首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Because they would become a dissatisfied generation otherwise. B、Because they have the Internet and mobile phones. C、Because t
A、Because they would become a dissatisfied generation otherwise. B、Because they have the Internet and mobile phones. C、Because t
admin
2020-10-22
56
问题
W: Let’s start with a major global problem, especially pronounced in developing countries. There are more than 200 million children who should be attending school, but simply do not because of a variety of barriers. That problem is at the center of a new UN initiative to get 57 million more children in school by the end of 2015.
With us today is former British Prime Minister Gordon Brown, who is spearheading that effort as a special UN envoy for global education. So what do you think is at stake in this initiative?
M: I think it’s the future of a whole generation of young people. If we cannot provide today’s young people in Asia and Africa with the opportunity of education and then the chance of employment or starting a business or whatever, we are going to have the most discontented youth. We’re going to have a generational problem, because they know the opportunities that people have in other countries. They can learn about it through the Internet and through mobile phones. And they’re aware that the inequality of opportunity that they face is unfair. And I think we have seen the makings of a civil rights struggle amongst young people to get education, to stop child marriage, to stop child labor, child trafficking and sex — and discrimination against girls. And if we don’t do something about it, there’s a sort of discontent that is building up in the populations of Asia and Africa.
W: The numbers are almost impossible to comprehend. I think you have 250 million children not getting a primary education, and then you’re trying — you put down a number of 57 million you would like to get into school. How do you reduce that to something that can actually make a difference?
M: Well, 57 million children are the number of children who are not going to school today or any other day. Some of them are in child labor. Some of them are girl brides. Some of them have simply not got schools they can go to. Some of them are girls who the Taliban is preventing from going to school. But it is relatively inexpensive to pay for the education of a young child. For $6 billion, if we could find the extra funds next year, we could get almost all of these children to school. And there is no technical or scientific breakthrough that’s needed to do this. We know what it is we have got to do. We have got to get the teachers, and have the buildings, and have the educational equipment. And, of course, we want to increase the quality of education very quickly, but, at the moment, we have set a goal that, by the end of December 2015, every child should be at school. That’s the Millennium Development Goal. Everybody promised it.
And we could deliver it if we could provide these extra resources. So it is both manageable, and it’s also in my view necessary. If you make a promise, you should try to redeem it.
This is the end of Conversation Two. Questions 6 to 10 are based on Conversation Two.
Question 6
What is the UN initiative?
(pause: 10 seconds)
Question 7
Who is the guest of the interview?
(pause: 10 seconds)
Question 8
Why is it important to provide children with education?
(pause: 10 seconds)
Question 9
Why aren’t the children going to school?
(pause: 10 seconds)
Question 10 According to the man, how much is needed to get the children to school?
(pause: 10 seconds)
选项
A、Because they would become a dissatisfied generation otherwise.
B、Because they have the Internet and mobile phones.
C、Because they want to go to school.
D、Because they know it is unfair and unequal.
答案
A
解析
观点题。问题是给孩子提供教育为什么是重要的,男嘉宾说: “If we cannot provide today’s young people in Asia and Africa with the opportunity of education and then the chance of employment or starting a business or whatever,we are going to have the most discontented youth.We’re going to have a generational problem,because they know the opportunities that people have in other countries.They can learn about it through the Internet and through mobile Phones.And they’re aware that the inequality of opportunity that they face is unfair.”,由此可见,如果他们不接受教育,就找不到工作,就会成为不满的一代,因为他们能够通过手机、因特网了解到外面的世界,知道这是不公平的,所以正确答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/fCCK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
He______heronhernewdresswithoutevenlookingatit.
Whenapersonhasaninfectiousdisease,heisusually______fromotherpeople.
Mr.White,togetherwithallhiscolleagues,_______forEuropethismorning.
MusicinBritishSchoolsMusicplaysabigpartinBritishschools./Pupilscanlearnaninstrumentatschool./Traditiona
CreditCardsonCampusMostundergraduatesintheUnitedStateslastyearhadatleastonecreditcard./Halfhadfourorm
A、Theapartmentsaretoofarawayfromschool.B、Therentsaretoohighforhertoafford.C、Theappliancesinsidearetoooldt
A、Theenvironmentisbad.B、Thefoodisnotdelicious.C、Thechickenisnotfresh.D、Itisnotcleanenough.D本题考查细节。由句(5)可知,男士怀
A、Printmediaadvertising.B、Radioadvertising.C、Onlineadvertising.D、Televisionadvertising.D本题考查细节。由句(10)可知,他们在广告宣传上的成本分别是:
TheEnglishRenaissanceI.IntroductionTheEnglishRenaissancewasaculturalandartisticmovementinEngland.—the【T1】of
CultureTherearemanythingsaboutourlivesthatmakeupaculture.I.Language—Languageiswhatpeopleandanimalsuset
随机试题
“有一些物产丰美、名胜古迹多的地区,更是宾客盈门,高朋满座。有些领导有时变成‘内交家’,自愿地或被迫地生活在彬彬有礼、客客气气的应酬活动中……”这段话中运用的修辞格是()
会阴侧切术,切口的长度一般为( )。会阴正中切开术,切口的长度一般为( )。
A、VP方案B、CHOP方案C、DA方案D、MP方案E、甲氨蝶呤鞘内注射急性淋巴细胞白血常用的化疗方案是()
A、昆明山海棠片B、九分散C、六应丸D、砒枣散E、紫雪丹含朱砂毒性成分的是
在2000版9000族标准的术语中,质量控制是质量管理的一部分,其目的是( )。
一份面值为990元的可转换债券,可按180元/股的转换价格去换取公司的普通股,该普通股目前的每股市价为92元,其转换价值为()元。
一定质量的理想气体分别在T1、T2温度下发生等温变化,其p—V,图象如图,T2对应的图线上有A、B两点,表示气体的两个状态,则()。
在东西方向的海岸线MN上,有两艘船A、B.在两艘船上用望远镜均可以看到海岛C,已知A、B相距海里,海岛C在船A东偏北45°方向上,海岛C在船B西偏北60°方向上.求AC、BC的距离;
下列罪名中,属于西周时期渎职方面的犯罪的是()
A、Heexceededthespeedlimit.B、Hedrankthewinebeforedriving.C、Hedidn’tyieldtochildrencrossingtheroad.D、Heparked
最新回复
(
0
)