首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Our knowledge of the oceans hundreds of years ago was confined to the two-dimensional shape of the sea surface and the hazards o
Our knowledge of the oceans hundreds of years ago was confined to the two-dimensional shape of the sea surface and the hazards o
admin
2016-11-13
48
问题
Our knowledge of the oceans hundreds of years ago was confined to the two-dimensional shape of the sea surface and the hazards of navigation presented by the irregularities in depth of the shallow water close to the land. The open sea was deep and mysterious, and anyone who gave more than a passing thought to the bottom confines of the oceans probably assumed that the sea bed was flat. Sir James Clark Ross had obtained a sounding of over 2,400 fathoms in 1839, but it was not until 1869, when H.M.S. Porcupine was put at the disposal of the Royal Society for several cruises, that a series of deep soundings was obtained in the Atlantic and the first samples were collected by dredging (挖掘) the bottom. Shortly after this the famous H.M.S. Challenger expedition established the study of the sea-floor as a subject worthy of the most qualified physicists and geologists. A burst of activity associated with the laying of submarine cables soon confirmed the Challenger’s observation that many parts, of the ocean were two to three miles deep, and the existence of underwater features of considerable magnitude.
Today, enough soundings are available to enable a relief map of the Atlantic to be drawn and we know something of the great variety of the sea bed’s topography (地形). Since the sea covers the greater part of the earth’s surface, it is quite reasonable to regard the sea floor as the basic form of the crust of the earth, with, superimposed upon, it the continents, together with the islands and other features of the oceans. The continents form rugged tablelands which stand nearly three miles above the floor of the open ocean. From the shore line, out a distance which may be anywhere from a few miles to a few hundred miles, runs the gentle slope of the continental shelf, geologically part of the continents. The real dividing line between continents and oceans occurs at the foot of a steeper slope.
This continental slope usually starts at a place somewhere near the 100-fathom mark and in the course of a few hundred miles reaches the true ocean floor at 2,500-3,500 fathoms. The slope averages about 1 in 30, but contains steep, probably vertical, cliffs, and gentle sediment-covered terraces, and near its lower reaches there is a long tailing-off which is almost certainly the result of material transported out to deep water after being eroded from the continental masses.
The continental slope
选项
A、gradually stretches out to the sea bed.
B、starts immediately at the seashore.
C、ends at the place near the 100-fathom mark.
D、contains steep and vertical cliffs.
答案
D
解析
根据题干的The continental slope定位到第3段。该段明确指出,大陆架慢坡有一条阶梯地带,其中包括陡峭的、甚至垂直的峭壁。D的表述有原文依据,故为答案。本题其他选项的设置有一定的干扰性。根据文中所述。大陆架慢坡从海水100英寻深的地方开始,一直延伸到海底,而不是从海岸开始,延伸到海床,在100英寻深的地方停止。可见,A、B、C的表述意在混淆概念,扰乱判断,应当排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/f6JK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Upto600stationsformonitoringairpollutionacrossEnglandcouldbeshutdownundernewgovernmentplanstosavemoneybycu
Mostpeopleknowthatalotisridingontheircreditscore,fromtheinterestratesyoupayonyourloans,toyourabilitytor
Mostpeopleknowthatalotisridingontheircreditscore,fromtheinterestratesyoupayonyourloans,toyourabilitytor
Ifheputshismindtosomething,noonecan______himoutofit.
Icameacrossthesethingswhichwereprovedtobeantiques.Theunderlinedpartmeans______.
WhichofthefollowingisNOTthecharacteristicofhigh-incomechildren?
WearablegadgetslikesmartwatchesandGoogleGlasscanseemlikeafadthathasallthedurabilityofCBradiosorDuranDuran
There’ssomethingabouttheInternetthatcanbringoutmeannessinteenagers.Thatisonefindingofastudytobereleased
DeltaGoodremsaysshe’slearntalotoverthepastfewyears.Butonelittlenuggetofwisdomshe’llbetakingwithherwhensh
Nowadays,theInternethasbecomepartofpeople’slife,andmillionsofyoungpeoplehavemadefriendsonline.WriteonANS
随机试题
在急性蜂窝织炎中,浸润的炎细胞主要是:
具有催化作用的小RNA称为
有关人禽流感的预防,以下错误的是
夏某,男,32岁。因结肠肿瘤住院手术,整日愁眉不展、不思饮食,为了对病人进行有针对性的心理护理,护士交谈前,不需要收集的资料是
A.急性胎儿窘迫B.轻度新生儿窒息C.慢性胎儿窘迫D.重度新生儿窒息E.新生儿产伤胎儿娩出后1分钟,心跳规则有力,呼吸表浅不规则,Apgaur评分为4~7分,诊断为
下列明细分类账,应采用横线登记式账页格式的是( )。
可转换公司债券发行人设置()的,应明确约定实施这些条款的条件、方式和程序等。
甲企业是一家处于成长期的健身公司,地处高校密集的大学城。公司实行会员制,顾客主要通过电话和网络预约方式来门店进行健身。甲企业决定采用平衡计分卡进行绩效管理,从顾客的角度考虑,其平衡计分卡的内容包括()。
某市一家洗衣机生产企业为增值税—般纳税人,适用25%的企业所得税税率。2012年生产经营业务如下:(1)3月,企业将自产的一批洗衣机换取甲公司(增值税一般纳税人)生产的原材料,洗衣机的不含税市场价格为300万元,成本210万元,企业已做销售账务处
十进制数5的单精度浮点数IEEE754代码为()。
最新回复
(
0
)