首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Two. B、Three. C、Four. D、Five. C本题考查事物特征。根据句(5—1)、(5—2)、(5—3)和(5—4)可知,关于健康的概念,对话中共提到了四个阶段,故C为答案。
A、Two. B、Three. C、Four. D、Five. C本题考查事物特征。根据句(5—1)、(5—2)、(5—3)和(5—4)可知,关于健康的概念,对话中共提到了四个阶段,故C为答案。
admin
2016-10-12
66
问题
W: I am talking to Richard Johnson, an official of the World Health Organization. Today he will talk with us about the change of people’s understanding of health. Hello, Richard.
M: Hello.
W: Now, Richard, the concept of health has been changing all the time. So would you mind telling us the original one?
M: Of course not. Health has long been viewed in the physical sense only. That is, good health has been connected to the smooth mechanical operation of body. In this sense, health has been defined as the absence of disease or illness and is seen in medical terms.
W: I see. When did the concept begin to change?
M: In the late 1940s, the WHO challenged this physically and medically oriented view of health. They stated that health was a complete state of physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease. The mind, body and spirit of a person were seen holistically.
W: How long did this concept last?
M: It lasted until the 1970s. At that time, people focused their attention on the prevention of disease and illness by emphasizing the importance of the lifestyle and behavior of the individuals. Creating health meant providing not only medical health care, but health promotion programs and policies which would help people maintain healthy behavior and lifestyles.
W: It sounds reasonable. It must have been beneficial to people.
M: Unfortunately, not.
W: But why?
M:(3)You see, this individualistic healthy lifestyles approach did help the wealthy members of society. But the majority were people experiencing poverty, unemployment or little control over the conditions of their daily lives. How could people afford the program if they lived under unfavorable social and environmental factors?
W: I’m beginning to see your point. A single lifestyle decides nothing if not integrated with a good environment.
M: That’s right. So during the 1980s and 1990s, there has been a growing swing away from seeing lifestyle risks as the root cause of poor health. While lifestyle factors still remain important,(4)health is being viewed also in terms of the social, economic and environmental contexts in which people live.
W: This is a new concept of health. And I heard it’s called the socio-ecological view, isn’t it?
M: Yes. In 1986, representatives from 38 countries gathered in Ottawa, Canada, to hold the first International Conference of Health Promotion. It was at that conference that(5 - 4)the broad socio-ecological view of health was endorsed.
W: What were the details of the endorsement?
M: Well, the representatives declared that the fundamental conditions and resources for health are peace, shelter, education, food, a viable income, a stable ecosystem, sustainable resources, social justice and equity. Moreover, improvement in health requires a secure foundation in these basic requirements.
W: That’s right. Then what is the basic philosophy of this health promotion?
M: Very easy to understand. Just to enable people to increase control over and to improve their health.
W: The new concept of health you have told us today is very useful to our understanding of health. Thank you very much.
M: You are welcome.
1. According to Richard, what was the concept of health before the 1940s?
2. When did the WHO define health in terms of the holistic operation of a person’s mind, body and spirit?
3. What attitude does Richard hold toward the individualistic healthy lifestyles approach?
4. According to the socio-ecological view of health, which of the following is NOT related to people’s health?
5. According to the conversation, how many stages has the concept of health undergone?
选项
A、Two.
B、Three.
C、Four.
D、Five.
答案
C
解析
本题考查事物特征。根据句(5—1)、(5—2)、(5—3)和(5—4)可知,关于健康的概念,对话中共提到了四个阶段,故C为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/f4PK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchangesthatyoungadultsexperience.Andtheyalsoneed
RichardSatava,programmanagerforadvancedmedicaltechnologies,hasbeenadrivingforceinbringingvirtualrealitytomedic
Peoplelikebeingtrusted.Theyareannoyed,angry,orfeelhurtiftheyareregardedwith【C1】______.Theythinkthattheyare【C
Humanity’sprimaleffortstosystematizetheconceptsofsize,shapes,andnumberareusuallyregardedastheearliestmathemati
Whatcourseisthemaninterestedin?
NongovernmentalOrganizationinDenmarkDanespursuecommoninterestsinleisure,sports,andpolitics./Associationsaree
Inthispassage,thespeakeristryingto______.
Alreadyoverwhelmedchildren’sservicesarefacingrisingdemandasbenefitreformshitstrugglingparents,allwhilecouncilcu
Alzheimer’sdiseasehasnocure.Thereare,however,fivedrugs—knownandapproved—thatcanslowdownthedevelopmentofitssym
Paulfounditincreasinglydifficulttohear,______hishearingwasbeginningtofail.
随机试题
Asateenager,Marysentnewspapersinthemorning,workedinarestaurantintheafternoon,and______intheevening.
在初步可行性研究、机会研究和规划中,项目投资和成本费用可主要采用相对粗略的()
以系统安全理论为核心的现代安全管理方式、模式、思想、理论是在()进入我国的。
A公司2013年年初“资本公积”科目的贷方余额为1800万元。2013年1月1日,A公司以无形资产作为合并对价取得同一集团B公司有表决权资本的60%,合并日。B公司所有者权益(账面价值)总额为1500万元,A公司投出土地使用权的账面余额为1200万元,已计
秦老伯今年76岁,早年丧偶。只有一个独生儿子小秦在部队当兵。儿子在部队服役期间的一次投弹训练中,不幸被弹片击中下肢,造成双腿截肢,提前退役回家。秦老伯看见惟一的儿子成了残疾人,对未来毫无希望,感到十分伤心,整日以泪洗面。要求: 请针对秦老伯的
我国政府认为,对于发展中国家,最基本最重要的人权是()。
桌上放着若干块糖,其中水果糖占三分之一。后来又往桌上放了39块水果糖,6块奶糖。这时水果糖占总数的60%,现在桌上共有多少块糖?
Accordingtothepassage,______seemstobeabletopersuadeaconsumertobuytheproduct.Itcanbeinferredfromthepassag
HowtoapproachListeningTestPartOne•InthispartoftheListeningTestyoulistentoamonologue,e.g.apresentation.•B
WhichofthefollowingstatementsisNOTtrue?
最新回复
(
0
)