首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Oversize cupids in pink, furry outfits hand out heart-shaped balloons with "I Do" written on them(in English)at a wedding-themed
Oversize cupids in pink, furry outfits hand out heart-shaped balloons with "I Do" written on them(in English)at a wedding-themed
admin
2016-01-30
69
问题
Oversize cupids in pink, furry outfits hand out heart-shaped balloons with "I Do" written on them(in English)at a wedding-themed trade fair in Beijing. Vendors offer romantic photo-shoots of couples under water, personalised wedding cigarettes, and biscuits with names. An emphasis on love is a new addition to Chinese weddings—and shines a pink-filtered spotlight on social change.
For centuries, marriage in China was about ensuring heirs for the groom’ s family. Both the groom’ s and the bride’ s family exchanged money or goods. The more money changed hands, the more
opulent
the wedding.
In 1949, frugality was imposed. Dowries consisted of necessities like bed linen or a bicycle. But since the 1980s the extravagance of weddings has matched the country’s rise. Celebrations moved out of homes into hotels. Brides swapped traditional red dresses for white ones.
A large industry has emerged to serve the 13 million couples who marry each year. Wedding planners are increasingly common, particularly in cities. A decade ago Cosmo Bride, an American-owned lifestyle magazine, launched a Chinese-language edition in China. An average wedding cost $12,000 in 2011—the equivalent of more than two years’ income for the average urban household. An increase in the average marriage age by 2.5 years since 1990 has given parents(who still usually pay for weddings, despite the earning power of their children)more time to save up.
The change in wedding also reflects a fundamental shift in society. For the first time in the history of Chinese family life, the child—rather than ancestors or parents—is regarded as the centre of the family, says Yan Yunxiang of the University of California, Los Angeles. Most newly-weds now are single children, bora since the one-child policy was introduced more than 30 years ago. Parents have more to spend if they only have to afford one wedding.
William Jankowiak of the University of Nevada, Las Vegas, who has documented relationships in China for 30 years, says love plays a larger part in young people’s lives—both in choice of partner and in their relationships with parents. The result is evident in weddings, which now focus on the couple. Both sets of parents are represented, but their position is peripheral. Weddings often feature a day of wedding photos, shot before the event, with the couple in a range of outfits against romantic backgrounds, but with no family members.
The word "opulent"(Para. 2)most probably means______.
选项
A、extravagant
B、fortunate
C、traditional
D、joyous
答案
A
解析
根据题干关键词定位到第二段。该段第二、三句句意为“新郎和新娘的家人需彼此交换彩礼或定情物,转手的彩礼钱越多,婚礼越______”,第三段接着讲到frugality“节约”,转折词But引导的句子中,extravagance of weddings是提示线索,与the more opulentthe wedding意思一致,故A项“奢华的”为正确答案。B项“幸运的”,C项“传统的”,D项“快乐的”均不是该单词的正确释义,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/gvsZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
DoesWallStreetowethepeopleofAmericaanapology?ThatwasSenatorSherrodBrown’ssuggestiontoBenBernankeandHankPaul
Doctors’sloppyhandwritingkillsmorethan7,000peopleannually.It’sashockingstatistic,and,accordingtoaJuly2006repo
Measuringtheperformanceofpeople,especiallymanagersandseniorexecutives,presentsaperennialconundrum.Withoutquantifi
Whyareyoungpeoplelesslikelytopurchasecars,orevenhavedriver’slicensesnowadays?Onetheoryhasitthatthegeneratio
TheMostNobleOrderoftheGarterisanEnglishorderofchivalrywithahistorystretchingbacktomedievaltimes;todayitis
TheMostNobleOrderoftheGarterisanEnglishorderofchivalrywithahistorystretchingbacktomedievaltimes;todayitis
RichardRortywasoneofthemosttalked-aboutthinkersinAmerica.EveryprofessionalphilosopherintheEnglish-speakingworld
Englishhasbeensuccessfullypromoted,andhasbeeneagerlyadoptedinthegloballinguisticmarketplace.Onesymptomoftheim
Englishhasbeensuccessfullypromoted,andhasbeeneagerlyadoptedinthegloballinguisticmarketplace.Onesymptomoftheim
Englishhasbeensuccessfullypromoted,andhasbeeneagerlyadoptedinthegloballinguisticmarketplace.Onesymptomoftheim
随机试题
腹满而吐,食不下,自利,时腹自痛,或苔白腻,脉沉缓,此属
嵌体箱状洞形的轴壁应
某银行2012年资本为500亿元,其中商业银行对非自用不动产的资本投资为10亿元,风险加权资产800亿元,市场风险资本200亿元,操作风险资本100亿元,那么该银行2012年的资本充足率为()。
进入成长期以后,生产营销和()成为关键性职能。
甲、乙两车从A、B两地同时出发,相向而行。如果甲车提前一段时间出发,那么两车将提前30分相遇。已知甲车速度是60千米/时,乙车速度是40千米/时。那么,甲车提前了()分出发。
关于感知觉的退化,下列说法正确的是()
高速缓存cache与主存间采用全相联地址映像方式,高速缓存的容量为4MB,分为 4块,每块1MB,主存容量为256MB。若主存读写时间为30ns,高速缓存的读写时间为3ns,平均读写时间为3.27ns,则该高速缓存的命中率为(3)%。若地址变换表如下所示,
A、 B、 C、 D、 B
Readthefollowingtextanddecidewhichanswerbestfitseachspace.Forquestions26~45,markoneletterA,B,CorDont
Bysomeestimates,thereareasmanyas12millionillegalimmigrantsintheUnitedStates,toilinginfarmfields,restaurantk
最新回复
(
0
)