首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Many people seem to think that science fiction is typified by the Bug-eyed Monster, embodying every feature that most people fin
Many people seem to think that science fiction is typified by the Bug-eyed Monster, embodying every feature that most people fin
admin
2010-04-30
42
问题
Many people seem to think that science fiction is typified by the Bug-eyed Monster, embodying every feature that most people find repulsive. This is unfortunate because it degrades a worthwhile literary endeavor. Instead, the basic interest of science fiction lies in the relation between man and his technology and between man and the universe. Science fiction is a literature of change and a literature of the future, and the aspects of human life that it considers make it well worth reading and studying for no other literary form does quite the same things. What is science fiction? To begin, the following definition should be helpful: science fiction is a literary subgenre which postulates(以……为前提) a change (for human beings) from conditions as we know them and follows the implications of these changes to a conclusion.
The first point that science fiction is a literary sub genre--is a very important one, but one which is often overlooked or ignored in most discussions of science fiction. Specifically, science fiction is either a short story or a novel. There are only a few dramas which could be called science fiction, the body of poetry that might be labeled science fiction is only slightly larger. To say that science fiction is a subgenre of prose fiction is to say that it has all the basic characteristics and serves the same basic functions in much the same way as prose fiction in general, that is, it shares a great deal with all other novels and short stories.
Everything that can be said about prose fiction, in general, applies to science fiction. Every piece of science fiction, whether short story or novel, must have a narrator, a story, a plot, the themes of science fiction are concerned with interpreting man’s nature and experience in relation to the world around him. Themes in science fiction are constructed and presented in exactly the same ways that themes are dealt with in any other kind of fiction. They are the result to a particular combination of a narrator, story, plot, character, setting, and language. In short, the reasons for reading and enjoying science fiction, and the ways of studying and analyzing it, are basically the same as they would be for any other story or novel.
According to the definition in the passage, a fictional work that places human beings in a prehistoric world inhabited by dinosaurs ______.
选项
A、cannot be called science fiction because it does not deal with the future
B、cannot be called science fiction because it doesn’t deal with technology
C、can be called science fiction because it deals with man’s relation to the world
D、can be called science fiction because it places people in an environment different from the one we know
答案
D
解析
细节推理题。见第一段最后一句,“science fiction...postulates a change(for human beings)from conditions as we know them and...”科幻小说的是以变化为前提的……由此可推断出,将人类置于全新环境的小说可以成为科幻小说,所以D为正确答案。A不能称为科幻小说,因为它没有涉及到未来,B不能成为科幻小说,因为没有涉及到科技;从文中的定义可知科幻小说不一定要涉及到未来和科技;C可以被成为科幻小说,因为涉及到人类与世界之间的关系;所有的小说都涉及到这个主题,所以不正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ePOK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Comparedwiththeprofitsofmusicsector,thoseofmoviesaremuchsmaller.TheboxofficeofTerminatorismorethanthatof
Anxietyisanormalresponsetophysicaldanger,soitisveryusefulandverypopularamongpeople.NowintheUnitedStates,
A、Thetaxthatonepaystothecompaniesinsteadofgovernment.B、Thetaxthatonepaysthroughtheshopkeeperforthegoods.C、
A、Inahospital.B、Inaclinic.C、Inahospitalward.D、Inaninjectionroom.AW:Tellmeyoursymptom,please.M:Well,I’yeb
A、Howanimalsreacttofrighteningsituations.B、Whymiceareparticularlyfearfulanimals.C、Whetherfearfulnessisagenetict
Inthepast,manydoctorsmanagedtofoolpatientsbytakingadvantageof______.Whydidn’tthequacksprescribeanymedicine
VirtuallyallplantandanimalspeciesonEarthcanbefoundintropicalrainforests.Aswearestillignorantofmillionsofu
A、Thenextday.B、OnSaturday.C、Inthreedays.D、Inoneweek,BWhenishersister’sbirthday?信息明示题。女士询问包裹能否在自己妹妹过生日那天,也就是周六寄到,
A、Becausetheirspousewouldfeelnopainduringthedeath.B、Becauseadeathwouldnotblowtheirprideandself-confidence.C、
A、Hewillprobablyoverchargeher.B、Heisoneofherneighbors.C、Heonlyworksonnewcars.D、Hehasfixedhercarbefore.D细节
随机试题
下列腧穴中具有补虚效应者是
A、1946年B、1953年C、1964年D、1977年E、1972年《赫尔辛基宣言》的正式通过时间是()
女性,42岁,反复晕厥,心脏超声见左房内有雾状团块,活动于左房与左室之间。该病人可能出现的体征是
妇科血虚患者,宜补血养血为主,如为重证血虚者,则宜
一列火车驶过车站时,站台边上观察者测得火车鸣笛声频率的变化情况(与火车固有的鸣笛声频率相比)为:
设备监理大纲、设备监理规划、设备监理实施细则三个文件的区别是()。
下列关于公司信贷的基本要素,说法错误的是()。
战略群组分析有助于企业了解相对于其他企业本企业的战略地位以及公司战略变化可能的竞争性影响。具体来讲,战略群组分析的意义有()。
人际吸引的最强列的形式是()。
设f(x)连续,则∫abf(x+y)dy为().
最新回复
(
0
)