首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Climate change is supposed to unfold slowly, over decades. But that is not true up in the great white north, as those attending
Climate change is supposed to unfold slowly, over decades. But that is not true up in the great white north, as those attending
admin
2020-03-31
27
问题
Climate change is supposed to unfold slowly, over decades. But that is not true up in the great white north, as those attending the AAAS meeting’s session on climate change in the Arctic were reminded. Temperatures there are 2°C higher than their long-term average, and the upper layers of parts of the Arctic Ocean are hotter than they have been for at least 2,000 years. Summer sea ice has been vanishing faster than even the gloomiest researchers thought likely, with some now predicting the first completely ice-free summer as soon as the 2020s.
The Arctic is not, though, isolated from the rest of the world; rapid changes there could have knock-on effects elsewhere. Whether or not that is happening was a question addressed by Jennifer Francis, an atmospheric scientist at Rutgers University. It is a topical subject. Along with much of the rest of America, Chicago endured a fierce and prolonged cold snap in January, in which temperatures fell to -27°C, the lowest since 1884. Meanwhile, Brits at the conference were fleeing a country that had been soaked by the heaviest winter rains in two and a half centuries, and battered by a seemingly endless succession of Atlantic storms and gales.
Campaigners in both countries have been quick to blame climate change for the rotten weather. But things are rarely so straightforward in climatology. The best Dr Francis could offer was a theory as to why a warmer Arctic might be expected to lead to wilder weather in mid-latitudes, and some tentative but suggestive evidence that this is already happening.
Her idea rests on the jet stream, a powerful, persistent, high-altitude " river of air" which flows around the world from west to east, affecting the weather as it goes. The jet stream is driven in part by the temperature difference between cold Arctic air and the warmer air of middle latitudes. Because the Arctic is warming more rapidly than the rest of the planet, that difference is shrinking. This ought to produce a less potent jet stream. And a less potent jet stream is a more unpredictable one.
What can be inferred from Paragraph 2?
选项
A、Climate change of the ocean may have impact on the land as well.
B、Chicago’s cold temperature is unrelated to the warming of the Arctic.
C、The whole America has experienced the lowest temperature since 1884.
D、Britain has been suffering from the heaviest storms and rains in history.
答案
A
解析
选项[A]对应第二段首句:The Arctic is not,though,isolated from the rest of theworld;rapid changes there could have knock—on effects elsewhere.大意为:然而,北冰洋并不与世隔绝;那里的气候快速变化对其他地方可能产生影响。故该项表述是正确的。选项[B]显然与[A]表述相反,故错误。选项[C]中的“The whole America”错误,原文说的是“Along withmuch of the rest of America,Chicago…”,the whole显然与原文不符合,故错误。选项[D]中的“in history”与原文“in two and a half centuries”不符,故错误。综上所述,本题答案为选项[A]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/gb1Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thereareplentyofgoodreasonsforayoungpersontochoosetogotouniversity:intellectualgrowth,careeropportunities,ha
Consuminghigh-qualityplantfoodssuchaswholegrains,fruits,vegetables,nutsandlegumesmaysubstantiallylowerriskofde
It’snotjustlonelyatthetop;itcanbe"disengaging"too.Manyofthemostunhappy,unproductiveandpotentially【C1】______em
It’snotjustlonelyatthetop;itcanbe"disengaging"too.Manyofthemostunhappy,unproductiveandpotentially【C1】______em
WriteanoticeforvolunteersintheincominggraduationceremonyonbehalfoftheStudents’Unioninyouruniversity.Youshoul
Whenpeopletalkaboutthedigitaldivide,theyusuallymeanthe【C1】______betweenpeoplewhoarebenefitingfromtheinformation
Parenthoodisn’tacareer-killer.Infact,economistswithtwoormorekidstendtoproducemoreresearch,notless,thantheir
Americans’prideandfaithoftheireconomicsystem,【C1】______thatitprovidesopportunitiesforallcitizenstohavegoodliv
ThereisgrowinginterestinEastJapanRailwayCo.ltd.,oneofthesixcompanies,createdoutoftheprivatizednationalrailw
随机试题
A、4πB、3πC、2πD、πA
护士给予慢性心衰患者的饮食指导不妥的是
金本位制下的汇率制度属于()。
在理解重要性概念时,下列表述中不正确的是()。
人际交往中,在作介绍时,一般()要等()先伸手后才能握手。()
决定教育永恒性的是教育的_______。
毛泽东思想是马克思列宁主义与中国实际相结合的产物,它对马克思主义既有继承,又有发展创新,在政治、经济、军事、文化以及哲学各方面,都有自己独创性的成果。下列属于毛泽东思想关于社会主义革命和社会主义建设理论中独创性成就的是()。
一、注意事项1.申论考试是对应试者阅读理解能力、综合分析能力、提出和解决问题能力和文字表达能力进行考查的考试。2.作答参考时限:阅读材料40分钟,答卷110分钟。3.仔细阅读给定资料,按照后面提出的申论要求依次作答。二、给定资料
奥地利科学家魏格纳偶然发现地图上大西洋西岸的海岸线凹凸相反,经过查阅资料和苦苦思索,形成了一种设想:由于某种驱动力,把原本连在一起的非洲和南美洲两块大陆分裂开来,天长日久,便为大西洋所隔,于是提出了“大陆漂移”说。这段话说明
A、Itwillconfineustothefourwalls.B、Wewillhaveunlimitedfreedom.C、Therichwillbeevenricher.D、Educationwillbewi
最新回复
(
0
)