首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
George Bernard Shaw, the greatest British dramatist (居作家) of the first half of the 20th century, was born in Dublin, Ireland. Hi
George Bernard Shaw, the greatest British dramatist (居作家) of the first half of the 20th century, was born in Dublin, Ireland. Hi
admin
2011-03-26
59
问题
George Bernard Shaw, the greatest British dramatist (居作家) of the first half of the 20th century, was born in Dublin, Ireland. His father was a man who drank too much and could not support his family properly. His mother was a disappointed, unhappy woman who found more pleasure in studying music than in her children. Bernard and his two sisters received little love and attention from their parents when they were young.
Shaw was a good, bright, curious student in his school years. At fifteen, he went to work in an office. After five years, he decided that he wanted to be a writer, so he left Ireland then and went to London, where he began to write seriously.
On September 2, 1882, Shaw’s ideas on socialism suddenly took shape (成形) when he attended the lecture by an American economist Henry George. The lecture led him to recognize that economics must be at the centre of socialist thought. He studied Karl Marx’s Das Kapital and attended a Marxist reading circle on September 5, 1884, eight months after its founding.
In 1898, Shaw married a wealthy, independent woman named Charlotte Payne Townshend. They lived happily together until her death in 1943.
By 1915, Shaw’s international fame was firmly established (树立) and his plays were staged (上演) in many countries all over the world, from Britain to Japan. Shaw won the Nobel Prize for literature (文学) in 1925. He came to China in 1932 and 15ecame a friend of Lu Xun, when he was 76 years old.
He died on November 2, 1950. It was reported that on the night of his death, theatres around the world were darkened ill his honour.
Which of the following is NOT true?
选项
A、Bernard Shaw’s father drank too much.
B、Bernard Shaw’s mother enjoyed music and her children.
C、Bernard Shaw received little love from his mother when he was young.
D、Bernard Shaw’s two sisters received little love and attention from their parents when they were young.
答案
B
解析
此题为细节信息推理题。其中关键词是not true。首先读懂各选项内容。再对照原文寻找相关信息。从中发现第1段包揽了A、C、D项的信息:第2句:His father...drank too much与A项内容一致;末句:Bernard and his two sisters received little love...from their parents when.. young与C、D项内容一致;但是,第3句说His mother...found more pleasure in...music than in her children,他的母亲从音乐中得到的乐趣比从孩子身上得到的更多,说明萧伯纳的母亲更喜欢音乐,而不是孩子。故与B项内容不符,即not true。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/eEqC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
下列《陌上桑》中的诗句,在描写罗敷美貌时运用了侧面烘托手法的是()
Vegetablegardeningistherelaxingartandscienceofturningaloveforgrowingplantsintoameaningfulactivity.Havingvege
Schoolshavebecomelessimportantandlong-termhealthcaremoreimportantasAmericabecomesasocietywithfewerchildrenand
Hefoundit______(increase)difficulttoread,forhiseyeswerefailing.
In1950,shewasthelargestshipthat______
EachdayeverypersonintheUnitedStatesthrowsawaymorethanfivepoundsofgarbage(垃圾).Thereismoregarbagenowthanever
ImagineyouareAlice,steppingthroughthelookingglass.Suddenlyeverythingisreversed.Doorknobsareonthewrongsideof
Itriedtogetoutofthebusiness,______Ifoundimpossible.
ExpectingaBaby?HEALTHYBABY:Manitoba’sPrenatal(怀孕期的)BenefitandCommunitySupportProgramsIt’swhat’sinsidethatc
Thesenseofsoundisoneofourmostimportantmeansofknowingwhatisgoingonaroundus.Soundhasawasterproduct,too,in
随机试题
根据《建筑业企业资质管理规定》,我国建筑施工企业的资质等级分为()。
以下构造部位不属于楼板层的是哪种?
库存现金收款凭证上的日期应当是()。
中国古代著名的三大特产是指()。
在判断进度偏差是否大于该工作的自由时差时,下列说法不正确的是________。
从课程功能的角度可把课程分为工具性课程、________、技能性课程和实践性课程。
教育法律责任的构成要件,一般可概括为()。
下列关于中国抗日战争和世界反法西斯战争的历史事件,按时间先后排序正确的是:
A.眶下间隙感染B.面颊瘘C.下颌骨边缘性骨髓炎D.翼下颌间隙感染E.下颌下间隙感染下颌智齿冠周炎面颊部红肿消退后仍有中度张口受限应考虑()。
不仅这样,他们把小岛建成花园一样美丽。
最新回复
(
0
)