首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
At a briefing held yesterday to outline plans for an underground repository (贮藏处) for high-activity nuclear waste in the United
At a briefing held yesterday to outline plans for an underground repository (贮藏处) for high-activity nuclear waste in the United
admin
2012-06-20
56
问题
At a briefing held yesterday to outline plans for an underground repository (贮藏处) for high-activity nuclear waste in the United Kingdom, Bruce McKirdy of the Nuclear Decommissioning Authority (NDA) said the UK government had learned from past mistakes to be open and transparent with the public. To this end, NDA has released a new report today detailing the amount of nuclear waste that needs to be stored and how they will use a "volunteer system" to select a suitable site.
The last attempt for such a facility in the United Kingdom came to a halt in 1997 when a planning application for construction at Sellafield in Cumbria was refused due to opposition by the local community. "The site selection had been done behind closed doors, as the government was worried about adversely affecting house prices," McKirdy says. "If you choose a site that would be geologically suitable and then impose these plans on a community, projects like this fail." A recent high-profile example of this is the abandoned plans for an underground nuclear waste disposal facility at Yucca Mountain in the United States.
To avoid a similar fate, NDA is currently asking communities to volunteer to host the facility in exchange for a currently undefined benefits package. However, local communities are far from champing at the bit to store the nation’s nuclear waste. Only three neighboring counties have so far expressed interest: Cumbria County Council, Allerdale Borough Council, and Copeland Borough Council. And even then, these communities can easily withdraw their interest at any point before construction begins—in a best-case scenario, NDA hopes this will be in 2025, with the facility potentially ready to accept nuclear waste by 2040.
NDA hopes the report released will help communities make an informed decision about hosting the site. It "highlights what we know now and what we can assume we will need to achieve this mission safely, securely, and effectively," McKirdy says.
"Plan B is to make sure that plan A works," says Alun Ellis of NDA.
What is the UK government’s attitude towards the storage of nuclear waste?
选项
A、The government will make its decision behind closed doors.
B、The government will make its decision clear to public.
C、The government will force a community to shoulder the mission.
D、The government will negotiate with the communities about this issue.
答案
B
解析
细节推断题。该句说,英国政府已从过去的错误中学会了要对公众公开透明。下文还提到核废物处理局的报道详细描述了需储存的核废物数量以及如何遵循自愿原则寻找合适的储存地。由此推知,B)“政府将向公众公布做出的决定”与之符合。故为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/egf7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Sheforgottostopatthestore.B、Themanshouldn’teatthefish.C、Thefishissafetoeat.D、Thefoodshouldn’tbereheated
A、Tosave3dollars.B、Tobuyitatonce.C、Toask3dollarsfromtheparent.D、Tosave5dollars.B当“我”的儿子看到T-shirt从8美元降到5美元时,就
ThereisprogresstowardapossibletreatmentforlungdiseasessuchasSARS(severeacuterespiratorysyndrome).Researchersha
A、Theman’smother.B、Theman’smother-in-law.C、Thechild’smother.D、Thewoman’smother-in-law.Bthewoman的妈妈即theman的岳母将要来看
"InterestinlearningChineseamongAmericanyouthandtheirparentshasgrown【S1】______inthepastfiveyears,"saidVivienSte
A、Intheyellowpages.B、Intheredpages.C、Inthewhitepages.D、Inthebluepages.D细节题。本文介绍美国的电话情况。通过浏览选项可知,听短文时要关注颜色的词,并在选
HealthCareandEpidemics(流行病)Everyonesuffersfromdiseaseatsometimeoranother.However,millionsofpeoplearoundt
MostAmericansstartschoolattheageoffivewhentheyenter【B1】______Childrendonotreallystudyatthistime.Theyonly【B2】
MostAmericansstartschoolattheageoffivewhentheyenter【B1】______Childrendonotreallystudyatthistime.Theyonly【B2】
A、Alibrarian.B、AChairman.C、Amonitor.D、Alecturer.D
随机试题
社会主义法制建设的基本要求是:有法可依,有法必依,执法必严,违法必究。对此,下列哪一选项表述是不准确的()
计算二重积分(χ2+y)dχdy,其中D为曲线y=χ2与χ=y2所围成的区域.
与全口义齿前牙大小的选择无关的是
下列各句中,加点的词语使用不恰当的一项是()。
以下属于对流转额课税的有()。
提出快速联想策略和头脑风暴法的是()。
面对预算困难,W国政府不得不削减对于科研项目的资助,一大批这样的研究项目转而由私人基金资助。这样,可能产生争议结果的研究项目在整个受资助研究项目中的比例肯定会因此降低,因为私人基金资助者非常关心其公众形象,他们不希望自己资助的项目会导致争议。以下哪项是上述
(2012年试题,三)设随机变量X与Y相互独立且分别服从正态分布N(μ,σ2)与N(μ,2σ2),其中σ是未知参数且σ>0.设Z=X—Y设Z1,Z2,…,Zn为来自总体Z的简单随机样本,求σ2的最大似然估计量[*];
下列叙述中正确的是()。
Areyoulivingyourlifetothefullest?Areyouhappywithwho,what,orwhereyouaretoday?Areyoudoingwhatyoulove?
最新回复
(
0
)