首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is incongruous that the number of British institutions offering MBA courses should have grown by 254 percent during a period
It is incongruous that the number of British institutions offering MBA courses should have grown by 254 percent during a period
admin
2011-01-02
56
问题
It is incongruous that the number of British institutions offering MBA courses should have grown by 254 percent during a period when the economy has been sliding into deeper recession. Optimists, or those given to speedy assumptions, might think it marvellous to have such a resource of business school graduated ready for the recovery. Unfortunately, there is now much doubt about the value of the degree -- not least among MBA graduates themselves, suffering as they are from the affects of recession and facing the prospect of shrinking management structures.
What was taken some years ago as a ticket of certain admission to success is now being exposed to the scrutiny of costconscious employers who seek ’can-dos’ rather than ’might-dos’ , and who feel that academia has not been sufficiently appreciative of the needs of industry or of the employers’ possible contribution.
It is curious, given the name of the degree, that there should be no league table for UK business schools; no unanimity about what the degree should encompass; and no agreed system of accreditation. Surely there is something wrong. One wonders where ail the tutors for this massive infusion of business expertise came from and why all this mushrooming took place.
Perhaps companies that made large investments would have been wiser to invest in already existing managers, perched anxiously on their own internal ladders. The Institute of Management’s 1992 survey, which revealed that eighty-one percent of managers thought they personally would be more effective ff they received more training, suggests that this might be the ease. There is, too, the fact that training alone does not make successful managers. They need the inherent qualifications of character; a degree of self-subjugation; and, above all, the ability to communicate and lead; more so now, when empowerment is a buzzword that is at least generating genuflexions, if not total conviction.
One can easily think of people, some comparatively unlettered, who are now lauded captains of industry. We may, therefore, not need to be too concerned about the fall in applications for business school places, or even the doubt about MBAs. The proliferation and subsequent questioning may have been an inevitable evolution. If the Management Charter Initiative, now exploring the introduction of a senior management qualification, is successful, there will be a powerful corrective.
We believe now that management is all about change. One hopes there will be some of that in the relationship between management and science within industry, currently causing concern and which is overdue for attention. No one doubts that we need more scientists and innovation to give us an edge in increasingly competitive world. If scientists feel themselves undervalued and under-used, working in industrial ghettos, that is not a promising augury for the future, It seems we have to resolve these misapprehensions between science and industry. Above all, we have to make sure that management is not itself smug about its status and that it does not issue mission statements about communication without realizing the essence of it is a dialogue. More empowerment is required -- and we should strive to achieve it. MBA: Master of Business Administration
According to the passage, employers ______.
选项
A、feel that they have not been consulted sufficiently about their needs
B、consider that cost-consciousness is the most important qualification
C、are more concerned about the value of the degree than graduates themselves
D、feel the MBAs will not be necessary, because of shrinking management structures
答案
A
解析
该题问:根据这篇文章,雇主觉得怎样? A项意为“感觉到他们没有被充分地咨询关于他们的需求”,根据本文第二段is now being exposed to the scrutiny of cost-conscious employers who seek can-dos rather than "might-dos", and who feel that academia has not been sufficiently appreciative of the needs of industry or of the employers’ possible contribution,因此可知A项为正确选项。B项认为“价格意识是最重要的资历”,文中没有提及。C项意为“对学位价值比毕业生们自己还要关心”。本文没有提及。D项意为“因为缩火的管理结构,感觉到MBA不是那么必要”。本文没有提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dzeO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Acollegestudentbecomessocompulsiveaboutcleaninghisdormroomthathisgradesbegintoslip.AnexecutivelivinginNewY
PrimaryFunctionsoftheFamilyThefamilyisabasicunitinasociety.Sociologistshaveclonemuchresearchaboutthefunc
CivilizationandHistoryMostofthepeoplewhoappearmostoftenandmostgloriouslyinthehistorybooksaregreatconquero
ScotlandYard’stopfingerprintexpert,DetectiveChiefsuperintendentGeraldLambournehadarequestfromtheBritishMuseum’s
我不曾和她谈过一句话,也不曾仔细看过她的面貌与姿态。大约我在那时已经很是近视,但是还有一层缘故,虽然非无意识的对于她很是感到亲近,一面却似乎为她的光辉所掩,抬不起眼来去端详她了,在此刻回想起来,仿佛是一个尖面庞,乌眼睛,瘦小身材,而且有尖小的脚的少女,并没
Computerprogrammersoftenremarkthatcomputingmachines,withaperfectlackofdiscrimination,willdoanyfoolishthingthey
1 It’sbeen40yearssincethesurgeongeneralissuedthefirstreportwarningthatcigarettescausecancer.Sincethen,thep
1 Iwasleavingtheofficewhenthephonerang.2 "John?It’sMike,"hesaid."MikeClarke."3 Therewassomethingbrokenin
BeforeKeynes,economistsweregloomynaysayers.“Nothingcanbedone”,“Don’tinterfere,”“Itwillneverwork,”theyintonedwi
ManyAdecadeago,atatimewhenplaceslikeIvoryCoastandEquatorialGuineawerebeinglargelyignoredbythepetroleumworl
随机试题
设置湿式自动喷水灭火系统的房间,起火时喷头动作喷水,水流指示器动作并报警,报警阀动作,延迟器充水,启泵装置动作报警并直接启动消防水泵。则该系统应选择的启泵装置是()。
硬度是材料抵抗其他硬物压入其表面的能力。()
该患者的最可能的诊断为对于该患者,目前最佳的治疗方案为
不能产生芽胞的细菌是
A.丙烯酸树脂EuS100B.表面活性剂C.胶态二氧化硅D.滑石粉E.精制椰子油在薄膜包衣材料中作包衣材料的是
患儿,女,出生8小时。对婴儿提供的护理措施,下列说法不正确的是
某项目设计合同的价格为500万元,设计单位已接受委托方支付的定金,无正当理由拒不履行合同义务,则委托方有权要求设计单位返还()万元
心智技能的特点是()
马克思指出:“在资本主义基础上,没有任何积累或规模扩大的再生产,是一种奇怪的假定,……规模不变的简单再生产只是一个抽象。”这说明:资本主义再生产的特征是扩大再生产,这是由
【C1】______peopledon’twakeupinthemorning,combtheirhair,and【C2】______thefrontdoorand【C3】______theworldstage.
最新回复
(
0
)