首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Prescribe a Medicine Square to Come to Promote Intelligence Quotient When researchers come up with a new treatment that make
Prescribe a Medicine Square to Come to Promote Intelligence Quotient When researchers come up with a new treatment that make
admin
2013-05-04
45
问题
Prescribe a Medicine Square to Come to Promote Intelligence Quotient
When researchers come up with a new treatment that makes us feel or work better, it’s usually not just the truly sick who end up going in for an upgrade. The progress in developing treatments for illnesses that ravage memory and thought raises an important question: might the same tools be used to improve the functioning of minds that by most standards are already running fairly smoothly? We may well be approaching an era of designer brains, in which those of us feeling a little foggy or dull can have our IQ, fast recall, and self-confidence inflated up via the prescription pad. "Some brain-related conditions we think of as ordinary," says Lynch, "may eventually become disorders, too" —including perhaps less-than-razor-sharp thinking.
The notion of a prescription IQ lift is hardly new. According to polls, about one in 20 college students, and higher percentages of professors, already illicitly pop some form of Ritalin or Modafinil—legitimately prescribed for attention-deficit disorder and narcolepsy, respectively—to augment alertness, concentration, and memory. But these drugs have proved only mildly effective on normal minds, and carry potentially severe side effects ranging from addiction to overstimulation.
Scientists had originally hoped that the decoding of the human genome would lead quickly to small groups of genes that control major mental disorders and traits, be the Alzheimer’s disease, intelligence, or personality. That hasn’t been the case; individual genes turn out in most cases to only weakly affect the brain, with most illnesses emerging from the interaction of large, complex networks of hundreds of genes.
That challenge hasn’t kept researchers from tracking down many of the genes in these networks to chip away at the genetic roots of mental disorders—and to come up with possible treatments based on some of those findings. The result is that medicine may allow us to challenge our genetic inheritance and repair environmental insults to the brain, whether as Alzheimer’s sufferers or just moody, forgetful people and hazy thinkers. Techniques undergoing testing now include altering genes within brain cells, or even pushing genes into creating altogether new brain cells. Neurologix in Fort Lee, New Jersey, for example, is developing brain-related gene therapies, which involve injecting harmless viruses that insert custom-built genes into cells. Though other experimental gene therapies have in the past often caused severe and even fatal side effects, Neurologix hopes to avoid them by targeting the viruses only at those cells that need repairing.
In Fact, We won’t necessarily have to turn to these more radical therapies to sharpen our thinking. The genetic and other new scientific insights into the brain are also helping to point the way to new drugs targeted at brain disorders—drugs that may also end up being taken as smart drugs by many of us without serious disorders.
Which of the following about Ritalin is NOT true?
选项
A、It effectively cures attention-deficit disorder and narcolepsy.
B、It should be legally obtained on prescription.
C、It helps to improve attention and memory problems.
D、It may potentially lead to addiction problems.
答案
C
解析
推理判断题。根据题干关键词Ritalin定位到原文第二段第一句:…of Ritalin or modafinil--legitimately prescribed for attention—deficit disorder and narcolepsy,respectively--to augment alertness,concentration,and memory.可知,Rital in和Modafinil分别在患注意力缺失紊乱和嗜睡症时才能合法地开作药方,也就是说Ritalin只对注意力缺失紊乱起作用,故[C]项错。Ritalin需要按处方买药,帮助改善注意力和记忆力,且存在潜在的上瘾等问题,故[A]、[B]、[D]项均符合原文。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/fxd4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Accordingtothetext,thefunctionofgenesis______.TheresearchofscientistsattheCenterforProteomeAnalysisinOdens
Writeanannouncementtoyourschoolmates,informingthemanoff-campusactivityonSeptember18th.Youshouldwriteabout1
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
Theincreasingpopularityofmeditationresultsfrompeople’sneedforInthisnewera,meditationischaracterizedby
Operatingasinglecurrencyisnotgoingtobeeasy.Europeaneconomicand(1)_____unionwillnotfunction(2)_____hitches.(3
Operatingasinglecurrencyisnotgoingtobeeasy.Europeaneconomicand(1)_____unionwillnotfunction(2)_____hitches.(3
Theconceptofpersonalchoiceinrelationtohealthbehaviorsisanimportantone.Anestimated90percentofallillnessmayb
Whatisimpliedinthefirstsentence?WhichofthefollowingcanbestapplytothecurrentpoliticalsystemsinJapan?
Theproducersofinstantcoffeefoundtheirproductstronglyresistedinthemarketplacesdespitetheirproduct’smanifestadva
TheearlyretirementofexperiencedworkersisseriouslyharmingtheU.S.economy,accordingtoanewreportfromtheHudsonIns
随机试题
在Struts应用程序中,Struts-config.xml配置文件内容如下所示:则选项中关于上述配置内容的叙述错误的是()。
()要求风险偏好重点突出核心指标、关键指标。
下列属于外币存款业务与人民币存款业务的异同正确的是()。
关于质量改进团队,下列说法正确的是()。
【2018上】材料:主题活动中,中班幼儿对画汽车产生了兴趣。为了提升幼儿的绘画能力,郭老师提供了“面包车”的绘画步骤图,鼓励每个幼儿根据步骤图画出汽车。问题:郭老师是否应该投放“绘画步骤图”?为什么?
假如在实行政务公开中,收到一些企业的投诉,称公开的项目不全,一些新的政策规定也没有及时公开,剥夺了群众的知情权。领导要你负责处理此事,你如何向群众解释?
按照达尔文的物竞天择理论,“鸟男们”如此特殊的歌舞只有一个解释——取悦雌性。因为澳大利亚的这片丛林,是个“男多女少”的卖方市场,琴鸟姑娘每年仅产卵一枚,受荷尔蒙困扰的小伙子们竞争格外激烈,这一学说得到了科学的印证。科学家研究了从38.000只日本鹌鹑身上提
伦理学是哲学的一门分支学科,研究与道德相关的问题,包括道德的产生、发展、本质、评价、作用以及道德教育、道德修养规律等。根据上述定义,下列不属于伦理学研究内容的是:
()对于疾病相当于新闻对于()
AnIntelligentCarDrivingneedssharpeyes,keenears,quickbrain,andcoordinationbetweenhandsandthebrain.Manyhumandr
最新回复
(
0
)