首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Some people argue that the pressure on international sportsmen and sportswom-en kills the essence of sport-the pursuit of perso
Some people argue that the pressure on international sportsmen and sportswom-en kills the essence of sport-the pursuit of perso
admin
2013-01-03
71
问题
Some people argue that the pressure on international sportsmen and sportswom-en kills the essence of sport-the pursuit of personal excellence.
Children kick a football around for fun. When they get older and play for local school teams, they become competi-tive but they still enjoy playing. The individual representing his country cannot afford to think about enjoying himself, and he has to think only about winning. He is responsible for an entire nation’s hopes, dreams and reputation.
A good example is the football World Cup. Football is the world’s most important sport. Winning the World Cup is perhaps the summit of international sporting success. Mention "Argentina" to someone, and the chances are that he’ll think of football. In a sense, winning the World Cup "put Argentina on the map."
Sports fans and supporters get quite irrational about the World Cup. People in Eng-land felt that their country was somehow important after they won in 1966. Last year thousands of Scots sold their cars, and even their houses, and spent all their money travel-ing to Argentina, where the finals were played.
So, am I arguing that international competition kills the idea of sport? Certainly not!(77) Do the Argentinian really believe that because eleven of their men proved the most skilful at football, their nation is in every way better than all others? Not really. But it’s nice to know that you won and that in one way at least your country is the best.
What is the author’s main purpose in the passage?
选项
A、To prove that football is the world’s most important sport.
B、To show that Argentina is better than all others.
C、To compare Scotland with Argentina.
D、To explain the role of sport.
答案
D
解析
此题考查的是考生对文章总体观点的认识。Football is the world’s most important sport是第二段中的原话,这只是文章中普通的一句话,并不代表作者的观点,因此A项认为本文的目的是去证明这句话显然是错误的。Do the Argentinian really believe that because eleven of their men proved the most skilful at football,their nation is in every way better than all others? Not really.仅仅因为阿根廷足球队的11名队员证明了他们是在足球领域技艺最高超的,阿根廷的人们就认为阿根廷在各个方面都是世界上最好的吗?不是这样的。从以上这句话可以看出B项也是错误的。文章中根本没有拿阿根廷和苏格兰做比较,C项显然不对。因此本题应该选择D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/d1DO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Wearenowlivinginaworldinwhichrobotsaretakingovermuchofthework.Robotsmakeourcar,flyourplanes,work【C1】____
It’sthepeopleandtheirhistoryofhabitation(习俗)______turnacityfromacollectionofstreetsandbuildingsintoacommunity
______thebeginningofthenineteenthcenturythatthecreationofmoreuniversitieswasseentobeeithernecessaryordesirabl
Theproductsofthechemicalindustrymakeamajorcontributiontopresent-daystandardsofliving,andlifetoday______impossib
Aslongaswearealive,wearelearningand,infact,someofourmostimportantlearningtakesplaceoutsideofschool______in
Itisallverywelltoblametrafficjams,thecostofpetrolandthequickpaceofmodernlife,butmannersontheroadsarebe
Withoilpricesandinterestrateslow,moreandmoreAmericansarebuyingboatsandastrafficonthewaterwaysincreases,sod
IfTimcarriesonworkinglikethis,he’ll______soonerorlater.
Nosoonerhadhegonetobedthanhefell______.
随机试题
提出绘画“妙在似与不似之间”的是_______。
下列选项中,符合木瓜功效的有
《母婴保健法》的实施起始时间是
A市的甲厂将货物托运给B市的乙厂,与铁路运输部门办理了货物运输手续,现设甲与乙的合同发生了变化,甲拟向承运人提出变更运输合同,在铁路部门将货物交付乙厂之前,甲可以提出哪些变更合同的请求?()
对于采用实物量法编制施工图预算,下列说法正确的是()。
初中生姚某在学校组织的义务劳动中,不慎造成腿部韧带拉断。对于姚某所受伤害,应当承担赔偿责任的是()。
六个城市中二氧化硫治理最好的城市是哪个?()沈阳市工业二氧化硫去除量占工业二氧化硫产出量的比例是()。
晕轮效应是指当认知者对一个人的某种特征形成好或坏的印象之后,他还倾向于由此推论这个人其他方面的特征。根据上述定义,未体现晕轮效应的一项是()。
下列化学元素对其对应的口腔问题有帮助的是:
A、Inasmallvillage.B、NorthofChicago.C、InWashington.D、InHawaii.A
最新回复
(
0
)