首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It’s no secret we are a culture consumed by image. Economists have long recognized what’s been dubbed the "beauty premium"—the i
It’s no secret we are a culture consumed by image. Economists have long recognized what’s been dubbed the "beauty premium"—the i
admin
2012-04-09
48
问题
It’s no secret we are a culture consumed by image. Economists have long recognized what’s been dubbed the "beauty premium"—the idea that pretty people, whatever their aspirations, tend to do better in, well, almost everything. Handsome men earn, on average, 5 percent more than their less-attractive counterparts (good-looking women earn 4 percent more); pretty people get more attention from teachers, bosses, and mentors; even babies stare longer at good-looking faces (and we stare longer at good-looking babies). A couple of decades ago, when the economy was thriving, we might have brushed off those statistics as superficial. But in 2010, there’s a growing bundle of research to show that our bias against the unattractive is more pervasive than ever. And when it comes to the workplace, it’s looks, not merit, that all too often rule.
Newsweek surveyed 202 corporate hiring managers, from human-resources staff to senior-level vice presidents, as well as 964 members of the public, only to confirm what no qualified or unqualified employee wants to admit: from hiring to office politics to promotions, even, looking good is no longer something we can dismiss as frivolous (轻浮的) or vain. Fifty-seven percent of hiring managers said qualified but unattractive candidates are likely to have a harder time landing a job, while more than half advised spending as much time and money on "making sure they look attractive" as on perfecting a resume. Asked to rank employee attributes in order of importance, meanwhile, managers placed looks above education: of nine character traits, it came in third, below experience (No. 1) and confidence (No. 2) but above "where a candidate went to school" (No. 4). Does that mean you should drop out of Harvard and invest in a nose job? Probably not. But a state school might be just as marketable. "This is the new reality of the job market," says one New York recruiter. "It’s better to be average and good-looking than brilliant and unattractive."
Today’s working women have achieved "equality": they dominate the workforce, they are household breadwinners, and so they balk at having to subvert (颠覆) their sexuality, whether in the boardroom or on the beach. Yet while the outside-work milieu (周围环境) might accept the empowered yet feminine ideal, the workplace surely doesn’t. Studies show that unattractive women remain at a disadvantage in low-level positions like secretary, while in upper-level fields that are historically male-dominated, good-looking women can suffer a so-called bimbo effect. They are viewed as too feminine, less intelligent, and, ultimately, less competent—not only by men but also by their female peers.
What have researches in 2010 proved when it comes to workplace?
选项
A、It is superficial to attach importance to physical appearance.
B、It is common to prefer the attractive and have a bias against the unattractive.
C、It is the general rule to value beautiful looks more than merit.
D、It is looks rather than ability that play a critical role.
答案
D
解析
事实细节题。定位句提到,2010年,很多研究证明,人们对于不漂亮的人有偏见,而这种偏见比以往任何时候都普遍。此外,这些研究还证明,工作场所中,发挥重要作用的常常是外貌,而不是实力。原文使用了强调句型说明了外貌的重要作用。文中的rule意为“更为重要”,其中ability对应原文的merit,因此答案为D)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ehE7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Tobesuccessfulinajob【B1】______,youshould【B2】______certainpersonalandprofessionalqualities.Youneedtocreateagoo
A、Regularservice,B、Overnightexpress.C、Samedaydelivery.D、Priorityservice.D综合推断题。男士向女士推荐了一种优先服务,可以保证包裹在三天后到达,男士最后还建议女士带包裹
A、Shemadeareservationforthe9:00flight.B、Shechangedthereservation.C、Shefoundtheywerelateforthe8:00flight.D、S
Eventhebest-intentionedpoliciescanfailpreytotheoddityofhumanbehavior,asanewstudyofcredit-cardrepaymentfinds.
A、Gatheringnon-relevantmaterials.B、Stealinganotherperson’sideas.C、Sharingnotewithsomeoneelse.D、Handinginassignment
A、It’stheman’sbirthdaytoday.B、Theywillhavedinneraround6.C、Theywillgotomoviesafterdinner.D、Theywillhaveapar
It’sabrandnewworld—aworldbuiltaroundbrands.Hard-charging,noise-making,culture-shapingbrandsareeverywhere.They’re
A、Drivedinthewindandrain.B、ListenedtoJohn’sexplanation.C、Wenttoanindoortheater.D、Sawafilmthatiswonderful.D推
A、InSanFrancisco.B、InNewYork.C、It’snotmentioned.D、Rightwheretheyaretalking.D对话中,男士提出能否在SanFrancisco还车,女士说不能,他们仅在当
随机试题
下述各类药物属于佐药范畴的是()(1995年第147题)
束臂加压试验(Trousseau征)及面神经叩击征(Chvostek征)阳性及腱反射亢进是以下哪项电解质异常的特征性表现()
甲亢危象治疗过程中禁用的药物是
死亡人数在2人以下,重伤3人以上,19人以下,直接经济损失在10万元以上,不满30万元的事故属于( )。
预应力张拉是桥梁施工中的关键工序,下列说法正确的是()。
根据行政复议法律制度的规定,具体行政行为有下列()情形之一的,行政复议机关应当予以撤销、变更或者确认违法。
我国《证券法》规定,公开发行公司债券,累计债券余额不超过公司净资产的()。
为考察词的类型(靶子词、非靶子词)以及辨别条件(高辨别、低辨别)对双耳追随效果的影响。研究者将60名被试随机分成两组,每组30名,一组即接受靶子词——高辨别条件的处理,也接受靶子词——低辨别条件的处理;另一组则接受非靶子词——高辨别条件处理,也接受非靶子词
迄今为止,年代最久远的智人遗骸在非洲出现,距今大约20万年。据此,很多科学家认为,人类起源于非洲,现代人的直系祖先_一一智人在约20万年前于非洲完成进化后,在约15万年到20万年前,慢慢向北迁徙,穿越中东到达欧洲和亚洲,逐步迁徙至世界其他地方。以下哪项如果
关于甲班体育达标测试,三位老师有如下预测:张老师说:“不会所有人都不及格。”李老师说:“有人会不及格。”王老师说:“班长和学习委员都能及格。”如果三位老师中只有一人的预测正确,则以下哪项一定为真?
最新回复
(
0
)