首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
People often speak of fire as though it were a living creature--It grows, dances, needs oxygen, feeds on whatever it can find, a
People often speak of fire as though it were a living creature--It grows, dances, needs oxygen, feeds on whatever it can find, a
admin
2011-05-26
40
问题
People often speak of fire as though it were a living creature--It grows, dances, needs oxygen, feeds on whatever it can find, and then dies. And when a forest fire rages out of control, threatening human lives and homes, it must be fought like a "wild animal." The fight is often desperate, since firefighters’ best efforts may be dwarfed by the fury of a large fire. But the fire’s own traits can be used against it.
The heated air above a fire rises in a pillar of smoke and burnt gases, pulling fresh air in from the sides to replace it. Firefighters use this fact when they "fight fire with fire." They start a fire well in front of the one which they are fighting. Instead of traveling on in front of the huge fire, the smaller fire is pulled back toward it by the updrafts of the larger blaze. As it travels back to meet the large fire, the smaller backfire burns away the fuel that the forest fire needs to survive.
Even when a backfire has been well set, however, the fire may still win the struggle. The wind which the firefighters used to help them may now become their enemy. When the backfire meets the main fire, before both die for lack of fuel, there is tremendous flame, great heat and wild winds. A strong gust may blow the fire into the treetops beyond the area, giving the fire new fuel and a new life.
This passage suggests that a fire will travel ______.
选项
A、faster than a horse can run
B、in all directions at the same speed
C、in whatever direction the wind is blowing
D、toward the nearest source of fuel
答案
C
解析
第三段。人们可以借助风来灭火,而风也可助长火势。所以火肯定会受风的影响。选项C是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/fBlC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Forthispart,youaresupposedtowriteashortessayinabout100-120wordsbasedonthefollowingsituation.现在人们换工作已不是问题
Thepriceofaluminumwassharplyreducedwhenpeoplediscoveredanewrefiningprocesswiththeaidof______.Aluminumis___
Forthispart,youaresupposedtowritealetterinabout100-120wordsbasedonthefollowingsituation.Remembertowriteit
______fromthehilltop,thelakesceneryisbeyonddescription.
Ididn’texpectto______myteacherinthestreetyesterday.
Bywatchingthemovementsofthespeaker’slips,adeafpersoncanactuallysee______thepersonattheothertelephoneissaying
Everywomandreamsofreceivingahugepricelessdiamond.Nowspacescientists【C1】______thattheyhavediscoveredthelargestdi
在生活中有人喜欢运动,也有人不太运动。请你以“Issportreallygoodforus?”为题,按照下列要点写一篇英语短文:1.正方:运动能强身健体,陶冶情操(如培养合作精神;如何面对胜负等)。2.反方:运动并非是强身健体的唯一形式(如
Thesoldierswouldnotgiveinthough______.
Whenhejustgotofftheplane,hegaveusagooddescriptionof______inAfrica.
随机试题
支气管哮喘的治疗药物有β2受体阻断剂、抗胆碱药物、茶碱类、糖皮质激素。()
下述哪种物质对胆固醇的吸收有抑制作用
下列哪项不是副溶血性弧菌黏膜病变
关于氧疗哪项错误()
关于注册会计师执行财务报表审计工作的总体目标,下列说法中,正确的有()。
,4,(),256
集体教育和个体教育相结合的德育原则,是教育家()的成功教育经验。
Governmentsallovertheworldmakepublicabouttheconditionoftheireconomies.Mostcountries,includingtheUnitedStates,
下列字符中,其ASCII码值最大的是______。
IknowJonathanquitewellandneverdoubt______hecandoagoodjobofit.
最新回复
(
0
)