首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The Changes of American College Students Enrollment System In an ideal world, the nation’s elite schools would enroll the mo
The Changes of American College Students Enrollment System In an ideal world, the nation’s elite schools would enroll the mo
admin
2013-05-04
57
问题
The Changes of American College Students Enrollment System
In an ideal world, the nation’s elite schools would enroll the most qualified students. But that’s not how it works. Applicants whose parents are alums get special treatment, as do athletes and rich kids. Underrepresented minorities are also given preference. Thirty years of affirmative action have changed the complexion of mostly white universities; now about 13 percent of all undergraduates are black or Latino. But most come from middle and upper-middle-class families. Poor kids of all ethnicities remain scarce. A recent study by the Century Foundation found that at the nation’s 146 most competitive schools, 74 percent of students came from upper-middle-class and wealthy families, while only about 5 percent came from families with an annual income of roughly $ 35,000 or less.
Many schools say diversity—racial, economic and geographic—is key to maintaining intellectually vital campuses. But Richard Kahlenberg of the Century Foundation says that even though colleges claim they want poor kids, "they don’t try very hard to find them." As for rural students, many colleges don’t try at all. "Unfortunately, we go where we can generate a sizable number of potential applicants," says Tulane admissions chief Richard Whiteside, who recruits aggressively and in person—from metropolitan areas. Kids in rural areas get a glossy brochure in the mail.
Even when poor rural students have the grades for top colleges, their high schools often don’t know how to get them there. Admissions officers rely on guidance counselors to direct them to promising prospects. In affluent high schools, guidance counselors often have personal relationships with both kids and admissions officers. In rural areas, a teacher, a counselor or even an alumnus "can help put rural students on our radar screen", says Wesleyan admissions dean Nancy Meislahn. But poor rural schools rarely have college advisers with those connections; without them, admission "can be a crapshoot", says Carnegie Mellon’s Steidel.
In the past few years some schools have begun to open that door a little wider. At MIT it’s something of a mission for Marilee Jones, the dean of admissions. Twenty years ago, 25 percent of each MIT class were first-generation college goers from poor backgrounds who used the celebrated engineering school as a ticket out of the blue-collar world. Five years ago, when that number dipped below 10 percent, Jones began scouring the country for bright kids, and then paired the potential applicants with MIT faculty and students who could answer questions about college life. In four years Jones has doubled the number of poor first-generation students at MIT.
Which of the following might Marilee Jones agree with?
选项
A、Renowned universities certainly attract brilliant poor students.
B、Colleges should spare no efforts to look for brilliant poor students.
C、Colleges can benefit greatly from the enrollment of poor students.
D、Many colleges have realized the importance of enrolling poor students.
答案
B
解析
观点态度题。从末段第二句可以看出,玛丽利·琼斯把以积极的态度来接收贫困农村学生当作一项使命。接着第四句指出五年以前当贫困学生的数量降到10%以下时琼斯的解决办法。可见琼斯认可贫困优秀学生并希望通过各种办法提高贫困家庭第一代大学生的数量。故[B]为答案。从MIT招生办主任琼斯的做法就可以看出[A]不正确,排除;文中提到了优秀贫困学生被名牌大学录取的好处,但没有涉及这些学生给学校带来哪些好处,排除[C];首段提到有些学校招收贫困农村学生的态度稍微积极了些,但无法推断[D],故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/fRd4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Timewaswhenthesolarsystemhadtwowateryworlds.(46)Directlynextdoortothewarm.wet,loamyEarthwasthewarm,wet,lo
YouarearesidentlivinginanurbandistrictWritealettertothedirectorwhoisinchargeoftheestatemanagement,complai
Lotsofcreaturesalreadyreproducewithoutsex.SincethebirthofLouiseBrown,thefirsttest-tubebaby,in1978,(1)_____of
Lotsofcreaturesalreadyreproducewithoutsex.SincethebirthofLouiseBrown,thefirsttest-tubebaby,in1978,(1)_____of
Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunknowntothescholarsoftheclassical.In(1)_____worldduringthe
YouareacollegestudentintheEnglishDepartment.Recentlyyouhavebeenmademonitorinyourclassandyouaregoingtomake
IntheUnitedStatestoday,coffeeisamorepopulardrink(1)_____tea,butteaplayed(2)_____interestingpartinthehistory
IntheUnitedStatestoday,coffeeisamorepopulardrink(1)_____tea,butteaplayed(2)_____interestingpartinthehistory
Somethingbigishappeningtothehumanrace—somethingthatcouldbecalledTheGreatTransformation.TheTransformationcon
随机试题
肺炎患者出现休克时的治疗原则
下列费用中,属于征地补偿费用的是()。
《国家广播电影电视总局建设工程项目设备材料管理办法》设备材料的采购有关规定包括()。
下列关于混合筹资的说法中,不正确的是()。
在“光合作用吸收二氧化碳释放氧气”一节中,某教师安排了实验:“二氧化碳是光合作用必需的原料吗?”实验过程如下:(一)提出问题二氧化碳是光合作用必需的原料吗?(二)作出假设二氧化碳是光合作用必需的原料。即没有二氧化碳植物就不能进行光合作用。(三)制
It’ssaidthattheyhaveswumtotheislandfromthecontinent,butthey______(不可能做到)becausetheoceaninbetweenistoowide.(
已知二次函数y=ax2+bx+c(其中a>0,b>0,c<0),关于这个二次函数的图像有如下说法:①图像的顶点一定在第四象限;②图像的开口一定向上;③图像与x轴的交点都在y轴的左侧.以上说法中,正确的个数是(
下列主体中,依照我国选举法不列入选民名单的是()。
在CSMA中,决定退让时间的算法如下(1)如果信道空闲,则以P的概率发送,而以1-P的概率延迟一个时间单位to(2)如果信道忙,则继续监听直至信道空闲并重复步骤(1)。(3)如果发送延迟了一个时间单位t,则重复步骤(1)。上
LikemanyoftheprotestersatOccupyWallStreetinNewYork,AmandaVodolaisyoung,underemployedandloadedwithstudentdeb
最新回复
(
0
)