首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
The early feminists(女权运动者)fought for their right to be equal with men. Then women found themselves with the freedom to study and
The early feminists(女权运动者)fought for their right to be equal with men. Then women found themselves with the freedom to study and
admin
2016-01-01
43
问题
The early feminists(女权运动者)fought for their right to be equal with men. Then women found themselves with the freedom to study and think, but it was too often at the price of sacrificing(牺牲)a personal life. So they went back into the home. In the present generation, women who have devoted themselves to homemaking have rediscovered its hardships and limitations and are demanding the right to leave the home. But this time they do not want to give up anything homemaking requires. They would have the period of child rearing considered a special episode. In their view, the woman with a job is to be more admired as a mother and is more stimulating as a wife. It would be well to ask: Is this an expression of anything more than another swing of the pendulum(钟摆)?
The problems facing educated women remain as vivid today as they have been throughout European history. The continuous care given to small children, a husband, and a house-hold usually is incompatible(矛盾的)with the single-minded pursuit of a career. The life style of the good wife and mother contrast sharply with that of the good scientist, artist, or executive.
What is the author’s main purpose in this passage?
选项
A、To urge men and women to coexist peacefully.
B、To illustrate how women are different from men.
C、To compare the goal of the early feminists with that of the present feminists.
D、To list the problems that modem women face.
答案
C
解析
文章第一段就比较了早期和现在女权主义者的差异,故正确答案是C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/gqTC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Employmentbecamewidespreadwhentheenclosuresofthe17thand18thcenturiesbegan.Itmademanypeopledependentonpaidjob
Ourpublictransportationsystemisnot______fortheneedsofthepeople.
Althoughthetwoplayersare______intenniscourt,theyarereallygoodfriends.
(2007)______writhingalettertothemanager,shedecidedtotalktohiminperson.
(2005)—Couldyouhavebeenmorecareful?—Why,whatwrong_____I_____?
Therewasabigpileofbricksonthetopofatallbuildingandamanhadtobringthemdowntotheground.Hehadalongrope
Ifyouweretobeginanewjobtomorrow,youwouldbringyousomebasicstrengthsandweaknesses.Successor【C1】______inyourwo
ForanincreasingnumberofstudentsatAmericanuniversities,oldissuddenlyin.Thereasonisobvious:thegrayingofAmerica
Ifwomenaremercilesslyexploited(剥削)yearafteryear,theyhaveonlythemselvestoblame.Becausetheytrembleatthethoughto
Itwouldbe()arisktoletthechildgotoschoolbyhimself.
随机试题
在运用购买法处理企业合并时,下列关于确定购买成本的说法正确的是()
Thestorywassofunnythateveryone().
A、Onlytruefriendshipcanlastlong.B、Letterwritingisgoingoutofstyle.C、Shekeepsinregulartouchwithherclassmates.
在颅底层面不能观察到
甲住在村主干道的西面,在其住宅与村主干道间有一片宽约30米的菜地。几十年来,甲一家人都是穿过该菜地上的一条小路到达主干道的。后该菜地被本村村民乙承包,甲及其家人仍继续在该小路上通行。1999年,甲家里购买了汽车,为了使汽车能直接从村主干道开到家里,甲找到乙
()义称每日价格最大波动限制制度,即指期货合约在一个交易日中的交易价格波动不得高于或者低于规定的涨跌幅度,超过该涨跌幅度的报价将视为无效报价。
典型的组合信用模型通常采用( )方法通过对可能的情景进行模拟来计算组合中多种资产的相关性。
在人身保险合同中,受益人故意造成被保险人死亡、伤残、疾病的,或者故意杀害被保险人未遂的,保险人不承担给付保险金的责任。()
个体在解决问题过程中表现为搜集或综合信息与知识,运用逻辑规律,缩小解答范围,直至找到唯一正确的解答的认知方式属于()。
Whereisthemangoing?
最新回复
(
0
)