首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
How can British train operators possibly justify yet another increase to rail passenger fares? It has become a grimly reliable a
How can British train operators possibly justify yet another increase to rail passenger fares? It has become a grimly reliable a
admin
2021-03-11
34
问题
How can British train operators possibly justify yet another increase to rail passenger fares? It has become a grimly reliable annual ritual: every January the cost of travelling by train rises, imposing a significant extra burden on those who have no option but to use the rail network to get to work or otherwise.This year’s rise, an average of 2.7 percent, may be a fraction lower than last year’s, but it is still well above the official Consumer Price Index (CPI) measure of inflation.
Successive governments have permitted such increases on the grounds that the cost of investing in and running the rail network should be borne by those who use it, rather than the general taxpayer.Why, the argument goes, should a car-driving pensioner from Lincolnshire have to subsidise the daily commute of a stockbroker from Surrey? Equally, there is a sense that the travails of commuters in the South East, many of whom will face among the biggest rises, have received too much attention compared to those who must endure the relatively poor infrastructure of the Midlands and the North.
However, over the past 12 months, those commuters have also experienced some of the worst rail strikes in years.It is all very well train operators trumpeting the improvements they are making to the network, but passengers should be able to expect a basic level of service for the substantial sums they are now paying to travel.The responsibility for the latest wave of strikes rests on the unions.However, there is a strong case that those who have been worst affected by industrial action should receive compensation for the disruption they have suffered.
The Government has pledged to change the law to introduce a minimum service requirement so that even when strikes occur, services can continue to operate.This should form part of a wider package of measures to address the long-running problems on Britain’s railways.Yes, more investment is needed, but passengers will not be willing to pay more indefinitely if they must also endure cramped, unreliable services punctuated by regular chaos when timetables are changed, or planned maintenance is managed incompetently.The threat of nationalisation may have been seen off for now, but it will return with a vengeance if the justified anger of passengers is not addressed in short order.
It is indicated in Paragraph 3 that train operators_______.
选项
A、are offering compensations to commuters
B、are trying to repair relations with the unions
C、have failed to provide an adequate service
D、have suffered huge losses owing to the strikes
答案
C
解析
根据题干关键信息train operators和Paragraph3可以定位到原文第三段。该段第二句提到“It is all very well train operators trumpeting the improvements they are making to the network, but passengers should be able to expect a basic level of service for the substantial sums they are now paying to travel” ,即火车运营商大肆宣传他们正在对铁路网进行的改进是非常好的,但是乘客们应该能够期望他们现在支付的大笔旅行费用能达到基本的服务水平。由此可知,乘客并没有享受到充足的服务,故选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dr1Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
CoincidingwiththegroundbreakingtheoryofbiologicalevolutionproposedbyBritishnaturalistCharlesDarwininthe1860s,Br
智力测验的初衷及价值——1992年英译汉及详解Intelligenceatbestisanassumptiveconstruct—themeaningofthewordhasneverbeenclear.【F1】There
智力测验的初衷及价值——1992年英译汉及详解Intelligenceatbestisanassumptiveconstruct—themeaningofthewordhasneverbeenclear.【F1】There
【F1】Itistheworld’sfourth-most-importantfoodcrop,aftermaize,wheatandrice,whichprovidesmorecalories,morequickly,
AsGilbertWhite,Darwin,andothersobservedlongago,allspeciesappeartohavetheinnatecapacitytoincreasetheirnumbers
AsGilbertWhite,Darwin,andothersobservedlongago,allspeciesappeartohavetheinnatecapacitytoincreasetheirnumbers
Astheintelligenceofrobotsincreasestomatchthatofhumansandastheircostdeclinesthrougheconomiesofscalewemayuse
"Flexibility"hasbecomeakeymetaphorpotentlyvivifyingavarietyofcontemporarylifediscourses.【F1】Ascapitalbecomesmore
随机试题
该患者首选的降压药是禁用的药物是
酸性磷酸酶染色阳性的是
有人根据164例某种沙门菌食物中毒患者的潜伏期资料,用百分位数法求得潜伏期的单侧95%上限为57.8小时,其含义为
男性,28岁吸烟患者,因低热、咳嗽2个月,痰中带血1周来院门诊。查体:T37.5℃,双侧颈后可触及多个可活动的淋巴结,右上肺可闻及支气管肺泡音。胸片示右上肺云雾状阴影。最可能的诊断是
有关胶囊剂的特点包括
按照《中华民国临时约法》的规定,临时大总统的产生方式是()。
关于房地产经纪信息的利用,有关叙述错误的是()。
已知函数f(x)=一2(x+a)lnx+x2一2ax一2a2+a,其中a>0.设g(x)是f(x)的导函数,讨论g(x)的单调性;
公有制为主体、多种所有制经济共同发展,是我国社会主义初级阶段的一项基本制度,这是因为()。
WorkisaveryimportantpartoflifeintheUnitedStates.WhentheearlyProtestant【1】cametothiscountry,theybroughtthe【
最新回复
(
0
)