首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Wielding a pole to pilot a punt is a skill that is rare outside the gorgeous waterways of Oxford and Cambridge and unknown in th
Wielding a pole to pilot a punt is a skill that is rare outside the gorgeous waterways of Oxford and Cambridge and unknown in th
admin
2013-06-02
72
问题
Wielding a pole to pilot a punt is a skill that is rare outside the gorgeous waterways of Oxford and Cambridge and unknown in the ex-communist world. But nearly half of the 60-odd employees at Scud amore’s, Cambridge’s biggest punting rentals firm, are from Eastern Europe, chiefly Poles. The newly-arrived start off cleaning the boats; veterans of a summer or two, who have learnt to punt and chat to tourists in English, graduate to being "punt chauffeurs" on pounds 14 an hour.
Estimating the overall effect of this influx of enthusiastic low-cost labor is hard, although a recent study by Ernst & Young, an accountancy fine, suggested that without it Britain’s GDP would be 0.2% lower. In fact, nobody knows how many workers from what were once called captive nations are actually in Britain. The government’s official (but voluntary) worker registration scheme records 345,000 since Britain opened its labor market to such workers in 2004.
But, notes Dhananjayan Sriskandarajah of the Institute for Public Policy Research, a think tank, this disguises "huge chum". Workers may register and then leave the country. Others may not register at all. It costs pounds 70, and the advantages it offers, such as the right to claim the dole in future, may seem flimsy. It is the prospect of work, not state benefits, that attracts east Europeans to Britain.
Four other west European countries Spain, Portugal, Finland and Greece opened their labor markets on May 1st to workers from the new Europe, while France promises partial liberalization and Holland is thinking about it. But that will do little to dent Britain’s lead. A widely-spoken language and thriving networks incorporating previous immigrants still make Britain a prime destination, with Ireland close behind.
Does continuing the hit00-or-miss registration scheme make sense? The government considered scrapping it altogether on May 1st, but decided not to. One reason is that some existing formalities could come in handy if, as seems likely, the EU expands on January 1st 2007 to include Romania and Bulgaria. It has not yet been decided whether workers from these two countries, which will be the poorest in the EU, should be given free access to Britain’s job market. Mr. Sriskandarajah’s institute reckons that, if allowed, 41,000 workers are likely to come from Romania and 15,000 from Bulgaria. The government could scrap the registration scheme for Poles and the like, while keeping it for the newcomers.
The registration scheme may produce misleading figures, and it is a curious use of official time and energy at a moment when bureaucrats are too busy to deport foreign rapists. But it is a sop to public opinion, which is twitchy about Britain’s increasingly open borders.
We can infer from the passage that ______.
选项
A、workers from Romania and Bulgaria may be given free access to Britain’ s job market
B、the public opinion is twitchy about Britain’ s increasingly open borders
C、the government would scrape the hit-or-miss registration scheme altogether
D、the opening of the other nations in the world would dent Britain’ s lead in the labor market
答案
A
解析
推断题。既然是推断题,那么一般原谅已经明确表明的立场观点和一些事实就不可能是问题的答案了,比如说第二个选项,在全文的结尾部分,已经说得很明白,至于最后两个答案,我们可以分别在文章的第五段作和第四段找到相对句子。不能看出都是与原句的意思相反的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/fh67777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Nowadays,incominggenerationsreallyrelyonthepowerofthe"Internet"whenitcomestosearchingforinformation.Justtype
A、Bettywillprobablyhavetheanswer.B、Bettyistheonewhomadetheerror.C、Theyshouldn’ttellBettyaboutthemistake.D、T
Beautyhasalwaysbeenregardedassomethingpraiseworthy.Almosteveryonethinksattractivepeoplearehappierandhealthier,h
A、Governmentfunded.B、Political.C、Private.D、Noneoftheabove.C细节题。由文章中“Theprivateorganizationknownas“ChildHopeU.S.
ARVshaven’tbeenusedwidelytopreventHIVtransmissionorinfectionforlackofmoney.AccordingtoDr.PeterDiot,______c
AlthoughIamnotsorrytobecomeateacher,______(但是我仍觉得要是当初选择当一名导游就好了).
A、Heshouldshowrespecttotheinterviewer.B、Heshouldshowconfidenceinhimself.C、Heshouldbedressedappropriately.D、He
Theauthor’sprimarypurposeinwritingthispassageisto______.Accordingtotheauthor,whenadoctortellsapatientto"r
SuggestionsforImprovingReadingSpeedImprovementofReadingRateItissafetosaythatalmostanyonecandoublehisorh
Britain’suniversitiesareinanawfulspin.Topuniversitieswereoverwhelmedbythe24%ofA-levelapplicantswithindistingui
随机试题
成本毛利率是点心_______与成本之间的比率。
狭义的外汇包括()
A.金缕梅科B.伞形科C.橄榄科D.棕榈科E.安息香科阿魏来源于
不利于获得最佳峰值骨量的后天环境因素包括
工程咨询服务招标如果采用质量成本评估法评标,其财务建议书权重最高不超过()。
下面属于代理有效的代理行为是( )。
银行业金融机构及其从业人员在为客户提供金融服务时,可以根据有关反洗钱的规定或其他规定让客户提供详尽的信息。()
下列各大洲中,污染最少,最适宜进行冰川、海洋等科学考察的是()。
天文学并不是新开拓的科学,它的渊源可以追溯到人类的远古时期,我们从现代天文学的基本概念中很容易发现它的痕迹。也许在文字产生以前,人们就知道利用植物的生长和动物的行踪来判断季节,这种物候授时是早期农业生产所必需的,甚至到20世纪50年代,中国一些少数民族还通
《史记.陈涉世家》记载,陈胜在发动起义时说:“天下苦秦久矣。”其表现有:①战乱频仍②民族矛盾尖锐③刑罚严酷④土地兼并严重
最新回复
(
0
)