首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Our government recently has focused on the importance of investment in clean energy and energy efficiency as the best way to sus
Our government recently has focused on the importance of investment in clean energy and energy efficiency as the best way to sus
admin
2013-09-16
68
问题
Our government recently has focused on the importance of investment in clean energy and energy efficiency as the best way to sustainably grow America’s dying economy, and President Obama has called for the creation of a high-speed rail system as a way to generate green jobs, enhance economic productivity and reduce carbon emissions. The White House has announced the awarding of $ 8 billion in stimulus funding to kick-start high-speed-rail projects and improve service in 13 corridors across the country.
That’s a nice move, but America’s antiquated(旧式的,过时的)rail system will have to advance a long way just to make it to the present, let alone the future. U. S. intercity railroads are a laughingstock compared with those in most other developed nations.
Today you can travel the 250 miles from Paris to Lyon on the high-speed TGV in two hours. Covering a similar distance from Philadelphia to Boston takes some five hours, and that’s on an Amtrak Acela train, the closest thing the U. S. has to high-speed rail. "Every other major industrialized nation has recognized that high-speed rail is key to economic growth and mobility, " says Petra Todorovich, director of the America 2050 program at the Regional Planning Association. "It’s time for America to realize that as well. "
But whatever the public’s vision of a sparkling new 150-m. p. h. bullet train like those in Japan and Europe, the reality is that not all, or even most, of the stimulus money will go toward creating entirely new rail service. Instead, much of the initial funding will be spent improving and speeding up existing service.
Still, the initial round of $ 8 billion is just a tiny percentage of what it would cost to significantly overhaul(彻底革新)the country’s rail system. And there are concerns that by spreading the funds to so many different projects in so many different states, it won’t be possible to make a real difference in any one place. It doesn’t help that the one region that could most obviously benefit from truly high-speed rail—the Boston-to-Washington corridor—received a mere $112 million in funding, in part because building new track in the congested area would be prohibitively expensive and politically challenging.
Nevertheless, high-speed rail is an idea whose time has come—at least for environmentalists. According to Environment America, high-speed rail uses a third less energy per mile than auto or air travel, and a nationwide system could reduce oil use by 125 million bbl. a year. In addition, high-speed rail represents the kind of long-term infrastructure investment that will pay back for decades. "This is a down payment on a truly national program, " said Petra, "It will change the way we travel and change the way we work and live. "
What can we infer from the last paragraph?
选项
A、High-speed rail is a rewarding investment in the long run.
B、Only environmentalists like the idea of high-speed rail system.
C、Infrastructure investment won’t be paid back until decades later.
D、It will cost the nation too much to invest in high-speed rail system.
答案
A
解析
根据题干提示定位到原文最后一段。第一句提到:...high-speed rail is an idea whose time has come—at least for environmentalists…第二句又提到:In addition,high-speed rail represents the kind of long-terminfrastructure investment that will pay back for decades.可知,高速铁路概念的时代已经到来——最起码对于环境保护主义者是如此。而且,高速铁路代表的是一种长期的基础建设投资,这种投资将在未来的几十年得到回报。即高速铁路的发展是一种必然,也是一种有广阔前景的投资,故选A)项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ee97777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Asheartdiseasecontinuestobenumber-onekillerintheUnitedStates,researchershavebecomeincreasinglyinterestedin【B1】_
A、Theearthwillgetevencooler.B、Nospecieswillsurviveinfiftyyears.C、30%ofalllifeformswillbecomeextinctby2050.
A、Whenpeopleconsidermarriageanimportantpartoftheirlives.B、Whenthecostsofgettingadivorcebecomeunaffordable.C、W
IthasbecomeaclicheamongdoctorswhodealwithAIDSthattheonlywaytostoptheepidemicistodevelopavaccineagainstH
ThewholeworldputattentiontotheSouthAsiawherethetsunamihappened.Before,musiciansproduceda"sonictsunami”,WallS
TheEnvironmentalProtectionAgencyunveiledadetailedproposalWednesdayforusingthegovernment’sregulatorypowerstocurb
TheEnvironmentalProtectionAgencyunveiledadetailedproposalWednesdayforusingthegovernment’sregulatorypowerstocurb
TheUnitedStatescourtsystem,aspartofthefederalsystemofgovernment,is【C1】______bydualhierarchies;therearebothst
A、Themanshouldstartrunningdaily.B、Shealsopreferstoexerciseintheafternoon.C、It’simportanttowarmupbeforeexerci
随机试题
冒湿的临床表现是
复代理人是被代理人的代理人。()
下列哪一项是副交感神经兴奋引起的()
下列关于子宫下段的叙述,哪项不正确
判断菌尿时最佳的留尿液标本方法是
(2013年)下列哪项与牛顿内摩擦定律直接相关()。
为国家重点建设办理项目贷款评审、物色国外合作伙伴是下列哪一家银行的业务内容()。
联系实际,谈谈在教育教学中如何培养学生的创造性。
下列关于我国对外开放方面的表述,错误的是:
过失犯罪,()负刑事责任。
最新回复
(
0
)