首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Stephen Hawking’s 1988 best seller, A Brief History of Time, sold more than 10 million copies worldwide. It has been translated
Stephen Hawking’s 1988 best seller, A Brief History of Time, sold more than 10 million copies worldwide. It has been translated
admin
2015-04-10
54
问题
Stephen Hawking’s 1988 best seller, A Brief History of Time, sold more than 10 million copies worldwide. It has been translated into 40 languages. Last fall, Hawking returned with a new book aimed at the general public. The Universe in a Nutshell already is zipping up the best-seller lists. Lavishly praised by Time magazine, The Universe in a Nutshell brims with spectacular full-color illustrations. The new book is easier to understand than A Brief History of Time. It highlights Hawking’s famous wit, erudition and writing ability.
Hawking employs his brain to range around those huge theoretical topics that terrify and fascinate laypeople, particularly those who do not attribute the literal creation of the cosmos to God’s hand. Questions such as: Is the universe infinite? What is the nature of time, light, space? What is the Big Bang theory?
Asked whether physics is the most poetic of the sciences, Hawking replies, "Physics is the most fundamental of the sciences. In that sense, it is the most poetic. "
Asked if having three children harmed his own research, Hawking says, "I haven’t felt a conflict between my children and my work. My disability prevented me from the rough and tumble, but I gave them a lot of time and attention. " His russet-haired grandson is featured in full, proud color in The Universe in a Nutshell.
Hawking was diagnosed with ALS at 21. On his Web site, he discusses his disability and reflects on a boy he met at the hospital. "I had seen a boy I vaguely knew die of leukemia, in the bed opposite me. It had not been a pretty sight. Clearly, there were people who were worse off than me. At least my condition didn’t make me feel sick. Whenever I feel inclined to be sorry for myself, I remember that boy. "
Asked about his mixing hard science and fun details, Hawking says, "I find a few human touches help the science go down. I don’t plan them, they just bubble up. " Hawking occupies the Lucasian chair of applied mathematics and physics at Cambridge University. The chair’s second occupant was Isaac Newton.
In the end, he writes, "I see myself as a scientist trying to uncover the basic laws that govern the universe. If I can encourage others to take an interest in those laws, I’m glad, but that has not been my primary aim. "
Which of the following is true according to the passage?
选项
A、Hawking intentionally combines the human touches with science.
B、Hawking has a sense of guilt to his children due to his disability.
C、Hawking’s chief purpose of life is to encourage others to be interested in science.
D、Hawking takes the job Newton once did before him.
答案
D
解析
根据本文内容,下列哪项表述正确?[A]霍金有意将人情味和科学结合起来。[B]由于自身的残疾,霍金对孩子们有一种愧疚感。[C]霍金生活的主要目标是鼓励其他人对科学产生兴趣。[D]霍金接手了牛顿之前曾做过的工作。本题考查了文章中的多个细节,考生可采用排除法解题。[A]错在原文第六段指出,一点点人情味有助于人们接受科学,但是霍金并没有特意这么做,而intentionally与此矛盾.[B]错在原文第四段指出,尽管由于残疾,霍金不能和孩子们玩耍,但他给了他们很多的时间与关注,而[B]说他对自己的残疾表示内疚,不符合霍金的心态.[C]错在文章最后一段指出:尽管霍金对能激励他人对那些规律产生兴趣感到高兴,但那不是他的主要目的;[D]符合文章第六段最后一句的论述:霍金是剑桥大学应用数学和物理学的“卢卡斯”讲座教授,牛顿曾是另一位担任这一职位的人。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dW74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Whenwomendobecomemanagers,dotheybringadifferentstyleanddifferentskillstothejob?Aretheybetter,orworse,manag
Whenwomendobecomemanagers,dotheybringadifferentstyleanddifferentskillstothejob?Aretheybetter,orworse,manag
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoa
Concreteisprobablyusedmorewidelythananyothersubstanceexceptwater,yetitremainslargelyunappreciated."Somepeople
Inalmostallcasesthesoftpartsoffossilsaregoneforeverbuttheywerefittedaroundorwithinthehardparts.Manyofth
ThesuccessofAugustusowedmuchtothecharacterofRomantheorizingaboutthestate.TheRomansdidnotproduceambitiousblu
AmanwakesupinaNewYorkapartment,brewscoffeeandgoesoutintotheworld,andeverythingthatcanappearonasmartphone
Facebookhasbeen【C1】______withfireandhasgotitsfingersburned,again.OnNovember29thAmerica’sFederalTradeCommission
Ofallthecutstopublicservices,fewhaveprovokedsuchloudprotestsasproposalstocloselibraries.Petitionsandcursesh
Theclaimsofvegetarianstothemostenvironmentallyresponsibledietsnowappeartobevalidatedbyareportfromleadingscie
随机试题
互购贸易作为一种对销贸易,下列符合其特点的是()
某男童,9岁,近期家长发现皮肤没有光泽,毛发枯黄,脸上生癣,吃饭不好,生长发育缓慢,免疫功能下降,易生病。该症状提示男童可能缺()
下列关于造成猪肉涨价原因的描述,错误的是()。
单用户操作系统是只为某一个人使用计算机提供服务的程序。()
甲有一套商品房欲出售,经人介绍,与乙签订房屋买卖合同,丙知道后找到甲,表示愿意以更高的价格购买,甲便与丙订立合同并办理房屋过户手续。下列说法正确的是()。
阅读关于“外力作用和地表形态”的图文资料,按要求完成教学设计任务。材料一《普通高中地理课程标准(实验)》中的内容标准要求:“结合实例,分析造成地表形态变化的内外力因素。”材料二某版本教科书中关于“外力作用和地表形态”的相关内容。要求
行政相对人只能对损益性行政行为申请法律救济,而对授益性行政行为则不能申请救济。()
关于对国家机关公务员进行处分的说法,下列哪一选项是正确的?()
历史的车轮滚滚向前,我们依然________理性、良知、责任。我们认为冷静的力量,同样能让人________。冷静,代表着不被表面的喧嚣干扰,不为外界的繁华________,不被情绪裹挟,不受利益诱惑。填入划横线部分最恰当的一项是:
Theunhealthyingredientsandlownutritioncontentofthefoodcanmakeyoulessactiveandlazy,newresearchshows.Nosurpri
最新回复
(
0
)