首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
However important we may regard school life to be, there is no gainsaying the fact that children spend more time at home than in
However important we may regard school life to be, there is no gainsaying the fact that children spend more time at home than in
admin
2013-02-16
61
问题
However important we may regard school life to be, there is no gainsaying the fact that children spend more time at home than in the classroom. Therefore, the great influence of parents cannot be ignored or discounted by the teacher. They can become strong allies of the school personnel or they can consciously hinder and thwart curricular objectives.
Administrators have been aware of the need to keep parents informed of the newer methods used in schools. Many principals have conducted workshops explaining such matters as the reading readiness program, manuscript writing, and developmental mathematics. Moreover, the classroom teacher, with the permission of the supervisors, can also play an important role in enlightening parents. The many interviews carried on during the years as will as new ways of reporting pupils progress, can significantly aid in achieving a harmonious interplay between school and home.
To illustrate, suppose that a father has been drilling Junior in arithmetic processes night after night. In a friendly interview, the teacher can help the parent sublimate his natural paternal interest into productive channels. He might be persuaded to let Junior participate in discussing the family budget, buying the food, using a yardstick or measuring cup at home, setting the clock, calculating mileage on a trip, and engaging in scores of other activities that have a mathematical basis.
If the father follows the advice, it is reasonable to assume that he will soon realize his son is making satisfactory progress in mathematics and, at the same time, enjoying the work.
Too often, however, teachers’ conferences with parents are devoted to Petty accounts of children’s misdemeanors, complaints about laziness and poor work habits, and suggestions for penalties and rewards at home.
What is needed is more creative approach in which the teacher, as a professional adviser, plants ideas in parents’ minds for the best utilization of the many hours that the child spends out of the classroom.
In this way, the school and the home join forces in fostering the fullest development of youngsters’ capacities.
The central idea conveyed in the passage is that______.
选项
A、home training is more important than school training because a child spends so many hours with his parents
B、teachers can and should help parents to understand and further the objectives of the school
C、parents unwittingly have hindered and thwarted curricular objectives
D、there are many ways in which the mathematics program can be implemented at home
答案
B
解析
主旨题。该篇文章的中心思想在第三段中说得很清楚,即“…,can also play an important role inenlightening parents.The many interviews carried on during the years as well as new ways of reporting pupilsprogress,can significantly aid in achieving a harmonious interplay between school and home.”,由此可推知,这篇文章的中心思想在于希望老师能协助家长利用孩子在家的时间共同培养孩子。故正确答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/enmO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Tounderstandtilemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthedifferencebetweenmarketingandselling.Nottoom
Tounderstandtilemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthedifferencebetweenmarketingandselling.Nottoom
ThehistoryofWesternmusicproperlybeginswiththemusicoftheChristian,Church.ButallthroughtheMiddleAgesandevent
Thedifferencebetweenavianfluandhumanfluthatshouldbecommandingourraptattentiontodayisthatavianinfluenza,speci
Theworld’spopulationcontinuestogrow.Therenowareabout4billionofusonearth.Thatcouldreach6billionbytheendof
Sciencewritersmust21informationregardingscientificevents.Inthiscapacity,theymaketheinformationclearerandmore
"Forallyouknow,Imighthaveatremendousburningtalent,"warnstheheroineofBriefEncounter,asthecamerapansontoas
"Forallyouknow,Imighthaveatremendousburningtalent,"warnstheheroineofBriefEncounter,asthecamerapansontoas
_____theclaimaboutGermaneconomicmight,itissomewhatsurprisinghowrelativelysmalltheGermaneconomyactuallyis.
随机试题
抽样分布
以下哪几项与艾司唑仑相符合( )。
抢救一氧化碳中毒的首要措施是()
根据《中华人民共和国知识产权海关保护条例》的规定,应知识产权权利人的申请,由海关查扣侵权嫌疑货物而造成无过失收发货人的损失,应由()。
下列税金中,需要通过“主营业务税金及附加”科目核算的有()。
网上调查法的缺点是()。
外国旅游者入出境需接受()的检查。
两千多年来,儒家思想之所以能够长盛不衰,主要是因为()。
在一个非零无符号二进制整数之后添加一个0,则此数的值为原数的()。
A、Wheretocelebratetheanniversary.B、Thebeststyleofdinner.C、Doingsomethingdifferent.D、Whichrestaurantisbest.A对话开始
最新回复
(
0
)