首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) I know now that the man who sat with me on the old wooden stairs that hot summer night over thirty-five years ago was not
(1) I know now that the man who sat with me on the old wooden stairs that hot summer night over thirty-five years ago was not
admin
2021-09-18
47
问题
(1) I know now that the man who sat with me on the old wooden stairs that hot summer night over thirty-five years ago was not a tall man. But to a five-year-old, he was a giant. We sat side by side, watching the sun go down behind the old Texaco service station across the busy street, a street that I was never allowed to cross unless accompanied by an adult, or at the very least, an older sibling.
(2) Cherry-scented smoke from Grandpa’s pipe kept the hungry mosquitoes at bay while gray, wispy swirls danced around our heads. Now and again, he blew a smoke ring and laughed as I tried to target the hole with my finger. I, clad in a cool summer night, and Grandpa, his sleeveless T-shirt, sat watching the traffic. We counted cars and tried to guess the color of the next one to turn the corner.
(3) Once again, I was caught in the middle of circumstances. The fourth born of six children, it was not uncommon that I was either too young or too old for something. This night I was both. While my two baby brothers slept inside the house, my three older siblings played with friends around the corner, where I was not allowed to go. I stayed with Grandpa, and that was okay with me. I was where I wanted to be. My grandfather was babysitting while my mother, father and grandmother went out.
(4) "Thirsty?" Grandpa asked, never removing the pipe from his mouth.
(5) "Yes," was my reply.
(6) "How would you like to run over to the gas station there and get yourself a bottle of Coke?"
(7) I couldn’t believe my ears. Had I heard it right? Was he talking to me? On my family’s modest income, Coke was not a part of our budget or diet. A few tantalizing sips was all I had ever had, and certainly never my own bottle.
(8) "Okay," I replied shyly, already wondering how I would get across the street. Surely Grandpa was going to come with me.
(9) Grandpa stretched his long leg out straight and reached his huge hand deep into the pocket. I could hear the familiar jangling of the loose change he always carried. Opening his fist, he exposed a mound of silver coins. There must have been a million dollars there. He instructed me to pick out a dime. After he deposited the rest of the change back into his pocket, he stood up.
(10) "Okay," he said, helping me down the stairs and to the curb, "I’m going to stay here and keep an ear out for the babies. I’ll tell you when it’s safe to cross. You go over to the Coke machine, get your Coke and come back out. Wait for me to tell you when it’s safe to cross back."
(11) My heart pounded. I clutched my dime tightly in my sweaty palm. Excitement took my breath away.
(12) Grandpa held my hand tightly. Together we looked up the street and down, and back up again. He stepped off the curb and told me it was safe to cross. He let go of my hand and I ran. I ran faster than I had ever run before. The street seemed wide. I wondered if I would make it to the other side. Reaching the other side, I turned to find Grandpa. There he was, standing exactly where I had left him, smiling proudly. I waved.
(13) "Go on, hurry up," he yelled.
(14) My heart pounded wildly as I walked inside the dark garage. I had been inside the garage before with my father. My surroundings were familiar. I heard the Coca-Cola machine motor humming even before I saw it. I walked directly to the big old red-and-white dispenser. I knew where to insert my dime. I had seen it done before and had fantasized about this moment many times.
(15) The big old monster greedily accepted my dime, and I heard the bottles shift. On tiptoes I reached up and opened the heavy door. There they were: one neat row of thick green bottles, necks staring directly at me, and ice cold from the refrigeration. I held the door open with my shoulder and grabbed one. With a quick yank, I pulled it free from its bondage. Another one immediately took its place. The bottle was cold in my sweaty hands. I will never forget the feeling of the cool glass on my skin. With two hands, I positioned the bottleneck under the heavy brass opener that was bolted to the wall. The cap dropped into an old wooden box, and I reached in to retrieve it. I was cold and bent in the middle, but I knew I needed to have this souvenir. Coke in hand, I proudly marched back out into the early evening dusk. Grandpa was waiting patiently. He smiled.
(16) "Stop right there," he yelled. One or two cars sped by me, and once again, Grandpa stepped off the curb. "Come on, now," he said, "run." I did. Cool brown foam sprayed my hands. "Don’t ever do that alone," he warned. I held the Coke bottle tightly; fearful he would make me pour it into a cup, ruining this dream come true. He didn’t. One long swallow of the cold beverage cooled my sweating body. I don’t think I ever felt so proud.
(17) There we sat, side by side, watching the sun go down behind the old Texaco service station across the busy street. A street I had been allowed to cross by myself. Grandpa stretched his long legs down over two stairs. I dangled mine, a bit closer to the first step this time, I’m sure.
By saying "I was caught in the middle of circumstances" in the third paragraph, the author means________.
选项
A、he was facing a dilemma and did not know what decision to make
B、he was caught when he was doing something that he was not supposed to do
C、he was either too young or too old for something as the fourth born of six children
D、he was doing something that required him to consider different circumstances
答案
C
解析
题目已给出定位在第3段。第3段该句后面提到,“我”是6个孩子中的第4个,处于中间,很多事情对于我来说不是因为年龄太小,就是太大而不合适,由此可知首句所说的caught in the middle of circumstances就是此意,因此选C。文意推断题,本题只需读其后的一两句即可得知句子在文中的含义。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ffIK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
(1)Don’talwaysbelievewhatscientistsandotherauthoritiestellyou!Beskeptical!Thinkcritically!That’swhatItellmys
(1)It’sagoldenageforstudyinginequality.ThomasPiketty,aFrencheconomist,setthebenchmarkin2014whenhisbook,Capi
DaydreamingI.DaydreamingcanbeharmfulbecauseitwasconsideredasA.awasteof【T1】______【T1】______B.a【T2】______ofne
(1)WhentheDowrockets300pointsorthestocksofretailers,say,getdecimated,Idevourthenews.Here’smyadmission:I’ma
A、Gethelpfuladviceonpotentialjobs.B、Learnpracticalskillsofthefuturejob.C、Askforhigherstartingsalaries.D、Sendo
Whatisasymbolandhowcanyouidentifyoneinliterature?Asymboltypicallyencompassesbotha【T1】______andafigurativeme
Now,aboutFranceinWorldWarn.Inthisperiodoftime,ominous【T1】______beganinGermanyandItaly.TheGermansreclaimedAl
(1)Assomewhohaslivedwithoutacarforthepastthreeyears,Iamnofanoffreewaysorexpressways.Butforgivemeamoment
(1)Thefoxreallyexasperatedthemboth.Assoonastheyhadletthefowlsout,intheearlysummermornings,theyhadtotaket
(1)Thefoxreallyexasperatedthemboth.Assoonastheyhadletthefowlsout,intheearlysummermornings,theyhadtotaket
随机试题
按照项目投资的作用可将项目投资分为()
手术流产10天后,阴道继续流血时多时少。检查:阴道内少量鲜血,宫口松,宫体稍大,无压痛,尿妊娠试验阳性,下列诊断哪项可能性大
A.红色B.黄色C.绿色D.草黄色E.白色病理性黄疸时,患者的腹腔积液呈
影响耐火极限的要素有()。
初生婴儿的情绪是笼统不分化的,1岁以后逐渐分化,_______,已出现各种基本情绪。
根据下列资料。回答以下问题。2019年上半年,社会消费品零售总额195210亿元,同比名义增长8.4%(扣除价格因素实际增长6.7%,以下除特殊说明外均为名义增长)。其中,6月社会消费品零售总额33878亿元,同比增长9.8%,增速比去年同期提高
下列对党政机关公文格式要求说明有误的是:
设某教学管理系统,其查询模块需要提供如下功能:Ⅰ.查询系信息,列出各系编号、系名和系办公电话;Ⅱ.查询某系教师的信息,列出教师号、教师名、工资和聘用日期;Ⅲ.查询某教师讲授的课程信息,列出课程号、课程名和学分;Ⅳ.查
下列数据类型中______属于Java简单数据类型。
TheFallofWorIdTradeCentreI.FlashbackofthedisasterA.ThetwintowersoftheWorldTradeCentercollapsedB.Arela
最新回复
(
0
)