首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The trouble with television is that it discourages concentration. Television’s variety becomes a narcotic, not a stimulus. Its s
The trouble with television is that it discourages concentration. Television’s variety becomes a narcotic, not a stimulus. Its s
admin
2015-09-30
46
问题
The trouble with television is that it discourages concentration. Television’s variety becomes a narcotic, not a stimulus. Its serial, kaleidoscopic exposures force us to follow its lead. The viewer is on a perpetual guided tour: 30 minutes at the museum, 30 at the cathedral, 30 for a drink, then back on the bus to the next attraction—except on the television, typically, the spans allotted are on the order of minutes or seconds, and the chosen delights are more often car crashes and people killing one another. In short, a lot of television usurps one of the most precious gifts, the ability to focus your attention yourself, rather than just passively surrender it.
Capturing your attention:—and holding it—is the prime motive of most television programming and enhances its role as a profitable advertising vehicle. Programmers live in constant fear of losing anyone’s attention. The surest way to avoid doing so is to keep everything brief, not to strain the attention of anyone but instead to provide constant stimulation through variety, novelty, action and movement. Quite simply, television operates on the appeal to the short attention span.
In the case of news, this practice, in my view, results in inefficient communication. I question how much of television’s nightly news effort is really absorbable and understandable. Much of it is what has been aptly described as "machine-gunning with scraps. " I think the technique fights coherence. I think it tends to make things ultimately boring and dismissible (unless they are accompanied by horrifying pictures) because almost anything is boring and dismissible if you know almost nothing about it.
I believe that TV’s appeal to the short attention span is not only inefficient communication but decivilizing as well. Consider the casual assumptions that television tends to cultivate: that complexity must be avoided, that visual stimulation is a substitute for thought, that verbal precision is an anachronism. It may be old-fashioned, but I was taught that thought is words, arranged in grammatically precise ways.
There is a crisis of literacy in this country. One study estimates that some 30 million adult Americans are "functionally illiterate" and cannot read or write well enough to answer the want ad or understand the instructions on a medicine bottle. And while I would not be so simplistic as to suggest that television is the cause, I believe it contributes and is an influence.
In the author’s opinion, what kind of news programs will not ultimately become boring and dismissible?
选项
A、Those that provide constant stimulation.
B、Those accompanied by horrifying pictures.
C、Those that provide in-depth coverage of events.
D、Those that covers both local and foreign news.
答案
C
解析
细节题。根据题干中的“boring”和“dismissible”两个词,可知答案从第三段结尾处得出。作者认为机关枪扫射碎片式的新闻报道最终只会使得事情变得枯燥无味、不被考虑,因为人们看后对事情仍然是几乎一无所知。这就是说,只有对新闻进行深入的报道,使人们对事件有所了解,新闻节目才不会最终变得枯燥无味、不被考虑。因此本题正确答案选C。A(不断提供刺激的新闻),其实是与从机关枪扫射碎片式的新闻如出一辙,故不对;从文章中也可知,作者不赞成新闻报道靠恐怖画面来提高其吸引力,所以B也不对;D的内容在文章中没有提及,故也不是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/egWO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
A、Theywenttoseeamovie.B、Theyhadaheatedquarrel.C、Theyendedtheirrelationship.D、Theychangedtheirplan.D男士说:你昨晚的约会
Muchinkhasbeenspilledonthequestionofhumanhairlessness:why,asDesmondMorrisputitinthetitleofabookpublished
Whilejobsinscience,technology,engineeringandmath(STEM)professionsmaybeplentiful,manyteenagersareunwillingtopursu
Governmentalofficialsareexpectedtoworkintheinterestoftheordinarypeople.
Foranyonewhoisreallyconcernedaboutkeepingtheirthoughtsprivatethereisonlyonereliabletechnology:writewithapen
...thoughwestillstruggleto______(3words)thelargeamountofdatathatinfluencethedailyprevailingpatternofrainandt
Thereisnodoubtthatairpollutionisaglobalcrisis:itcausesanannualdeath【C1】______of6.5million.Thatisdoublethet
A、Hefailedtocatchthebus.B、Hedidn’tenjoywalking.C、Hethoughtdifferently.D、Hedidn’thearclearly.D男士说:您能告诉我从这儿去时代广场的
A:DoctorSmithisengagedonWednesday.WouldyouliketocomeonThursday?B:______.
Smithfailedto______forthedeficitinthecompany’sbankbalance.
随机试题
A、Decidewhatlanguagetolearn.B、Choosetheirownclass.C、Havefreetimetovisitthecampus.D、Takeatestontheirsecondl
以下血清学肿瘤标志物中,对诊断肝癌有意义的是
茶碱类治疗支气管哮喘的作用机制是
吗啡对咳嗽中枢有选择性抑制作用,常规用于各种原因引起的咳嗽。()
下列选项中,说法正确的有()。I.项目经理是高级管理人员Ⅱ.国家控股的企业之间不仅因为同受国家控股而具有关联关系Ⅲ.实际控制人是公司的股东Ⅳ.上市公司董事会秘书是高级管理人员
教育可以使原来为少数人所掌握的科学知识在较短的时间内为更多的人所掌握,从而提高劳动生产效率,促进生产力的发展。这说明教育具有的功能是()
中国共产党对马克思主义中国化的认识,经历了一个过程。马克思主义中国化的思想成为全党的共识是在()
AstheSenatepreparestovoteonlegislationtoempowertheFoodandDrugAdministrationtoregulatetobaccoproducts,itsmemb
WhogaveNewYorkitsnickname?
Londonhasbecomeacyclefriendlyzoneafterthelaunchofanewbikehirescheme.Ithasbeendesignedtoencouragemorepeopl
最新回复
(
0
)