首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Men seem to have always taken an interest in meteorites, but not until the early nineteenth century were these objects considere
Men seem to have always taken an interest in meteorites, but not until the early nineteenth century were these objects considere
admin
2010-07-14
49
问题
Men seem to have always taken an interest in meteorites, but not until the early nineteenth century were these objects considered worth preserving for scientific study.
In the beginning, people believed that because meteorites fell from the heavens, they were either gods themselves or messages from the gods. Thus the more civilized of early men carefully kept the meteorites, drapping them in costly linens and anointing them with oil. In many instances, the people built special temples in which the meteorites were to be worshiped. Meteorite worship was common long in the Mediterranean area, and in Africa, India, Japan, and Mexico: such worship still persists in some regions.
Although many people held meteorites in reverence paritcularly if they were seen to fall, other practical minded individuals made good use of the durable and easily worked alloy provided by nature in the nickel-iron meteorites. They frequently used of this metal to make tools, and often pots and other utensils. Throughout history, meteoritic iron has been used in the manufacture of special swords, daggers, and knives for members of royalty. Attila and other early conquerors of Europe. boasted of "swords form heaven". As late as the end of nineteenth century, several swords were made from a Japanese iron meteorite at the command of a member of the Japanese court.
The men who first made use of meteoritic metal were ______.
选项
A、small isolated tribes
B、those who did not revere meteorites
C、nineteenth century scientists
D、warriors
答案
B
解析
本题问到首先使用陨石的是哪些人。这道题无法在文中找到现成的答案,因此须用排除法及推理的办法。文中第三段段首讲到:尽管许多人非常崇敬陨石,尤其是当他们看到陨石从天空落下的情景,而另一些实际、有头脑的人则开始利用镍铁陨石中提供的天然合金。因此,可排除选择项A和D;答案C“十九世纪的科学家”,文中并没有提到;答案B“那些不崇敬陨石的人”,文中虽没有直接说到,但从与崇敬陨石的人行为的对比,我们可确定,首先使用陨石的人就是不崇敬它的那些人。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cqKK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Theyhelpeachotherinaway.B、Theyhavenothingtodowitheachother.C、Theydependoneachother.D、Theyhavesomethingt
A、Thesolarsystemisabitsmallerthanthegreatbear.B、Thesolarsystemisbiggerthanthegreatbear.C、Thesolarsystemis
Ina21st-centuryworkplace,whatisusedbythebosstomonitorhisemployees’computers?Inaharassmentsuitfiledbyasenio
Peopleusecreditcardsonconditionthattheyhave______.Accordingtothepassage,creditcardsarebigbusinessbecausecr
Thefoodweeatseemstohaveprofoundeffectsonourhealth.【C1】______sciencehasmadeenormoussteps【C2】______makingfoo
TheMostBeautifulCityinAmericaIthasbeencalledthemostbeautifulcityinAmerica.Italsoisthesubjectofaveryp
Anotherculturalaspectofnonverbalcommunicationisonethatyoumightnotthinkabout:space.Everyperson【B1】______himself
Anotherculturalaspectofnonverbalcommunicationisonethatyoumightnotthinkabout:space.Everyperson【B1】______himself
MarioDeLibertyhadbeenlivingasmallbusinessman’sdream.Twenty-oneyearsagoheopeneduptheWestgatePubinHavertown,Pe
随机试题
我国制定路线、方针、政策的基本实际依据是我国正处于()。
患者,女性,30岁,G1P0。平素月经规律。月经增多、经期延长1年余。妇科检查:外阴阴道无异常,宫颈散在潴留囊肿,子宫近11周妊娠大小.表面有多个质硬突起,最大直径约6cm,附件未触及异常。辅助检查:Hb90g/L。首先考虑的诊断是
具有消痰化瘀、软坚散结、制酸止痛功效的药物是
服药期间不宜高空作业的是鼻吸或擦患处,不可内服的是
总收益是指以收益为目的的土地及与此有关的设施、劳力及经营等要素相结合而产生的总收益,计算时首先分析可能产生的各种收益,然后按()的原则来确定土地的总收益。
水泥的安定性是指()。
通常情况下,下列商业银行资产的流动性自高至低排序正确的是()。(1)国债;(2)同业借款;(3)长期股权投资;(4)可出售的贷款组合。
远古、夏商都出现了哪些古歌与古乐舞?
Lawyersarelessthan1%ofAmericanadults,【C1】______theyarewell-representedingovernment.Boththepresidentandthevice-p
Peoplethinkingabouttheoriginoflanguageforthefirsttimeusuallyarriveattheconclusionthatitdevelopedgraduallyas
最新回复
(
0
)