首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the 1950s, the development of antipsychotic drugs called neuroleptics(抑制精神病药物 )radically changed the clinical outlook for pat
In the 1950s, the development of antipsychotic drugs called neuroleptics(抑制精神病药物 )radically changed the clinical outlook for pat
admin
2011-02-11
57
问题
In the 1950s, the development of antipsychotic drugs called neuroleptics(抑制精神病药物 )radically changed the clinical outlook for patients in mental institutions who had previously been considered hopelessly psychotic. Daily medication controlled delusions and made psychotherapy possible. Many who otherwise might never have left institutions returned to society. Now physicians have learned that there is a price to be paid for these benefits. Approximately 10 to 15 percent of patients who undergo long-term treatment with antipsychotic drugs develop a cluster of symptoms called tardive dyskinesia (迟发性运动障碍), the most common symptoms of which are involuntary repetitive movement of the tongue, mouth, and face, and sometimes the limbs and trunk.
Neuroleptic drugs interfere with the action of dopamine (多巴胺) , an important neurotransmitter in the brain, by binding to the dopamine receptors of nerve cells, and dopamine is a prime suspect in the pathophysiology of schizophrenia. Large doses of drugs such as amphetamines(苯丙胺), which stimulate secretion of dopamine, produce a psychosis resembling schizophrenia. Reducing the activity of this neurotransmitter alleviates the delusions that cause psychotic behavior. Although the inhibition of dopamine activity can control psychotic behavior, researchers now believe that the central nervous system of some patients adapts to long-term therapy by increasing the number of specific dopamine binding sites. The net result is dopamine hypersensitivity which is correlated with the subsequent appearance of tardive dyskinesia.
The risk of developing tardive dyskinesia is not so great that doctors have considered abandoning the use of antipsychotic drugs. Patients generally are bothered only slightly by the physical side effects, though the abnormal movements are troubling and may hinder social adjustment. Additionally, early diagnosis and prompt discontinuation of the neuroleptics might decrease the incidence of the movement disorders. Unfortunately, without neuroleptic drugs, psychotic behavior returns. So researchers have tried to achieve a satisfactory balance between the two effects, lowering dosage to a level that minimizes movement disorders yet control psychosis. In a five-year study of twenty-seven psychiatric patients treated with neuroleptics representing all classes of antipsychotic drugs, researchers attempted to decrease drug doses to their lowest effective levels. Patient responses suggested that low to moderate doses of antipsychotic drugs could control psychoses just as well as high doses, and tardive dyskinesia symptoms stabilized and gradually diminished or completely disappeared.
The fact that psychoses can be controlled at the same time that tardive dyskensia symptoms are reduced suggests that a drug more specifically affecting the mechanism of psychoses might not cause movement disorders. Sulpiride, a drug not available in the United States but widely used in Europe, where it was developed, may be one such alternative. The drug selectively blocks D-2 dopamine receptors, perhaps especially those in the limbic area of the brain, which is involved in emotion and behavior. It does not adversely affect the adenylate (腺苷酸) cyclase (环化酶) -linked D-1 dopamine receptors. Sulpiride has proven effective in the short term, but whether it suppresses tardive dyskenesia over a long period of treatment is not yet known.
It can be inferred that neuroleptic drugs control psychosis by ______.
选项
A、suppressing the production of dopamine in the brain
B、blocking the nerve impulses transmitted to the muscles
C、preventing the absorption of dopamine by brain cells
D、creating a hypersensitivity to dopamine
答案
C
解析
问题中的单词inferred表示这是一个推论题。作者没有告诉我们neuroleptic drugs的具体特征及药性机理,但是我们可以从文中归纳出一些这方面的特性。第二段描述了这种药物的功能,可以干扰the action of dopamine by binding to the dopamine receptors。由此我们可以推断这种药物覆盖了receptors,这样dopamine就不能被brain cells所吸收。这就是C所讲到的内容。A是错的。文章没有讲到dopamine的数量减少(suppressed),而是说使存在的dopamine不起作用。B中的blocking这个词是课文中的,容易使人受到误导,neuroleptic drugs确是block the absorption of dopamine by the nerve cells,但不是"block" "the nerve impulses transmitted to the muscles"。D也是错的,因为这是一种副作用,不是控制psychosis的方法。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dreO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
TheGermanictribescametoEnglandfromthecontinentaboutthemiddleofthe5thcenturyweretheAngles,Saxonsand______.
GoalTrimmerUtopiasaresupposedtobedreamsofthefuture.ButtheAmericanUtopia?Latelyit’sadreamthatwas,atwilit
PaulaJones’caseagainstBillClintonisnow,forallpossiblepoliticalconsequencesandcapacityformediasensation,afairy
Mymother’srelationswereverydifferentfromtheMitfords.Herbrother,UncleGeoff,whooftencametostayatSwinbrook,was
Whitman,whohadworkedasanewspaperman,laterbecamenotedforhisuseof______languageinhiswritings.
1Whilethemissionofpublicschoolshasexpandedbeyondeducationtoincludesocialsupportandextra-curricularactivities
FredCookeofSalfordturned90twodaysagoandtheworldhasbeenbeatingapathtohisdoor.Ifyouhaven’tnoticed,theback
A、businessgrowth.B、computingneeds.C、structuralchange.D、managerialskills.B
A、shehadtoomuchluggageB、nobodycametopickherupC、theplanewasdelayedD、herfriend’shomewasfarawayD
TheUnitedNationswasfoundedtopromotepeace,prosperityandhumanrights.Itisdoingsomewhatbetteronthefirsttwocount
随机试题
行政处罚实施机关应当依照法律、法规、规章的规定,建立并完善回避、公开、告知、听证、期限、说明理由等程序制度;对重大或者复杂案件行使行政处罚裁量权,应当由行政处罚实施机关()决定。
A、Listeningtosuccessstories.B、Applyingideastoone’slife.C、Followingtheadviceofexperts.D、Consumingtheworldaround
为了防止病毒传染到保存有重要数据的3.5英寸软盘片上,正确的方法是()。
A.酶原激活作用B.别构调节作用C.共价修饰调节D.同工酶的作用E.酶含量的调节消耗ATP使酶蛋白磷酸化
排卵时同时排出的不包括
为肠阿米巴病病人采集粪便标本时应注意什么?
根据“营改增”的有关规定,下列说法正确的是()。
制定人力资源总体规划主要体现在()。
根据《破产法》规定,债权人会议通过和解协议草案的决议,应由出席会议的有表决权的债权人过半数通过,并且其所代表的债权额,必须占无财产担保债权总额的()以上。
简述民事责任的概念和特征。
最新回复
(
0
)