首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It was once thought that air pollution ’affected only the area immediately around large cities with factories or heavy automobi
It was once thought that air pollution ’affected only the area immediately around large cities with factories or heavy automobi
admin
2011-03-01
66
问题
It was once thought that air pollution ’affected only the area immediately around large cities with factories or heavy automobile traffic. Today, we know that although these are the areas with the worst air pollution, the problem is literally worldwide. On several occasions over the past decade, a heavy cloud of air pollution has covered the entire eastern halt’ of the United States and led to health warning even in rural areas away from any major concentration of manufacturing and automobile traffic. In fact, the very climate of the entire earth may be affected by air pollution. Some scientists feel that the increasing concentration of carbon dioxide in the air resulting from the burning of coal and oil is creating a "greenhouse effect" holding in heat reflected from the earth and raising the world’s average temperature. If this view is correct and the world’s temperature is raised only a few degrees, much of the polar ice cap will melt and cities such as New York, Boston, Miami, and New Orleans will be under water.
Another view, less widely held, is that increasing particulate matter in the atmosphere is blocking sunlight and lowering the earth’s temperature — a result that would be equally disastrous. A drop of just a few degrees could create something close to new ice age and would make agriculture difficult or impossible in many of our top fanning areas. At present we do not know for sure that either of these conditions will happen ( though one recent government report prepared by experts in the field concluded that the greenhouse effect is very likely). Perhaps, if we are very lucky, the two tendencies will offset each other and the world’s temperature will stay about the same as it is now.
Paragraph 1 implies that______.
选项
A、coal and oil are the main cause of the greenhouse effect
B、increasing gathering of carbon dioxide in the air is the main cause of greenhouse effect
C、greenhouse effect will cause ten degrees increase in temperature
D、the polar ice cap will cover New York under water
答案
B
解析
根据题干定位到第一段,第三句指出the increasing concentration of carbon dioxide in the air resulting from the burning of coal and oil is creating a“greenhouse effect”,燃烧煤、油等矿物燃料释放的二氧化碳越来越集中产生了温室效应,因此选[B]。煤、油本身并不是产生温室效应的原因,因此排除[A];该句后半部分提到....raising the world’s average temperature,温室效应会使全球平均温度上升,但具体增加多少,文中并未提及,故排除[C];第一段最后一句话提到the polar ice cap will melt and cities such as New York,Boston,Miami,and New Orleans will be under water,温室效应使得全球温度增高,由此引发的极地冰冠融化会淹没这些城市,并不是极地冰冠本身会淹没这些城市,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cykd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Therewasonethoughtthatairpollutionaffectedonlytheareaimmediatelyaroundlargecitieswithfactoriesandheavyautomob
Therewasonethoughtthatairpollutionaffectedonlytheareaimmediatelyaroundlargecitieswithfactoriesandheavyautomob
Readthefollowingarticleinwhichfivepeopletalkabouttheairpollutioninlargecities.Forquestions61to65,matchname
Readthefollowingarticleinwhichfivepeopletalkabouttheairpollutioninlargecities.Forquestions61to65,matchname
Theautomobilehasmanyadvantages.Aboveall,itofferspeoplefreedomtogowhereverandwhenevertheywanttogo.Thebasicp
WhatdoestheInternationalCentersendouttostudents?
ForanincreasingnumberofstudentsatAmericanuniversities,Oldissuddenlyin.Thereasonisobvious:thegrayingofAmerica
Whydidthestudentscleanthecars?
Whydidthestudentscleanthecars?
随机试题
ThreeWaystoBecomeMoreCreativeEveryonehas【C1】______(imagine),butmostofusforgethowtoaccessit.Creativityisn’t
tRNA最主要的分子结构特征是含
弓形虫主要致病阶段是
A、大蓟B、地榆C、三七D、白芨E、蒲黄主治各种内外出血,但最宜治疗尿血的是()。
书写药历是药师进行规范化药学服务的一项工作,下列内容一般不作为药历内容的是()
某生产企业(一般纳税人)向当地商城销售高尔夫球具10套,销售单价为1000元/套,随同高尔夫球具销售出借的包装物的押金是600元。1年后包装物押金逾期,押金不退。请对此业务做相应的会计分录。(消费税税率为10%)
在应聘者的筛选与录用过程中,初步面试的目的是()。
纳税人发生下列行为时,应按最高价格计征消费税的有()。
(2017年真题)根据现行宪法和立法法,下列关于宪法监督的表述,正确的是()。
Comparedwithwrittencomplexquestionnaires,structuredinterviews
最新回复
(
0
)