首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Space is a dangerous place, not only because of meteors (流星), but also because of rays from the sun and other stars. The atmosph
Space is a dangerous place, not only because of meteors (流星), but also because of rays from the sun and other stars. The atmosph
admin
2011-02-28
37
问题
Space is a dangerous place, not only because of meteors (流星), but also because of rays from the sun and other stars. The atmosphere again acts as our protective blanket on earth. Light gets through, and this is essential, for plants to make the food which we eat. Heat, too, makes our environment endurable. Various kinds of rays come through the air from outer space, but enormous quantities of radiation (辐射) from the sun are screened off. As soon as men leave the atmosphere they are exposed to this radiation but their spacesuits or the walls of their spacecraft, if they are inside, do prevent a lot of radiation damage.
Radiation is the greatest known danger to explorers in space. The unit of radiation is called "rem". Scientists have reason to think that a man can put up with far more radiation than 0.1 rem without being damaged; the figure of 60 rems has been agreed on. The trouble is that it is extremely difficult to be sure about radiation damage — a person may feel perfectly well, but the cells of his or her sex organs may be damaged, and this will not be discovered until the birth of deformed (畸形的) children or even grandchildren. Missions of the Apollo flights have had to cross belts of high radiation and, during the outward and return journeys, the Apollo missions have been quite short. We simply do not know yet how men are going to get on when they spend weeks and months outside the protection of the atmosphere, working in space laboratory. Rugs might help to decrease the damage done by radiation, but no really effective ones have been found so far.
We know from the passage that ______.
选项
A、exposure to even tiny amounts of radiation is fatal
B、the effect of exposure to radiation is slow in coming
C、radiation is avoidable in space exploration
D、astronauts in spacesuit needn’t worry about radiation damage
答案
B
解析
从第三段开始,作者就论述了辐射对太空探险者的巨大危险是潜伏的。而 A、C和D均与本题意思不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/fVtd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Beingamanhasalwaysbeendangerous.Thereareabout105malesbornforevery100females,butthisratiodropstonearbalanc
Beingamanhasalwaysbeendangerous.Thereareabout105malesbornforevery100females,butthisratiodropstonearbalanc
Beingamanhasalwaysbeendangerous.Thereareabout105malesbornforevery100females,butthisratiodropstonearbalan
Whatsubjectisthespeakermostlikelytodiscussnext?
Therateofpopulationgrowthisfastestinunderdevelopedcountries.Inthesecountriesahighbirthrateisaccompaniedbyal
Thewritersuggeststhatpolicymakersshouldconsiderculturalvalues______.Somepeoplebelievethatpopulationcontrolind
Thewritersuggeststhatpolicymakersshouldconsiderculturalvalues______.Alargepopulationinanunderdevelopedcountry
Laborforceiscomposedof______.Thepopulationwhichistop-heavywitholderpeopleposesaproblemto______.
Whatisthesubjectofthisconversation?
随机试题
汉初统治者在崇尚黄老“无为而治”的同时,也看到了
A.硫酸镁静脉滴注B.哌替啶肌内注射C.肼苯达嗪静脉滴注D.甘露醇快速静滴E.氯丙嗪静脉推注重度妊娠高血压综合征孕妇头痛剧烈伴呕吐时首选药物应是
已知某建设工程影响范围为40km2,主要生态影响为生物量减少47%,则该项目的评价等级为( )。
以下是我国某商业银行资本和资产有关情况(不考虑市场风险资本因素):根据上述资料,回答下列问题。下列项目中,属于该银行核心资本的有()。
根据所给材料计算后回答问题。某出版社书刊销售收入适用的增值税率为11%,由于位于省会城市,其适用的城市维护建设税率为7%,教育费附加率为3%。该社拟出版某种16开平装图书,共印6000册。付印前需要按利润为30000元的目标测算其定价。已知的相关数
电力系统采用有名制计算时,电压、电流、功率的关系表达式为()。
某单位要选拔人才下乡挂职,符合条件的候选人有甲、乙、丙、丁、戊、己,人事部门、组织部门和办公室分别提出了白己的要求:人事部门:丙、丁两人中只能去一人组织部门:若丁不去,则戊也不能去办公室:甲、丙和己三人必须留下一个由此可以推出,能够同时满足三个部门要求的派
马克思在《路易.波拿巴的雾月十八日》一文中,对为什么路易.波拿巴这样“一个平庸而可笑的人物有可能扮演了英雄的角色”作了精辟的分析,树立了评价历史人物的典范。在阶级社会,评价历史人物应该坚持
Asmallnumberoffirmshavestoppedtrading.
CharterSchoolsAmericanpubliceducationhaschangedinrecentyears.OnechangeisthatincreasingnumbersofAmericanparents
最新回复
(
0
)