首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Everyone chases success, but not all of US want to be famous. South African writer John Maxwell Coetzee is well-known for keepin
Everyone chases success, but not all of US want to be famous. South African writer John Maxwell Coetzee is well-known for keepin
admin
2011-03-01
46
问题
Everyone chases success, but not all of US want to be famous. South African writer John Maxwell Coetzee is well-known for keeping himself to himself.
When the 63-year-old was named the 2003 Nobel Prize winner for literature earlier this month, reporters were warned that they would find him "particularly difficult to catch".
Coetzee lives in Australia but spends part of the year teaching at the University of Chicago. He seemed shocked by the news that he won the US$1.3 million prize. "I wasn’t even aware they were due to make the announcement," he said.
His love of privacy led to doubts as to whether Coetzee will attend the prize-giving in Stockholm, Sweden, on December 10.
But despite being described as difficult to track down the critics agree that his writing is easy to get to know.
Born in Cape Town South Africa to all English-speaking family, Coetzee made his breakthrough in 1980 with the novel Waiting for the Barbarians. He took his place among the world’s leading writers with two Booker prize victories, Britain’s highest honor for novels. He first won in 1983 for the Life and Times of Michael K, and his second title came in 1999 for Disgrace.
A major theme in his work is South Africa’s former apartheid (种族隔离) system, which divided whites from blacks. Dealing with the problems of violence, crime and racial division that still exist in the country, his books have enabled ordinary people to understand apartheid from within.
"I have always been more interested in the past than the future." he said in a rare interview. "The past casts its shadow over the present. I hope I have made one or two people think twice about whether they want to forget the past completely."
In fact this purity in his writing seems to be mirrored in his personal life. Coetzee is a
vegetarian, a cyclist rather than a motorist and doesn’t drink alcohol.
But what he has contributed to literature, culture and the people of South Africa is far greater than the things he has given up. "In looking at weakness and failure in life," the Nobel Prize judging panel said, "Coetzee’s work expresses the divine spark in man."
John Maxwell Coetzee is a person who______.
选项
A、prefers riding a bike to driving a car
B、likes eating meat very much
C、ever drinks wine
D、often accepts interviews
答案
A
解析
细节题。由倒数第二段可知Coetzee是一个素食主义者,比起骑摩托车,他更喜欢自行车,他不喜欢喝酒。由此选A排除B、C。倒数第三段he said in a rare interview,从rare可以看出他不喜欢接受访问,所以D也排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/csjd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Howdoesthewomanfeelattheendoftheconversation?
AspeciallabattheUniversityofChicagoisbusyonly【C1】______Itisadream【C2】______whereresearchersareatwork【C3】______d
Theearliestfilmswereshort,lastingonlyoneminuteorless.Peoplecould,foronecent,seesimpleactionfilmsoftrains,f
Aseverytravelersoonfindsout,itisimportanttoknowthelocaltime.【C1】______untilthelastcentury,everytownandvillag
Whattimeoftheyeardoestheconversationtakeplace?
WhatisMr.Bush’smainpurposeofthetrip?
GenerationsofAmericanshavebeenbrought【C1】______tobelievethatagoodbreakfastisimportantforhealth.Eatingbreakfast
WhatisMr.Bush’smainpurposeofthetrip?
Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforlearningliewiththestudents.【C1】______alongreadingassignmentisgiven,
TextTherewasatimewhenparentswhowantedaneducationalpresentfortheirchildrenwouldbuyatypewriter,aglobeoran
随机试题
受体根据与其结合的______________命名,胆碱能受体又有______________和______________之分别。前者分布于______________,______________,______________,____________
Windows中双击处于最大化状态的窗口的标题栏,则使该窗口______。
对于放射治疗敏感的是
该患者最可能的诊断是( )。该患者在左房代偿期最严重的表现是( )。
个人质押贷款利率按中国人民银行规定的()期限贷款利率执行,以个人凭证式国债质押的,贷款期限内如遇利率调整,贷款利率()。
企业实际支付已宣告的现金股利会导致企业所有者权益减少。()
截至2011年4月21日22时,沪深两市已有534家上市公司公布第一季度财报。这534家公司实现营业总收入4572.78①亿元,同比增长30.74%。不过,一季度营业总收入环比下降12%②,这534家公司2011年一季度存货6167.68亿元,较上年年末增
Theauroraisoneofnature’smost______spectacles.
Inthatcountry,hospitaldoctorsdon’tgosightseeingveryoftenbecausetheirwork______almostalltheirtime.
A、Itsoundstoogoodtobetrue.B、It’suptoyou.C、Forgetit.D、Well,I’mnotsure.A“Toogoodtobetrue.”意为“好得令人难以置信”,表示自己
最新回复
(
0
)