首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Internet, E-commerce and globalization are making a new economic era possible. In the future, capitalist markets will largel
The Internet, E-commerce and globalization are making a new economic era possible. In the future, capitalist markets will largel
admin
2013-08-03
51
问题
The Internet, E-commerce and globalization are making a new economic era possible. In the future, capitalist markets will largely be replaced by a new kind of economic system based on networked relationships, contractual arrangements and access rights.
Has the quality of our lives at work, at home and in our communities increased in direct proportion to all the new Internet and business-to-business Internet services being introduced into our lives? I have asked this question of hundreds of CEOS and corporate executives in Europe and the United States. Surprisingly, virtually everyone has said,"No, quite contrary." The very people responsible for ushering in what some have called a "technological renaissance" say they are working longer hours, feel more stressed, are more impatient, and are even less civil in their dealings with colleagues and friends—not to mention strangers. And what’s more revealing, they place much of the blame on the very same technologies they are so aggressively championing.
The techno gurus(领袖)promised us that access would make life more convenient and give us more time. Instead, the very technological wonders that were supposed to liberate us have begun to enslave us in a web of connections from which there seems to be no easy escape.
If an earlier generation was preoccupied with the quest to enclose a vast geographic frontier, the .com generation, it seems, is more caught up in the colonization of time. Every spare moment of our time is being filled with some form of commercial connection, making time itself the most scarce of all resources. Our e-mail, voice mail and cell phones, our 24-hour Internet news and entertainment all seize for our attention.
And while we have created every kind of labor-and time-saving device to service our needs, we are beginning to feel like we have less time available to us than any other humans in history. That is because the great proliferation of labor-and-time-saving services only increases the diversity, pace and flow of commodified activity around us. For example, e-mail is a great convenience. However, we now find ourselves spending much of our day frantically responding to each other’s electronic messages. The cell phone is a great time-saver. Except now we are always potentially in reach of someone else who wants our attention.
Social conservatives talk about the decline in civility and blame it on the loss of a moral compass and religious values. Has anyone bothered to ask whether the hyper speed culture is making all of us less patient and less willing to listen and defer, consider and reflect?
Maybe we need to ask what kinds of connections really count and what types of access really matter in the e-economy era. If this new technology revolution is only about hyper efficiency, then we risk losing something even precious than time—our sense of what it means to be a caring human being.
According to the passage, corporate executives think that
选项
A、technology renaissance should be pushed forward.
B、technology has a profound impact on their lives.
C、technology actually results in a decline in their life quality.
D、technology should be aggressively championed.
答案
C
解析
细节判断题。根据corporate executives定位到第2段。从每个人的回答“没有,正好相反”可推断C正确;公司经理们的回答和接下来讲到的时间更长,压力更大,更不耐烦等等可知他们要强调的是科技给他们带来的负面影响,故A、B、D都可排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/eoLK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Sheintendstomovethatthecommittee______discussiononthisissue.
Includingafewbitesofmeatinthedietsofpoorchildrenfromdevelopingcountriesimprovesboththeirhealthandtheirperfo
InAmerica,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.Butinmanyothercultureschildrenareexpectedtocare【C1】____
Thepolicearetryingtofindoutthe______ofthewomankilledinthetrafficaccident.
I’dbe______ifyouwouldcompleteandreturntheformassoonaspossible.
Whyshouldn’tweusethegarden,______?
Don’tbetoo____________onthem;afterall,theyareonlylittlechildren.
Advertisingisaformofselling.Forthousandsofyearstherehavebeenindividualswhohavetriedtopersuadeotherstobuyth
Inthesentence"Hefeelsitdifficulttoconvincehisson",theitalicizedphraseisthe______.
Jasonisusuallyundertheweather,buthisrobustbrother______.
随机试题
清暑益气汤的主治证中包括下列哪些症状
尿液上皮细胞的组织来源不包括
男,60岁,因2日来高热,寒战,咳嗽,右胸痛,来急诊,检查:体温38℃,呼吸急促,唇发绀,BP9.3/6.7kPa(70/50mmHg),心率120次/分,白细胞12.8×109/L。床旁X线示:右下肺大片致密模糊阴影,下面处理哪项不恰当
支气管肺炎和支气管炎的鉴别主要是
初产妇,足月临产已18小时,胎心好,宫口扩张停滞已3小时,消毒下阴道检查宫口开大7cm,儿头矢状缝在右斜径上,小囟门在7点处,S+1,产瘤较大,骶骨平直,坐骨切迹二横指,坐骨棘突。请问此患者产程停滞根本原因是
我国法律关于票据关系的法律适用,下列表述错误的是()。
已知xy=kz(k为正常数),则等于()。
(2011年真题)我国1997年《刑法》关于溯及力的规则采取的是
下列关于栈的叙述正确的是
A、Tocutdownitsproductionexpenses.B、Tosolvetheproblemofstaffshortage.C、Toimproveitsadministrativeefficiency.D、T
最新回复
(
0
)