首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Every Thursday evening, I counsel a group of teenagers with serious substance abuse problems. None of the youngsters elected to
Every Thursday evening, I counsel a group of teenagers with serious substance abuse problems. None of the youngsters elected to
admin
2011-05-29
38
问题
Every Thursday evening, I counsel a group of teenagers with serious substance abuse problems. None of the youngsters elected to see me. Typically, they were caught using drugs, or worse, by their parents or a police officer and were then referred to my clinic. To be sure, all the usual intoxicants--alcohol, marijuana and cocaine-are involved. But a new type of addiction has crept into the mix, controlled prescription drugs, including painkillers. This is hardly unique to my clinic. Several studies report that since 1992, the number of 12-to 17-year-olds abusing controlled prescription drugs has tripled.
One of my patients, Mary, illustrates this trend all too well. Mary at 16 is a "garbage head", meaning that she will ingest anything she thinks will give her a high. Last December, she was taken to the hospital for an overdose of alcohol, and ketamine, a chemical cousin of angel dust that doctors sometimes use to anesthetize patients and that, more commonly, veterinarians use to sedate large animals. So where does this physically energetic teenager obtain her pills? Weeks earlier, she had an operation, a minor though uncomfortable procedure by any standards. The surgeon wrote a prescription for 80 tablets. Mary spent the next week in the addiction of the drug until her mother confiscated the last 20 tablets.
At medical conferences, I hear colleagues fault parents who abuse and obtain these controlled substances but leave them easily accessible in their unlocked medicine chests where teenagers can help themselves. Other experts fault the Internet, where al-most anyone can obtain controlled prescription drugs from offshore pharmacies with a few clicks on a home computer. None of these targets come close to the real root of the problem. Many doctors are too quick to write prescriptions for these powerful drugs.
The National Center for Addiction and Substance Abuse recently reported that 43.3 percent of all American doctors did not even ask patients about prescription drug abuse when taking histories; 33 percent did not regularly call or obtain records from a patient’s previous doctor or from other physicians before writing such prescriptions; 47.1 percent said their patients pressured them into prescribing these drugs; and only 39.1 percent had had any training in recognizing prescription drug abuse and addiction. No one in pain--physical or psychic--should suffer. But the fact remains that we doctors still do the bulk of prescribing of the substances. The search for root causes of the epidemic with controlled substance abuse has to include doctors as active participants. A big part of the solution depends on reserving prescriptions for those who need, rather than de-sire, them.
The passage intends to express the idea that ______ .
选项
A、doctors should be blamed for teenager’s controlled substance abusing
B、the prescriptions written for the controlled substances increased greatly
C、more and more teenagers are likely to be addicted to controlled drugs
D、doctors should reserve the prescriptions for those who really need them
答案
A
解析
整篇文章从作者的职业经历讲起引出青少年滥用处方药的情况。而后有表达了作者本人的观点。通过浏览选项我们发现四个选项中,B和C所讲的趋势问题并不是整篇文章的主题。D虽然是作者的观点,但是没有指出文章的中心——青少年滥用药物的情况。因此本题的答案是A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/en6O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Readthetextbelowaboutaretailgroup.Foreachquestion23-28,choosethecorrectanswer.Markoneletter(A,BorC)onyour
Readthearticlebelowabouteducationandanswerthequestions.Foreachquestion23-28,choosethecorrectanswer.Markone
A、Eachpublicplaceinthehotelwillbeoccupiedbothintheafternoonandintheevening.B、Onlytwopublicplacesinthehote
•Readthearticlebelowaboutasuccessfulbusinessman.•Foreachquestion(23-28)belowthearticle,choosethecorrectansw
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribetheirfeelingstoyou?Weusebothwordsandgesturesto
Theadvertisingindustryhasresortedtoself-regulationinaseriousefforttocurtailnotonlybadtastebutalsomisrepresent
HesaidthemostunusualaspectoftheMexicantrialwasthatthe12teenagerswerenotgivenanydrugstosuppresstheirimmune
Thisisamarketinwhichenterprisingbusinesses______forthedemandsofteenagersandolderyouthsinalltheirrockmaniaa
Unlovedandunwantedyoungstersmaybetemptedtorunawayfromhometoescapetheirproblem,______biggeronesincitiesplagu
随机试题
关于对比剂的描述,错误的是
小儿肾病综合征常见的并发症是
该药较特殊的不良反应是
男性,30岁,因精神刺激后烦躁易怒,连日不能入眠,消瘦、纳差、腹泻,甲状腺I度肿大,无杂音,心率110次/分,心音有力。首先应进行的检查是
青少年根尖周炎最好选用哪种治疗方法()
喹诺酮类药物抗菌作用机制是
计量检定人员的技术职务系列,由()制定。
下列各项中,影响企业废品净损失的有()。
下列关于社会工作者与服务对象签订的工作协议的描述,错误的是()。
在程序运行期间,当滚动条的滑块被拖动时,则立即触发滚动条的()事件。
最新回复
(
0
)