首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Even the best-intentioned policies can fail prey to the oddity of human behavior, as a new study of credit-card repayment finds.
Even the best-intentioned policies can fail prey to the oddity of human behavior, as a new study of credit-card repayment finds.
admin
2010-10-28
52
问题
Even the best-intentioned policies can fail prey to the oddity of human behavior, as a new study of credit-card repayment finds. In order to stop borrowers from being hit by an accumulation of unpaid interest whenever they fail to pay their bill, there are laws requiring credit-card companies to specify a minimum payment in each statement. But these may do more harm than good, suggests Neil Stewart, a psychologist at Warwick University.
Mr. Stewart was studying a phenomenon known as "anchoring". Psychologists have found that being exposed to numbers, even irrelevant ones, can affect people’s decisions. For example, diners tend to spend more in a restaurant named "Cafe 97" than in one named "Cafe 17". Since minimum payments on credit-card statements are usually small amounts, Mr. Stewart wondered whether seeing an actual amount might make people pay less than they would otherwise have done. That is exactly what he found.
Mr. Stewart presented 413 people with fake credit-card bills of S 435.76 that were identical -- except that only half mentioned a minimum payment of £5.42. Participants were asked how much they would pay.
Among those inclined to pay the bill in full, the presence of the minimum payment hardly made any difference. However, those who wanted to pay just part of it handed over 43% less on average when presented with a minimum payment. In the real world, this would roughly double interest charges.
Economists will be interested in the results. Behavioral economists advocate" nudging(用肘轻推)" people in the right direction by subtly altering the choices that they are presented with. The insistence on minimum payments is a variation on this theme. Supposedly, those confronted by minimum-payment requirements should pay at least that much. In fact Mr. Stewart’s work suggests that people who would have paid a lot, paid less. In economics, as in life, nudging needs to be done carefully.
What did Mr. Stewart find in his studying the phenomenon of "anchoring"?
选项
答案
An actual mount makes people pay less.
解析
定位句的意思是“Stewart想研究人们看到规定的最小付款数目后,是否会减少他们原本打算偿还的金额,而研究结果证明了他的想法”,所以本题答案为An actual amount makes people pay less.
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/duz7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Althoughthefactthattodayvirusesareknownto【S1】______causecancerinanimalsandincertainplants,tha
Livingisrisky.Crossingtheroad,drivingacar,flying,swallowinganaspirintabletoreatingachickensandwich--theycana
Livingisrisky.Crossingtheroad,drivingacar,flying,swallowinganaspirintabletoreatingachickensandwich--theycana
Sportingactivitiesareessentiallymodifiedformsofhuntingbehavior.Viewingbiologically,themodern【S
Eachculturehasitsownformofacceptablegreetingbehavior,usuallybasedonthelevelofformalityfoundwithinthesociety.
Eachculturehasitsownformofacceptablegreetingbehavior,usuallybasedonthelevelofformalityfoundwithinthesociety.
Eachculturehasitsownformofacceptablegreetingbehavior,usuallybasedonthelevelofformalityfoundwithinthesociety.
A、Lackofvariety.B、Fullofvarieties.C、Freshbutnotdelicious.D、Attractiveandnutritious.A选项和特点有关。本题是细节题。从Americaistrad
A、Itlooksattractive.B、Ittastesdelicious.C、Itisnotexpensive.D、Theywanttoimitatetheirheroes.D本题是细节题。从第一段“Thekids
A、Heispromotingthesalesofsomethingbytelephone.B、Heistalkingwiththewomanonhowtostayhealthy.C、Heisdiscussing
随机试题
房地产开发企业应取得商品房预售许可证才能预售,但预售时不必向求购人出示《商品房预售许可证》。()
Television—thatmostattractivemoderntechnology,markedbyrapidchangeandgrowth—ismovingintoanewerawhichpromisesto
A、急诊处方B、药品名称C、药品使用的剂量D、处方用法与用量E、慢性疾病处方应以《临床用量须知》为准的是()。
夏柯三联征是指
某企业2012年度利润总额8万元,年末结账后资产总额22万元,负债总额8万元,资本公积金2万元,盈余公积1万元,未分配利润1万元,则实收资本为()万元。
下列关于发行可转换公司债券时的会计处理,正确的有()。下列关于可转换公司债券转股后的会计处理,正确的有()。
阅读下列文字,回答有关问题。下面是某教师关于“碳酸钠和碳酸氢钠”的教学片段实录。学生实验1:在试管A、B中分别加入少量的Na2CO3和NaHCO3(各约1g),分别滴入几滴水,振荡试管。老师提问1:Na2CO3和NaHCO3外观上有什么差别,用手摸
执行下列命令后:UPDATEzgSET基本工资=基本工资+100理解正确的是()。
BoeingCo’sSonicCruiser,aproposedfasterairliner,wouldbemostlyblendedmaterial,programdirectorWaltGillettesaidrec
A、Theycanthinkbig.B、Theycanairtheirviews.C、Theycanbreakconventions.D、Theycanworkflexiblehours.B细节理解题。由短文可知,女士所
最新回复
(
0
)