首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Priscilla Ouchida’s "energy-efficient" house turned out to be a horrible dream. When she and her engineer husband married a few
Priscilla Ouchida’s "energy-efficient" house turned out to be a horrible dream. When she and her engineer husband married a few
admin
2023-01-28
43
问题
Priscilla Ouchida’s "energy-efficient" house turned out to be a horrible dream. When she and her engineer husband married a few years ago, they built a $100,000, three-bedroom home in California. Tightly sealed to prevent air leaks, the house was equipped with small double-paned (双层玻璃的) windows and several other energy-saving features. Problems began as soon as the couple moved in, however. Priscilla’s eyes burned. Her throat was constantly dry. She suffered from headaches and could hardly sleep. It was as though she had suddenly developed a strange illness.
Experts finally traced the cause of her illness. The level of formaldehyde (甲醛) gas in her kitchen was twice the maximum allowed by federal standards for chemical workers. The source of the gas? Her new kitchen cabinets and wall-to-wall carpeting.
The Ouchidas are victims of indoor air pollution, which is not given sufficient attention partly because of the nation’s drive to save energy. The problem itself isn’t new. "The indoor environment was dirty long before energy conservation came along," says Moschandreas, a pollution scientist at Geomet Technologies in Maryland. "Energy conservation has tended to
accentuate
the situation in some cases."
The problem appears to be more troublesome in newly constructed homes rather than old ones. Back in the days when energy was cheap, home builders didn’t worry much about unsealed cracks. Because of such leaks, the air in an average home was replaced by fresh outdoor air about once an hour. As a result, the pollutants generated in most households seldom build up to dangerous levels.
The word "accentuate" (Line 4, Para.3) most probably means "________".
选项
A、relieve
B、accelerate
C、worsen
D、improve
答案
C
解析
本题问题是“accentuate这个单词最可能是什么意思?”,定位在倒数第二段的倒数第三行“energy conservation has tended to accentuate the situation in some cases”,意思是“节能在某些情况下往往恶化这一处境”;在倒数第二段的开头确定本段的感情色彩是负向的,“Priscilla Ouchida’s一家人是室内污染的受害者”;分析选项:A. 缓解,放松;B. 加速;C. 恶化;D. 提高改善;A/B/D都是正向感情色彩,因此本题选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/eBLD777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
首次提出调动一切积极因素为社会主义事业服务的思想的报告是()
EmilyDickinsonwasanineteenth-centuryAmericanwomanwholivedherlifecompletelyunknowntoanyoneexceptherfamilyanda
Markplays________violin,whilehisbrotherpreferstoplay________baseball.
IntheUnitedStates,elementaryandmiddleschoolsareadvisedtogivestudentstwoandahalfhoursofphysicalactivityawee
NotonlyIbutalsoJaneandMary________wornoutafterhavingoneexaminationafteranother.
Howcanwegetridofgarbage?Dowehaveenoughenergysourcestomeetourfutureenergyneeds?Thesearetwoimportantquestio
Thekeytoanysuccessfulgaragesale(家庭旧物出售)istogetthewordout.Thebestmeansofadvertisingyoursaleistoplaceanad
Thatyoungmanstilldenies________thefirebehindthestore.
I’llneverforget________youforthefirsttime.
昨天被邀请参加我生日宴会的大部分人都是我的朋友。
随机试题
在企业利润分配中,股利支付与企业盈利状况密切相关的股利分配政策是()
某公司普通股股价为18元,该公司转换比率为20的可转换债券的转换价值为()
下列有关用人单位社会保险责任的相关说法正确的是()
某安全等级为一级的建筑基坑,采用桩锚支护形式。支护桩桩径800mm,间距1400mm。锚杆水平间距:1400mm,倾角15°。采用平面杆系结构弹性支点法进行分析计算,得到支护桩计算宽度内的弹性支点水平反力为420kN。若锚杆施工时采用抗拉设计值为180kN
以下关于地下连续墙优点说法正确的是()。
关于仲裁协议的效力,下列说法正确的是( )。
短期剥夺犯罪分子人身自由,并由公安机关就近执行的刑罚方法是()。
科学家给内蒙古的40亩盐碱地施入一些发电厂的脱硫灰渣,结果在这块地里长出了玉米和牧草,科学家得出结论:燃煤电厂的脱硫灰渣可以用来改造盐碱地。以下哪项如果为真,最能支持科学家的结论?
Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunknowntothescholarsoftheclassicaland【B1】______worlds,whiledur
网络结构化布线技术目前得到了广泛应用。________网络标准的出现对促进网络结构化布线技术的发展起了关键的作用。
最新回复
(
0
)