首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Artificial hearts have long been the stuff of science fiction. In "Robocop", snazzy cardiac devices are made by Yamaha and Jense
Artificial hearts have long been the stuff of science fiction. In "Robocop", snazzy cardiac devices are made by Yamaha and Jense
admin
2011-04-12
36
问题
Artificial hearts have long been the stuff of science fiction. In "Robocop", snazzy cardiac devices are made by Yamaha and Jensen, and in "
Star Trek
", Jean-Luc Picard, captain of the Enterprise, has one implanted in the year 2328. In the present day, however, their history has been more chequered. The first serious attempt to build one happened in the 1980s, when Jarvik-7, made by Robert Jarvik, a surgeon at the University of Utah, captured the world’s attention. But Jarvik-7 was a complicated affair that needed to be connected via tubes to machines outside the body. The patient could not go home, nor even turn around in bed. Various other designs have been tried since, but all were seen as temporary expedients intended to tide a patient over until the real thing became available from a human donor.
That may be about to change. This week, America’s Food and Drug Administration gave its approval to a new type of artificial heart made by Abiomed, a firm based near Boston. The agency granted a "humanitarian device exemption", a restricted form of approval that will allow doctors to implant the new device in people whose hearts are about to fail but who cannot, for reasons such as intolerance of the immunosuppressive drugs needed to stop rejection, receive a transplant. Such people have a life expectancy of less than a month, but a dozen similarly hopeless patients implanted with Abiomed’s heart survived for about five months.
Unlike Dr. Jarvik’s device, this newfangled bundle of titanium and polyurethane aims to set the patient free. An electric motor revolving up to 10,000 times a minute pushes an incompressible fluid around the Abiomed heart, and that fluid, in turn, pushes the blood—first to the lungs to be oxygenated, and then around the body. Power is supplied by an electric current generated in a pack outside the body. This induces current in the motor inside the heart. All diagnostics are done remotely, using radio signals. There are no tubes or wires coming out of the patient.
The charger is usually plugged into the mains, but if armed with a battery it can be carried around for hours in a vest or backpack, thus allowing the patient to roam freely. Most strikingly, the device’s internal battery can last half an hour before it needs recharging. That allows someone time to take a shower or even go for a quick swim without having to wear the charger.
Abiomed’s chairman, Michael Minogue, does not claim that his firm’s product will displace human transplants. Even so, the firm has big ambitions. It is already developing a new version that will be 30% smaller (meaning more women can use it) and will last for five years. That should be ready by 2008— 320 years earlier than the writers of "Star Trek" predicted.
It can be inferred from the second paragraph that______.
选项
A、the regulatory approval is limited with respect to the scope of application
B、the life expectancy will not be improved compared with that indicated by the current record
C、America’s Food and Drug Administration gave its approval to a new type of artificial heart
D、Doctors will implants the new device in patients whose hearts are about to fail
答案
A
解析
这是一道细节分析题,测试考生对原文中细微信息的准确识别与理解。本题的答案信息来源在第二段的第二、三句,尤其是第三句中的“a restricted form of approval”(一种局限性的准许形式),暗示“相关准许是在一定范围之内的准许,是一种受到某种限制的准许,并非绝对的准许”。由此可以推断本题的答案应该是选项A。考生在阅读时对原文中的修饰限定性词语要认真对待和理解。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dFp4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Youaregoingtoreadanarticlewhichisfollowedbyalistofexamplesorheadings.Choosethemostsuitableonefromthelist
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
Whenitcomestosuingdoctors,Philadelphiaishardlythecityofbrotherlylove.Acombinationofsprightlylawyersandsympat
Youaregoingtoreadanarticlewhichisfollowedbyalistofexamplesorheadings.Choosethemostsuitableonefromthelist
Healthcareisanextraordinarilyobsoletesystem.Aprofessorofemergencymedicineatmajoruniversitysentmeareallyheartb
Healthcareisanextraordinarilyobsoletesystem.Aprofessorofemergencymedicineatmajoruniversitysentmeareallyheartb
Whenthepublicdemands"lawandorder"andwhennewspaperseditorialstalkaboutthe"risingtideofcrime",theyhaveinmind
Theuseofnuclearpowerhasalreadyspreadallovertheworld.(1)_____,scientistsstillhavenotagreedwithwhatshouldbed
Portabledevicesarebecominglighterandmoreappealing.Booksarebeing(1)_____intodigitalformbythethousands.Themost
WhatdoNationalSemiconductor,MaxwellHouseCoffee,DeloitteTouche,andHearstMagazineshaveincommon?Alltheseorganizati
随机试题
对于复杂性急性肾盂肾炎病人,如未得到致病菌的药物敏感试验结果之前,常选用的抗生素不包括
以下各种民用建筑对场地选择的要求中,哪项是错误的?[2007-19]
感潮河段内的水流在潮流界和潮区界之间()现象。
关于股指期货期权,下列说法正确的是()。
在我国金融监管的分业监管体制中,处于核心地位的是()。
甲、乙、丙、丁成立一有限合伙企业,其中甲、乙为普通合伙人,丙、丁为有限合伙人。1年后甲转为有限合伙人,丙转为普通合伙人。此前,合伙企业欠银行50万元,该债务直至合伙企业被宣告破产仍未偿还。下列有关对该50万元债务清偿责任的表述中,符合合伙企业法律制度规定的
我国编制工作采取的领导体制是()。
质量的概念最初仅用于产品,以后逐渐扩展到()。
薪酬职能包括()。
某工厂定期购买一种原料。已知该厂每天需用该原料6吨,每吨价格1800元,原料的保管等费用平均每吨3元,每次购买原料需支付运费900元。若该厂要使平均每天支付的总费用最省,则应该每()天购买一次原料。
最新回复
(
0
)