首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The decline in moral standards--which has long concerned social analysts---has at last captured the attention of average America
The decline in moral standards--which has long concerned social analysts---has at last captured the attention of average America
admin
2010-06-18
55
问题
The decline in moral standards--which has long concerned social analysts---has at last captured the attention of average Americans. And Jean Bethke Elshtain, for one, is glad.
The fact that ordinary citizens are now starting to think seriously about the nation’s moral climate, says this ethics professor at the University of Chicago, is reason to hope that new ideas will come forward to improve it.
But the challenge is not to be underestimated. Materialism and individualism in American society are the biggest obstacles. "The thought that ’I’m in it for m’ has become deeply rooted in the national consciousness." Ms. Elshtain says.
Some of this can be attributed to the disintegration of traditional communities, in which neighbors looked out for one another, she says. With today’s greater mobility and with so many couples working, those bonds have been weakened, replaced by a greater emphasis on self.
In a 1996 poll of Americans, loss of morality topped the list of the biggest problems facing the U.S. And Elshtain says the public is correct to sense that. Data show that Americans are struggling with problems unheard of in the 1950s, such as classroom violence and a high rate of births to unmarried mothers.
The desire for a higher moral standard is not a lament for some nonexistent "golden age, " Elshtain says, nor is it a wishful longing for a time that denied opportunities to women and minorities. Most people, in fact, favor the lessening of prejudice.
Moral decline will not be reversed until people find ways to counter the materialism in society, she says, "Slowly, you recognize that the things that matter are those that can’t be bought."
Which of the following characterizes the traditional communities?
选项
A、Great mobility.
B、Concern for ones neighbors.
C、Emphasis on individual effort.
D、Ever-weakening social bonds.
答案
B
解析
根据文章的第四段“Some of this can be attributed to the disintegration of traditional communities, in which neighbors looked out for one another可知,在“traditional communities”里人们是互相照应的,因此,[B]符合题意。从第四段可知,“great mobility”是造成人际关系弱化的原因,不是“traditional communities”,因此,[A]不正确。文章的第四段告诉我们“a greater emphasis on self”取代了“those bonds”,即传统社区的特点“neighbors looked out for one another”,因此,[C]也不正确。根据第四段我们知道“ever-weakening bonds”是由于“today’s great mobility”和“so many coupies working”,造成的结果,而不是“traditional communities”,因此,[D]也不正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dRlO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
December20th1998DearEditor,TheAmericanrailroadindustry’scommitmenttosafetyisdemonstratedbyasteadilydeclinin
Accordingtothepassage,thedeclineofgoodmannersismoreworryingbecauseDr.BruceCharltonwouldprobablyprefertosee
Interview1Sowhathavetheytaughtyouatcollegeaboutinterviews?Somecoursesgototownonit,othersdoverylittle.
UncleGeoff1Mymother’srelationswereverydifferentformtheMitfords.Herbrother,UncleGeoff,whooftencametostay
1HarryTrumandidn’tthinkhissuccessorhadtherighttrainingtobepresident."PoorIke—itwon’tbeabitliketheArm
JOHNGALSWORTHY(1867--1933)AlthoughJohnGalsworthywrotemanygoodplays,itisasanovelistandcreatoroftheForsytefami
Nowweareengagedinagreatcivilwar,testingwhetherthatnation,oranynationsoconceivedandsodedicated,canlongendu
TheUnitedStateshasamajorracialproblemonitshands.True,Britainisfacingasimilarproblem,butforthetimebeingit
Specializationcanbeseenasaresponsetotheproblemofanincreasingaccumulationofscientificknowledge.Bysplittingupt
Note-takingSkillsNote-takingrequiresahighlevelofabilityinmanyskills,particularlyinthefollowingfourmostimpo
随机试题
两根矩形截面悬臂梁,弹性模量均为E,横截面尺寸如图,两梁的载荷均为作用在自由端的集中力偶。已知两梁的最大挠度相同,则集中力偶Me2是Me1的:(悬臂梁受自由端集中力偶M作用,自由端挠度为)
监理档案在归档前必须由()审核。
财务分析应遵循的原则有:费用与效益识别的有无对比原则;()。
下列选项不是监管部门对资本不足银行的纠正措施的是()。
在现实生活中,价值规律对生产和交换活动的支配作用是通过()表现出来的。
清代三大木版年画产地是天津杨柳青、苏州桃花坞、山东潍坊杨家埠。()
人民解放军战略反攻开始的标志是()。
以下关于物联网的描述中,错误的是()。
Studentsmustapplyforaplacebeforeattendinganyclass.Applications(申请),eitherbypostorinperson,aredealtwithstrict
DearDiary,IHateYouReflectionsonjournalsinanageofovershare.A)Isuspectthatmanypeoplewhodon
最新回复
(
0
)