积极的促进作用,关键在于它()。
Theship______frombehindthefog.
容易发生子宫脱垂的情况有
A.2~4小时B.4~6小时C.6~8小时D.9~11小时E.11~12小时经产妇的第一产程时间()
期货公司向股东或者其关联企业借人的具有次级债务性质的长期借款,可以在计算净资本时将所借入的长期借款按照中国证监会规定的比例计入净资本。( )
小王是某税务机关工作人员,因业务素质不足,导致少征税款10万元。根据刑事法律制度的规定,小王的行为()。
A公司2014年起实施了一系列股权交易计划,具体情况如下。(1)2014年3月10日,A公司与W公司签订协议,协议约定:A公司向W公司定向发行15000万股本公司股票,以换取W公司持有的B公司80%的股权。A公司定向发行的股票按规定为每股3元,双方确定的
根据下面材料回答问题。下图反映了2003—2010年该省城镇居民主要耐用消费品()每百户拥有量的变化趋势。
骨髓分为红骨髓和黄骨髓,其中红骨髓具有造血功能,黄骨髓没有造血功能。()
CustomsofficersataLondonairportyesterdayfound$500,000worthofdrugswhichwerebeingsmuggled(走私)intoBritaininboxes
最新回复
(
0
)