首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The relationship between formal education and economic growth in poor countries is widely misunderstood by economists and politi
The relationship between formal education and economic growth in poor countries is widely misunderstood by economists and politi
admin
2015-12-01
53
问题
The relationship between formal education and economic growth in poor countries is widely misunderstood by economists and politicians alike. Progress in both areas is undoubtedly necessary for the social, political and intellectual development of these and all other societies, however, the conventional view that education should be one of the very highest priorities for promoting rapid economic development in poor countries is wrong. We are fortunate that it is, because building new educational systems there and putting enough people through them to improve economic performance would require two or three generations. The findings of a research institution have consistently shown that workers in all countries can be trained on the job to achieve radical higher productivity and, as a result, radically higher standards of living.
Ironically, the first evidence for this idea appeared in the United States. Not long ago, with the country entering a recession and Japan at its pre-bubble peak. The U.S. workforce was derided as poorly educated and one of primary cause of the poor U.S. economic performance. Japan was, and remains, the global leader in automotive-assembly productivity. Yet the research revealed that the U.S. factories of Honda, Nissan, and Toyota achieved about 95 percent of the productivity of their Japanese counterparts—a result of the training that U.S. workers received on the job.
More recently, while examining housing construction, the researchers discovered that illiterate, non-English-speaking Mexican workers in Houston, Texas, consistently met best-practice labor productivity standards despite the complexity of the building industry’s work.
What is the real relationship between education and economic development? We have to suspect that continuing economic growth promotes the development of education even when governments don’t force it. After all, that’s how education got started. When our ancestors were hunters and gatherers 10,000 years ago, they didn’t have time to wonder much about anything besides finding food. Only when humanity began to get its food in a more productive way was there time for other things.
As education improved, humanity’s productivity potential increased as well. When the competitive environment pushed our ancestors to achieve that potential, they could in turn afford more education. This increasingly high level of education is probably a necessary, but not a sufficient, condition for the complex political systems required by advanced economic performance. Thus poor countries might not be able to escape their poverty traps without political changes that may be possible only with broader formal education. A lack of formal education, however, doesn’t constrain the ability of the developing world’s workforce to substantially improve productivity to the forested future. On the contrary, constraints on improving productivity explain why education isn’t developing more quickly there than it is.
A major difference between the Japanese and U.S. workforces is that______.
选项
A、the Japanese workforce is better disciplined
B、the Japanese workforce is more productive
C、the U.S. workforce has a better education
D、the U.S. workforce is more organized
答案
B
解析
本题的依据句是文章第1段的最后1句话:The findings of a research institutionhave consistently shown that workers in all countries can be trained on the job to achieve radicalhigher productivity and,as a result,radically higher standards of living.从中可知,B项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/gKLO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Theseisanewtypeofadvertisementbecomingincreasinglycommoninnewspaperclassifiedcolumns.Itissometimesplacedamong
What,then,doesDruckersuggestarethenewknowledge-basedindustriesonwhicheconomicgrowthwilldepend?Hediscussesthree
ThehistoryofAfrican-Americansduringthepast400yearsistraditionallynarrated【21】anongoingstraggleagainst【22】andindif
Moderntechnologymaynothaveimprovedtheworldallthatmuchbutitcertainlyhasmadelifenoisier.Unmuffledmotorcycles,b
Inbringingupchildren,everyparentwatcheseagerlythechild’sacquisition(学会)ofeachnewskill,thefirstspokenwords,the
Asananthropologist,Iwasskepticalabouttheabilitytodefineandselectintangibleculturaltreasuresandaddressthemany
MostpeoplewhodevelopLymedisease,atick-borninfectionthat’sendemicinpartsoftheNortheastandMidwest,areeasilycur
WiththeUSeconomyslowingdown,layoffsareeverywhere.Noindustryisspared.Ifyouenduphavingtostartover,inaddition
Inrecentyears,therehasbeenasteadyassaultonsaltfromthedoctors:saltisbadforyouregardlessofyourhealth.Politi
Manhaslongwishedtopredictearthquakes.Recentfindingsindicatethatreliableearthquakepredictionisalmostareality.B
随机试题
A.骨髓B.胸腺C.法氏囊D.扁桃体E.哈德氏腺某猪场,2月龄猪高热稽留。剖检病死猪可见回盲瓣口“纽扣状”溃疡。对同群发病猪活体进行病原学检测时应采集的免疫器官是
小儿厌食证的主要病理是
硫酸链霉素的鉴别反应为()
甲将其收藏的一幅齐白石遗画卖给乙,价金5万元。甲将价金债权转让给丙并通知了乙。履行期届至前,该画灭失。则乙:()
壁垒营销,是指企业在营销实践中,基于自身的资源与市场环境约束,构建的有效的针对竞争对手的“竞争门槛”,以达到维护自身在市场中的优势地位的营销活动。根据上述定义。下列不属于壁垒营销的是:
计算三重积分I=(χ+y+z)2dV,其中(Ⅰ)Ω{(χ,y,z)|χ2+y2+z2≤4,z≥};(Ⅱ)Ω{(χ,y,z)|χ2+y2+z2≤4,χ2+y2+z2≤4z}.
TheNobelPrizeisamysteriousincarnationofpowerandauthority,ananointedritualwhoseclaimsareacceptedaspartofthe
communication细节题。根据“effectivecommunicationskills”可知正确答案。
Thewaythatpeoplespendtheirmoney,andtheobjectsonwhichtheyspendit,arethelast【C1】______ wherefreechoiceandindi
A、Youwillimprovetherelationshipwitholdfriends.B、Youwillgetsomelatestandusefulinformation.C、Youwillgetsomeopp
最新回复
(
0
)