首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
A high-profile push by business groups to double the number of U. S. bachelor’s degrees awarded in science, math and engineering
A high-profile push by business groups to double the number of U. S. bachelor’s degrees awarded in science, math and engineering
admin
2015-04-10
85
问题
A high-profile push by business groups to double the number of U. S. bachelor’s degrees awarded in science, math and engineering by 2015 is falling way behind target, a new report says. In 2005, 15 prominent business groups warned that a lack of expert workers and teachers posed a threat to U. S. competitiveness, and said the country would need 400,000 new graduates in the so-called STEM(science, technology, engineering and math)fields by 2015.
In an update to be published Tuesday, the group reports the number of degrees in those fields rose slightly earlier in the decade, citing figures from the years after 2001 that have become available since the first report was published. But the number of degrees has since
flattened out
at around 225,000 per year.
The coalition, representing groups such as the U. S. Chamber of Commerce and the National Defense Industrial Association, said there has been substantial bipartisan support in Washington for boosting science training, including passage last year of the America Competes Act, which promotes math and science.
But Susan Traiman, director of education and work force policy for the Business Roundtable, an organization of corporate CEOs, said there’s been insufficient follow-through with funding to support the programs. Other countries, she said, are doing more to shift incentives toward science training. "The concern that CEOs have is if we wait for a Sputniklike event, it’s very hard to turn around and get moving on the kind of timeline we would need," said Traiman, referring to the Soviet Union’s launch of the first artificial satellite in 1957, which prompted a massive U. S. commitment to science investment.
The report by the group Tapping America’s Potential, which has grown to represent 16 business groups, also argues that the failure of Congress to pass comprehensive immigration reform has hurt U. S. competitiveness by making it difficult to retain high-skilled workers who study at American universities. While there appears to be, if anything, a surplus in the job market of scientists with doctoral degrees, the case for boosting bachelor’s degrees is stronger—particularly for people who go into teaching, where teachers who have college level subject training are generally more effective. Last week, The National Research Council—a group that provides policy advice under a Congressional charter—issued a report calling for more support for professional master’s degrees programs. The idea would be to provide advanced training to more people in fields like chemistry and biology, which require less time and money than doctoral degrees.
We may infer from the passage that
选项
A、the two parties in the U. S. disagree with each other on boosting science training.
B、the general immigration reform is designed to attract people with high degrees.
C、graduates with lower degrees are less needed than graduates with doctoral degrees.
D、job hunters with doctoral degrees exceed demands in the market.
答案
D
解析
从文中我们可以推断出,[A]美国两党在促进科学培训这个问题上产生了分歧。[B]移民政策改革是为了吸引高学历的人。[C]低学历毕业生的需求量少于博士生。[D]博士求职者的数量超过了市场上的需求。[B]“移民政策改革是为了吸引高学历的人”是错误的表述;从第三段第一句的bipartisan su:pport可看出[A]错误;从第五段第二句“比起博士生,国家需要更多的具有稍低学历的毕业生”可知[C]错误;[D]“博士求职者的数量超过了市场上的需求”可以从第五段第二句中的a surplus…doctoral degrees看出,故选[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/gW74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
InapaperjustpublishedinScience,PeterGordonofColumbiaUniversityuseshisstudyofthePirahaandtheircountingsystem
Untilrecently,mostAmericanentrepreneurs(企业家)weremen.Discriminationagainstwomeninbusiness,thedemandsofcaringforf
Intheearly1800s,groupsofEnglishworkerswreckedmachinesthattheyfeltthreatenedtheirjobs.(46)Theywerecalled"Ludd
Intheearly1800s,groupsofEnglishworkerswreckedmachinesthattheyfeltthreatenedtheirjobs.(46)Theywerecalled"Ludd
Intheearly1800s,groupsofEnglishworkerswreckedmachinesthattheyfeltthreatenedtheirjobs.(46)Theywerecalled"Ludd
Intheearly1800s,groupsofEnglishworkerswreckedmachinesthattheyfeltthreatenedtheirjobs.(46)Theywerecalled"Ludd
ImprovingthebalancebetweentheworkingpartofthedayandtherestofitisagoalofagrowingnumberofworkersinrichWe
Inthe1960spopwasayoungperson’sbusiness.Buttodayageisnobarriertosuccess.TheRollingStonesarestilltouringin
随机试题
根据下列统计资料回答问题。耐磨材料可分为金属耐磨材料、陶瓷耐磨材料和树脂耐磨材料,2014—2020年各类耐磨材料的消费量如下表所示:将①金属耐磨材料、②陶瓷耐磨材料和③树脂耐磨材料按2014—2020年消费量年均增速(以2014年为基础)从高到
连接查询是关系数据库最重要的查询,包括________、自然连接、非等值连接、自身连接、外连接和复合条件连接查询。
简述垄断并没有消除竞争的原因。
某女,30岁,人工流产3次,4年前自然分娩1次,平时男用工具避孕,近2年白带量多,色黄,质黏稠,近日有性交出血,妇科检查宫颈中度糜烂。治疗首选()
恒定流指河流( )恒定时的形态。
下列不属于同宫系统调的特点的是()
概述皮亚杰认知发展阶段理论的主要内容。
西周法制的基本特点是在“明德慎罚"的前提下,将下面的哪一项原则制度化、法律化?
在合同关系中,当事人因防止损失扩大而支出的合理费用应当()。
「高齢者数」の増加は、年金、医療、介護等により、国家全体での社会保障費負担を増加させる。方、「少子高齢化」は、高齢者が社会に占める割合、すなわち「高齢者率」の上昇を意味するが、高齢者の絶対数が必ずしも増加しているとは限らない。すなわち、「少子高齢化」は、国
最新回复
(
0
)