Have you ever examined your paper money closely? See if you can locate a $ 5, $ 10,or $20 bill printed before 1964 and marked "F

admin2012-08-21  28

问题     Have you ever examined your paper money closely? See if you can locate a $ 5, $ 10,or $20 bill printed before 1964 and marked "Federal Reserve Note" over the portrait. In the upperleft portion above the seal, a statement written in fine print says that the note is legal tender(法定货币)and that it"is redeemable(可兑现的) in lawful money at the United States Treasury(美国财政部),or at any Federal Reserve Bank. "Does this mean that the bill is not lawful? At the bottom center the same bill says, "Will pay to the bearer on demand X dollars. "Does this mean that your X-dollar bill is not Xdollars?
    Much confusion exists about the real nature of money. Many people believe that money has no value unless it is backed by gold or silver. They think that the Federal Reserve note is only a symbol for money, and that real money is the precious metal backing the note. Some people look on money as wealth and believe that it must have intrinsic(内在的) value.
    If we were to study the history of money, we would find that in different places and at different times a variety of things have been used as money. Cattle, shell, beads(珠子) tobacco leaves, and various metals—including iron, zinc(锌), bronze (青铜) ,and copper—have all been used as a basis of exchange. The precious metals, particularly silver and gold, have proved most satisfactory for this purpose and have been most commonly used in modern times.
    Until early 1968, the United States backed its Federal Reserve notes with 25 percent gold, but this did not mean that citizens could use gold as money or convert paper dollars to gold. Clearly, it is not what money is but what it does that is important.
The writer of this passage refers to the history of money in order to.

选项 A、show that silver and gold are previous metals
B、show that one should convert paper money to gold
C、explain the nature of money
D、show that anything can serve as money in modern times

答案C

解析 作者在文章里论述货币的历史,着重论及货币的各种物质形式,其目的在于提示货币的实质:货币仅仅是一种象征物(symbol)而已。A句内容本身没有错,但不是作者论述货币历史想要说明的问题;B句显而易见是错误的;D句也是错误的,因为,作者并没有说任何东西都可用做货币。所以,只有C是正确回答。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/e0wd777K
0

最新回复(0)