首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The worsening crisis at the Fukushima Power Station in Japan has led to inevitable comparisons with the 1986 Chernobyl nuclear d
The worsening crisis at the Fukushima Power Station in Japan has led to inevitable comparisons with the 1986 Chernobyl nuclear d
admin
2013-02-16
37
问题
The worsening crisis at the Fukushima Power Station in Japan has led to inevitable comparisons with the 1986 Chernobyl nuclear disaster that killed workers at the plant instantly, caused cancers in the surrounding population and spread radioactive contamination so far that livestock restrictions are still in place at some farms around the Ukraine.
The situation at Fukushima is certainly grave and immediately dangerous for those at the site who are fighting to make the crippled reactors and fuel storage ponds safe.
But whatever warnings are now being issued by foreign governments to their citizens in Japan, there are significant differences that set this apart from the catastrophe in Ukraine.
At Chernobyl the nuclear reactor exploded after a surge in power that blew the top off the power plant and sent how fuel high into the upper atmospheres, where it floated across national borders. A fire that broke out in the graphite core forced more radioactive material into the air, helping it spread further. The reactor had no containment facility to even slow the release of radiation from the plant.
The Fukushima boiling water reactor is a 40-year-old power plant and it has some glaring design flaws, but the reactors have been switched off for five days, so there is less fresh radioactive material around, and each core is contained within a 20cm-thick steel container, which is then protected by a steel-lined reinforced concrete outer structure. Even in the case of a meltdown, these measures should at least limit the amount of radiation released.
But what of the population beyond? The risk from radiation falls off substantially with distance. The authorities have already imposed an exclusion zone of 12 miles around the power station, introduced food bans and dispensed potassium iodide pills to those in the surrounding area.
For the more distant population, the most serious radioactive substances that would be released are caesium-137 and iodine-131. These are extremely volatile., so can be carried a long way. But dangerous doses are not likely to travel far on the wind. The danger comes when radioactive iodine and caesium rain down on the ground, on the pastureland, for example, and livestock eat it. Cows concentrate radioactive iodine in their milk. Radioactive caesium accumulates in muscles, and in the past has built up in grazing sheep. The threat to humans then comes from drinking milk and eating contaminated meat. Both can raise the risk of cancer—iodine especially by being absorbed into children’s thyroid glands.
What happened at Chernobyl, which was a much more serious accident than this, was that the local Soviet authorities were in denial, they didn’t get people out of the area, they didn’t evacuate quickly enough, and they allowed children to continue to drink heavily contaminated milk, and as a consequence, many children received high doses of radiation to the thyroid and we’ve seen thousands of thyroid cancers as a consequence.
It can be inferred from the passage that______.
选项
A、the risk of radiation spreading wide in Japan remains
B、the health implications of leaks into the sea would be limited
C、the disaster in Japan has much effect on nuclear policy worldwide
D、Japan and Ukraine took the same measures in dealing with disaster
答案
A
解析
本题为细节理解题。根据第二段中“A problem that affects a much larger number of working wivesis the need to reallocate domestic tasks if there are children,”可知,影响很多在外工作的妇女的一个问题是,如果她们有孩子,就需要重新分配家务活。A、B和C选项与原文意思正好相反,D选项符合原文意思,因此,A选择正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dEmO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Anotherhazardwasthatbottlessometimesfellofftheshelvesbecauseof______fromabove.
ThehistoryofAfrican—Americansduringthepast400yearsistraditionallynarrated【41】anongoingstraggleagainst【42】andindif
ThehistoryofAfrican—Americansduringthepast400yearsistraditionallynarrated【41】anongoingstraggleagainst【42】andindif
Tounderstandhowastrologyworks,weshouldfirsttakeaquicklookatthesky.Althoughfilestarsareatenormousdistances,
Tounderstandhowastrologyworks,weshouldfirsttakeaquicklookatthesky.Althoughfilestarsareatenormousdistances,
Telecommuting—substitutingthecomputerforthetriptothejob—hasbeen______asolutiontoallkindsofproblemsrelatedtoo
Amonghumans,theeffectsofagingvaryfromoneindividualtoanother.Theaveragelife______forAmericansisaround75years
Itisnotoftenrealizedthatwomen【1】ahighplaceinsouthernEuropeansocietiesinthe10thand11thcenturies.Asa【2】,thew
随机试题
国际货运代理人应具备的业务素质。
下列描述不正确的是______________。
炉窑砌筑冬期施工时,需采用蓄热法和加热法进行养护的浇注料有()。
通过证券交易所的证券交易,投资者持有一个上市公司已发行的股份的30%时,继续进行收购的,除国务院证券监督管理机构免除发出要约的以外,应当依法向该上市公司所有股东发出收购要约。()
试比较抗日民族统一战线与国民大革命时期的革命统一战线。
以下刑罚措施中,由公安机关担负执行的是()。
亚里士多德认为,自由教育是“自由人”(即奴隶主贵族)所应享受的,它以自由发展理性为目标。自由教育的实施需要两个基本条件,分别是闲暇和()。
A、 B、 C、 Cisn’tit?反意疑问句→肯定回答
亚洲是我们的共同家园。亚洲拥有全球60%以上的人口和30%以上的经济总量,在世界经济普遍低迷的形势下,亚洲己成为当前世界经济发展高地,是世界上最具发展潜力的地区之一。同时无须讳言,当前亚洲也面临经济下行压力较大、安全问题复杂、非传统安全挑战增多等问题。东南
A、Apairofshoes.B、It’smypleasure.C、That’llbefine.D、I’msosorry.A本题考查对于What引导的特殊疑问句的回答。题目问:“你想为Jim买什么东西?”回答应明确表明是什么物品。
最新回复
(
0
)