首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
医学
The great question that this paper will, but feebly, attempt to answer is, what is the creative process? Though much theory
The great question that this paper will, but feebly, attempt to answer is, what is the creative process? Though much theory
admin
2013-12-06
47
问题
The great question that this paper will, but feebly, attempt to answer is, what is the creative process?
Though much theory has accumulated, little is really known about the power that lies at the bottom of poetic creation. It is true that great poets and artists produce beauty by employing all the powers of personality and by fusing emotions, reason, and intuitions. But what is the magical synthesis that joins and arranges these complex parts into poetic unity?
John L. Lowes, in his justly famous "The Road to Xanadu", developed one of the earliest and still generally acceptable answers to this tantalizing question. Imaginative creation, he concludes, is a complex process in which the conscious and unconscious minds jointly operate. "There is... the Deep Well with its chaos of fortuitously blending images; but there is likewise the Vision which sees shining in and through the chaos of the potential lines of Form, and with the Vision, the controlling Will, which gives to that potential beauty actuality." The Deep Well is the unconscious mind that is peopled with the facts, ideas, and feelings of the conscious activity. The imaginative vision, an unconscious activity, shines through the land of chaos, of lights and shadows, silently seeking pattern and form. Finally, the conscious mind again, through Will, captures and embodies the idea in the final work of art. In this way is unity born out of chaos.
Though there can be no absolute certainty, there is general agreement that the periods in the development of a creative work parallel, to some extent, Lowes’ theory of Well, Vision, Form, and Will. There are at least three stages in the creative process: preparation, inspiration, work.
In a sense, the period of preparation is all of the writer’s life. It is the Deep Well. It is especially a period of concentration which gives the unconscious mind an opportunity to communicate with the conscious mind. When remembrances of things past reach the conscious level of the writer’s mind, he is ready to go on with the process. Part of this preparation involves learning a medium — learning a language, learning how to write, learning literary forms. It is important to mot here that form cannot be imposed upon the idea. Evidence, though sparse, shows that the idea gives birth to the form that can best convey it. It is the Vision, according to Lowes, which sees shining in and through the chaws of the potential lines of Form..."
When remembrances of things past reach the conscious level, the post has reached the stage called______.
选项
A、Well
B、Vision
C、Form
D、Will
答案
D
解析
第三段倒数第二句“最终又是意识的思维,通过意志,在其最终的艺术作品中捕捉和体现了这种思想观念”。第五段第四旬:“当作者回溯以往事情达到了有意识的水平时,他就具备(准备)了继续创作进程的条件。这种准备工作中有一部分涉及学习媒介——学习语言,学习如何写,学习文学形式。”第二段体现了意志是有意识思维的集中表现。A.源泉,来源,顾名思义,也是最初的东西。B.洞察力,视觉。C.形式。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/crU3777K
本试题收录于:
医学博士外语题库考研分类
0
医学博士外语
考研
相关试题推荐
Confrontedwithpatientfacingdeath,physiciansmayfeelasenseofmedicalimpotenceandfailure.Yearsoftrainingandzealt
A、Itmayaffectawoman’sphysicalactivity.B、Itmayaffectawoman’sself-imageasafemale.C、Itmayaffectawoman’sperc
Youcanhavetoomuchofagoodthing,itseems—atleastwhenitcomestophysiotherapyafterastroke.Manydoctorsbelievetha
Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunknowntothescholarsoftheclassicalandmedievalworlds,whiledur
Appliedresearch,undertakentosolvespecificpracticalproblems,hasanimmediateattractivenessbecausetheresultscanbese
A、Thepolicemanshowedhimtherailwaystation.B、Hefoundtheplacewherehelived.C、Hewasmisledtoawrongplace.D、Hedeci
Womenfindamasculineface—withalargejawandaprominentbrow—-moreattractivewhentheyaremostlikelytoattractive,acco
A、Itismuchsmallerthanamicrowave.B、Itleavesmuchroomforreduction.C、Itiswidelyusedintheclinic.D、Itisperfect.
A、Thejob’sshorthoursmakeitimpossibleforhertorefuse.B、She’slookingforwardtomeetinghernewcolleagues.C、Sherefus
A、Itdependsonthewife.B、Itdependsonthehusband.C、Itisuncertain.D、Shedoesnotwanttogivevoicetoheropinion.C对话中
随机试题
我国公务员级别设置向基层倾斜,体现在职务与级别的对应关系上即()
A.中性粒细胞增高B.嗜酸粒细胞增高C.单核细胞增高D.淋巴细胞植活E.嗜碱粒细胞增高细菌污染反应是
两上肢自然下垂,肩胛角平()
女,28岁,风湿性心脏病,二尖瓣狭窄并关闭不全。心悸、气短、下肢水肿。每天服地高辛0.25mg,间断服氢氯噻嗪已2个月,心电图示室性早搏、二联律。首选哪种治疗措施
患者,男,45岁。左上臂内侧有一肿块,呈半球形,暗红色,质地柔软,状如海绵,压之可缩小。应首先考虑的是
避免炸药爆破造成危害的安全距离应考虑()方面内容。
Mr.Yorkwellwasblindwhenhewasseven.Hehadseenmanydoctorsbutnoneofthemcoulddo【C1】______forhim.Hecouldneverse
材料1 10月17日,第七届中国成都国际非物质文化遗产节开幕式在中国成都国际非遗博览园隆重举行。本届非遗节以“传承多彩文化创享美好生活”为主题,设立1个主会场和28个主题分会场,来自86个国家和地区的1100余个非遗项目和5600余名代表将共襄盛
2020年奥运会的主办城市是马德里。()
Ourtalebeginstwodecadesago,whenagroupofDutchwomensetouttofindanexplanationfortheantisocialbehaviorofthem
最新回复
(
0
)