首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Hyperinflation (极度通货膨胀) is defined as an economic condition during which there is steep increase in price. In accordance wit
Hyperinflation (极度通货膨胀) is defined as an economic condition during which there is steep increase in price. In accordance wit
admin
2013-02-05
69
问题
Hyperinflation (极度通货膨胀) is defined as an economic condition during which there is steep increase in price.
In accordance with the laws of economics, three factors combine to create this condition. Firstly, demand must be much greater than the supply of available goods. Secondary, the country must continuously create and thereby build up an ever increasing supply of money. Thirdly, the governmental processes that are used to collect taxes must be destroyed.
Let’s imagine a country where production is barely accomplishing its goal: to keep up with demand. When this happens, the government should decrease the salaries of the workers by raising taxes. But the government is powerless to collect the taxes, so it prints more money to make up for the goods it must purchase. This new money goes to the workers who produced the goods; as a result, the people are not forced to give up certain things for a while. They actually become richer. While this might appear to be a positive step, it is actually worse off. Every month the government is forced to print more and more money so as to increase the amount of goods it can purchase until it is destroyed. The only way to prevent total economic breakup in such a situation is for the government to increase taxes in a manner that is characterized by equality to every one involved.
According to the passage, the way to prevent economic breakup in the time of hyperinflation is to
选项
A、increase the amount of money
B、establish new taxing procedures
C、learn experience from foreign counties
D、tax every citizen of the country
答案
B
解析
推理判断题。本题询问根据这篇文章,发生极度通货膨胀时,防止经济崩溃的办法是什么。根据文章最后一段的最后一句话可知,防止经济崩溃的唯一办法就是以公平的方式对每一位纳税公民提高税收。根据文章第二段最后一句话可知发生极度通货膨胀时原有的征税程序已经遭到破坏。这就意味着文章最后一段最后一句提到的解决办法是建立新的征税程序。故此题正确答案为B。根据文章内容,选项A(增加货币量)最终会导致极度通货膨胀,不符合本题的要求。选项C(学习外国经验)在文章当中根本没有提到,故不选。根据文帝最后一段最后一句可知新的征税程序只是涉及到那些有义务纳税的公民,并不是要对每一位公民纳税,选项D夸大了事文,故此说法不正确。选项D的不足之处在于将介词短语“in two ways”译为“通过两种方式”,并且把which引导的从句的先行词错误地理解为the world population。选项B重复了选项D的错误,同时该选项也未能正确理解“with”引导的伴随状语的功能,将“with”理解为“和……一起,与……同时”,这是不妥当的。选项C颠倒了环境恶化与人口增长的因果关系,增译了“不断”之意,同时还重复了D项的词汇错误,因而问题最多。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/gKlK777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
A、Writing.B、Math.C、WatchingTV.D、Sleeping.AWhatdidittakethewomanalongtimetodo?
A、Meetsomefriends.B、Gotothemovie.C、Giveaperformance.D、Stayathome.C
NASAaskedanexperttowriteabooktoprovethat______.Whatstatementofthefollowingistrue?
Thestudentwhowantsanewspapercareerhasmuchhardworkaheadofhimbeforehecanbecomeareporter.
Accordingtothefirstparagraph,whatattitudedopeopletaketowardsadvertising?Themainfunctionofadvertisingis______.
Whichofthefollowingistrueaccordingtothepassage?Thephrase"areaptto"inthesecondparagraphmeans"______".
A、Atthesupermarket.B、Intherestaurant.C、Intheman’shome.D、Inthewoman’shome.A
Inordertoimproveourspeaking,whatshouldwedo?Weshould______toourclassmatesandEnglishteachersdaily.
Thenumberoferrorsmadebyhimwas______(surprise).
Greateffortsshouldbemadetoinformthepublicoftheterribleconsequencesofneglectingenvironmentalprotection.
随机试题
______(Necessary)isthemotherofinvention.Thisisremarkablytrue.
关于肺癌的放射治疗,下列哪项是错误的
肝硬化病人因腹泻发生昏迷。血钾2.5mmol/L,血钠135mmol/L,血氯化物112mmo/L,血氨146.5μmol/L,血pH7.40。选用何种药物为宜
在实际生活中,有些产品的市场价格不能真实反映国民经济对项目的投入和产出,在这种情况下进行经济分析时,必须采用()。
甲公司是乙中央企业在香港设立的全资子公司,是乙企业的重要子公司。根据企业国有资产法律制度的规定,下列情形中,需报国资委审核同意的是()。(2014年)
某钢铁公司2014年7月购进一台铣床并在当月投入使用,取得的增值税专用发票注明价款100万元、税额17万元。同时购进多套备用件。取得的增值税专用发票注明价款2万元,税额0.34万元。公司预计2014—2016年连续亏损。现公司拟对该固定资产进行税收筹划。下
【2014.四川成都】思想品德课是我国德育的主要途径。()
市场失灵
某校以年级为单位,把学生的学习成绩分为优、良、中、差四等。在一学年中,各门考试总分前10%的为优;后30%的为差,其余的为良与中。在上一学年中,高二年级成绩为优的学生多于高一年级成绩为优的学生。如果上述断定为真,则以下哪项一定为真?
Inthepastdecade,newscientificdevelopmentsincommunicationshavechangedthewaymanypeoplegatherinformationaboutpoli
最新回复
(
0
)