首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
A new book by a former lawyer at Kirkland & Ellis, one of the nation’s largest law firms, has delivered a thrill to the already
A new book by a former lawyer at Kirkland & Ellis, one of the nation’s largest law firms, has delivered a thrill to the already
admin
2022-08-04
72
问题
A new book by a former lawyer at Kirkland & Ellis, one of the nation’s largest law firms, has delivered a thrill to the already upset legal profession. In The Lawyer Bubble: A Profession in Crisis, Steven J. Harper argues that legal jobs are disappearing not because of short-term economic fluctuations but because of powerful long-term trends. The word bubble is an overstatement, but Harper deserves credit for sounding the alarm.
The decline in the market for lawyers is being driven by an array of forces. For some time now, corporate clients have been less willing to sign off on bulky legal bills. They have increasingly been unwilling to pay the top hourly rates of $1,000 that some partners charge. And as a result of globalization, an increasing share of American legal work is being shipped overseas. Lawyers in lower-wage markets are willing to do the work for a fraction of what American law firms would charge. Taking away even more of this work: newly sophisticated legal software that can do "document review" and other tasks for which lawyers were once needed.
The legal market is without question soft these days. Last June, the Association for Legal Career Professionals released a grim report stating that only 65.4% of law-school graduates had found jobs for which it was necessary to pass a state bar exam. And the Internet is full of first-hand accounts of law-school graduates who say that their law degree has not helped them get a law job—and, worse still, those who report that their degree has actually hurt their job prospects, since some employers now tell them they are overqualified for nonlegal positions.
Harper argues that the profession’s leaders are a big part of the problem. He contends that big-firm managers are too focused on maximizing profits for the biggest partners—at the expense of junior lawyers and the long-term interest of the firm. And he faults law-school deans for putting the interests and salaries of law professors ahead of the interests of their underemployed, debt-ridden students.
Controversial as it is, Harper’s big-picture argument is undoubtedly correct, and it is a real cause for concern. Bar associations and legal academics have begun talking about how the profession should adapt—discussions that should have begun much earlier. The biggest problem with The Lawyer Bubble is not the warning it is sounding but its title; unlike other speculative bubbles in the past, lawyers will always be a necessity not a passing fashion. But then, The Very, Very Challenging Job Market for Lawyers doesn’t have the same ring to it.
The author thinks that Harper’s argument in the book is ________.
选项
A、alarming yet exaggerating
B、disputable yet reasonable
C、controversial and doubtable
D、correct and reasonable
答案
B
解析
本题考查作者的观点。从最后一段第一句可以看出,作者认为虽然Harper的整体论点(big-picture argument)是有所争议的(controversial),但毫无疑问还是正确的(undoubtedly correct)。该段第三句作者又提到The biggest problem…its title,表明作者认为书名还有待商榷,故选B项“作者认为这本书是disputable (有争议的),但是reasonable(合理的)”。A项“有警示作用但过于夸张”,文章第一段最后一句提到文章标题中的“泡沫”一词虽有夸大,但能敲响警钟(sound the alarm),这里强调的是bubble一词的使用,而最后一段第一句的undoubtedly correct和it选a real cause for concern,也说明Harper的论证并不夸张,而是实际存在的问题;C项“有争论而且令人怀疑”,controversial在最后一段第一句提到,但doubtable“令人怀疑的”不正确;D项“正确且合理”,前半部分说correct“正确的”,说法过于绝对,作者只是说他的整体论点(big-picture argument)是正确的,但仍然controversial“有争议的”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dki4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Migrationisusuallydefinedas"permanentorsemi-permanentchangeofresidence".However,ourconcerniswithmovementbetween
A.TheconsequenceoflosingbonesB.AbetterlabthanonearthC.TwodifferentcasesD.Multipleeffectsformwei
Conveniencefoodhelpscompaniesbycreatinggrowth;butwhatisitseffectonpeople?Forpeoplewhothinkcookingwasthefoun
Leadingdoctorstodayweighinonthedebateoverthegovernment’sroleinpromotingpublichealthbydemandingthatministersi
Whateverhappenedtothedeathofnewspaper?Ayearagotheendseemednear.Therecessionthreatenedtoremovetheadvertising
Homeworkhasneverbeenterriblypopularwithstudentsandevenmanyparents,butinrecentyearsithasbeenparticularlyscorn
Oneofthemosteminentofpsychologists,ClarkHull,claimedthattheessenceofreasoningliesintheputtingtogetheroftwo
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
Beautyhasalwaysbeenregardedassomethingpraiseworthy.Almosteveryonethinksattractivepeoplearehappierandhealthier,h
Laborisnotjustameaningfulexperience—it’salsoamarketableone.Wheninstantcakemixeswereintroduced,inthe1950s,hou
随机试题
分段转换的方式主要有按______分阶段逐步转换和按_______分阶段逐步转换两种。
________认为,艺术的本质在于________,就是艺术家创造的、能激发观赏者审美情感的纯形式。
若某事件P=1,表明该事件()
患者,女,32岁。午后及夜间潮热,手足心热,骨蒸颧红,心烦盗汗,失眠多梦,口干咽燥,大便干结,尿少色黄,舌红而干,或有裂纹,无苔或少苔,脉象细数,治疗应取何法()
规范化地开展监理工作具体体现在( )。
某公司位于城镇,实际占地25000m2。由于经营规模扩大,年初该公司又受让了一尚未办理土地使用证的土地6000m2,公司按其当年开发使用的5000m2土地面积进行申报纳税,以上土地均适用4元/m2的城镇土地使用税税率。则该公司当年应缴纳城镇土地使用税
动态式炉窑砌筑必须在()后方可进行。
某市区酒厂为增值税一般纳税人,2018年12月发生如下经济业务:(1)向某商场销售自产粮食白酒15吨,每吨不含税单价为80000元,收取包装物押金170200元,收取品牌使用费23200元。(2)从云南某酒厂购进粮食白酒6吨,增值税专用发票上注明每吨不
乙公司与丙公司交易时以汇票支付。丙公司见汇票出票人为甲公司,遂要求乙公司提供担保,乙公司请丁公司为该汇票作保证,丁公司在汇票背书栏签注“若甲公司出票真实,本公司愿意保证”。后经了解甲公司实际并小存在。根据票据法律制度的规定,下列表述中正确的是()。
Onacertainnumberline,if8isdistanceof18fromn,and17ishedistanceof9fromn,thenwhichofthefollowingcouldbe
最新回复
(
0
)