首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Scientists have begun using satellite-based systems to predict volcanic eruptions. This allows blanket coverage of the entire wo
Scientists have begun using satellite-based systems to predict volcanic eruptions. This allows blanket coverage of the entire wo
admin
2015-04-10
33
问题
Scientists have begun using satellite-based systems to predict volcanic eruptions. This allows blanket coverage of the entire world. Envisat is the most advanced craft of this type. It has sensors that, by recognizing the characteristic optical signature of various substances in the atmosphere, can detect the presence of specific gases, such as sulphur dioxide. These may indicate an imminent volcanic eruption.
Mike Abrams, a scientist at America’s space agency, NASA, says that the limiting factor on all such satellites is, surprisingly, not technological, but temporal. The orbits in which they are placed allow them to observe the entire earth, but they cannot pass over a particular spot more frequently than once every 15 days or so. Dr. Abrams argues that more satellites are needed to gather sufficient data on the earth’s volcanoes. Existing satellites, though, do at least serve as an early warning system. If one of them detects something amiss, local volcanologists can then intensify their local monitoring efforts. If necessary, they can even initiate an evacuation.
In addition, it is important to predict lahars, flowing mixtures of rock, debris, ash and water, which are often set off when hot lava meets cold snow. Lahars can travel down a mountain as fast as 60 kilometres per hour. In 1985 a lahar set off by the eruption of the Nevada del Ruiz volcano in Colombia killed 25,000 people. With acoustic flow monitors, such as those developed by the USGS in the last five years, such a tragic loss of life might have been averted. The flow monitors are seismometers, which measure vibration, and are sensitive to higher frequencies than those used to record earthquakes and volcanic activity. This lets them hear lahars from a long way off, creating a valuable extra hour of time that can be used to evacuate. Such systems are now in place all round the world.
Volcanic eruptions are dangerous not only to people on the ground, but also to those in the air. According to the USGS, more than 80 commercial aircraft have run into unexpected volcanic ash in the past 15 years, with the resulting damage costing hundreds of millions of dollars. If the optimists are right, the threat from volcanoes could one day become a known one. There is a problem, though. The work that needs to be done relies on the continual use of satellites and ground monitoring. Volcanologists are now issuing a new warning: that it is particularly hard to get funding for this kind of work. This is something that everybody should be bothered about.
What is this passage mainly about?
选项
A、Effective control over volcanic eruptions.
B、Effective prediction about lahars.
C、Damage of volcanic eruptions to human beings.
D、Perspective of prediction about volcanic eruptions.
答案
D
解析
本文的主要内容是什么?[A]对火山爆发的有效控制。[B]对火山泥流的有效预测。[C]火山爆发对人类造成的损害。[D]预测火山爆发的角度。这篇文章主要讲述了科学家们利用卫星系统预测火山爆发。文章还讲述了利用卫星预测的制约因素,不过,目前的卫星至少可以用作预警系统。另外,文章还讲了利用流动监控系统对火山泥流的预测。但作者在文章最后讲了火山预测的前景令人担忧,资金问题得不到落实,这也是本文的主旨所在。因此,正确答案为[D]。[A]不完全正确,因为文章并没有提出对火山爆发的有效控制办法,只是利用卫星系统和地面监控系统就火山爆发提出警告;[B]不完全正确,因为对火山泥流的有效预测只是文章的一部分,而不是全部;[C]也不正确,文章主要通过讲述火山爆发的危害性说明预测火山爆发的必要性。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dR74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Asforglobalization,MichaelTenet’sattitudetoitismostprobably_____.Accordingtoparagraph5,theresponsesofdiffere
WecaninferfromthetextthatstudentscanreceiveAnglophoneeducationin______Accordingtothetext,"nocountrycanaffo
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
ThesuccessofAugustusowedmuchtothecharacterofRomantheorizingaboutthestate.TheRomansdidnotproduceambitiousblu
Studythefollowingsetofdrawingscarefullyandwriteanessayinwhichyoushould1)describethedrawings,2)interp
Studythefollowingpicturecarefullyandwriteanessayinnolessthan160—200words.Youressaymustbewrittenclearlyandy
Modernliberalopinionissensitivetoproblemsofrestrictionoffreedomandabuseofpower.(1)_____,manyholdthatamancan
In2010,PamelaFink,anemployeeofaConnecticutenergycompany,madeanewkindofdiscriminationclaim:shechargedthatshe
Asoneofararegroupofeconomistswhobelievethat"manufacturingmatters"forthehealthoftheAmericaneconomy,Iwashear
Knowingthatyouarepaidlessthanyourpeershastwoeffectsonhappiness.Thewell-knownoneisnegative:athinnerpaypacke
随机试题
治疗有机磷农药中毒毒蕈碱样症状的药物是
A.甲状腺激素合成B.第Ⅷ对脑神经损伤C.良性颅内压增高、囟门隆起D.儿童性早熟E.昏迷及惊厥关于儿童药效学方面的改变,下列关系归属四环素、维生素A等可致()。
从事药品经营的销售人员条件( )。
如下图所示,物体重ω,与水平面间的摩擦因数为f,要使物体向右移动,则在图示两种施力方法中省力的为()。
甲电梯设备有限公司与乙房地产开发商签订了电梯买卖合同,甲电梯设备有限公司的主要义务包括()。
下列属于分部工程施工质量优良标准的必要条件的是()。
企业从银行借款以便给股东发放股利。这种筹资动机属于()。
请认真阅读下列材料,并按要求作答。请根据上述材料完成下列任务:如指导中年段小学生学习上述内容,试拟定教学目标。
无效民事行为是指已经成立,但因欠缺民事法律行为有效条件而不具有法律约束力的行为。以下属于无效民事行为的是()。
郑女士:衡远市过去十年的GDP(国内生产总值)增长率比易阳市高,因此,衡远市的经济前景比易阳市好。胡先生:我不同意你的观点。衡远市的GDP增长率虽然比易阳市高,但易阳市的GDP数值却更大。以下哪项最为准确地概括了郑女士和胡先生争议的焦点
最新回复
(
0
)