首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Taking a nap is frowned upon by many people and is viewed as fondness for the elderly and children. Mention nap and you could be
Taking a nap is frowned upon by many people and is viewed as fondness for the elderly and children. Mention nap and you could be
admin
2012-01-19
52
问题
Taking a nap is frowned upon by many people and is viewed as fondness for the elderly and children. Mention nap and you could be seen as lazy, depressed and unwilling to work. However, taking a nap is one of the best but most underused tools for busy people to ease weariness. The majority of people experience drowsiness in the afternoon and notice their work efficiency and mood starting to slip and taking a nap will help combat this.
The results of research suggest that taking a nap can make you more alert, reduce stress and improve cognitive function compared to those who working all day without rest. A mid-afternoon nap means that productivity can last long into the night. Researchers at NASA found that a 30- minute full nap increased cognitive function by 40%. The volunteers on the tests found that their memory improved as well as experiencing an increase in concentration. Those who didn’t nap would score lower on IQ test than those who did (after a day of work).
If you feel tired in the afternoon and from then on can’t perform at your best, t recommend taking a short power nap to get yourself feel alert and ready for work. You will notice your mood and alertness to be improved. ! advise keeping the nap between 15 and 30 minutes if you want to avoid getting into deeper stages of sleep. If you do, you’ll find it harder to wake and may experience the unstable feeling for a while.
For those who are worried about the after-affect of a nap, there is the caffeine nap. A caffeine nap is taken after an intake of caffeine, so that you are asleep while your body digests the caffeine. After a 15 -30 minutes nap, you wake up and have the caffeine in your system. This is great if you need to be instantly on the move after a nap, and you can bounce out of your sleeping state and jump into refreshed Work feeling.
Finding 15 -30 minutes to take a nap in a day sometimes seems difficult, but doing so is very helpful to your productivity. Even 10 minutes of a nap every day will be better than nothing at all, and may give you the energy you need to be successful. If you’re willing to have a try, make sure you can find a comfortable place before setting your head down. If you can feel secure and let go, then your rest will be even more beneficial.
Which of the following statements is true according to the passage?
选项
A、It is easy for people to find 15 -30 minutes to have a nap every day.
B、A caffeine nap is bad for our health.
C、When we have a nap less than 30 minutes, we can avoid getting into deeper stages of sleep.
D、If we have a nap in the afternoon, we will not sleep at night.
答案
C
解析
根据最后一段第一句“Finding 15—30 minutes to take a nap in a day sometimes seems difficult…”可知,每天腾出15—30分钟来小睡有时候有些困难,A项不符合文意。根据第四段最后一句“This is great if you need to be instantly on the move after a nap, and you can bounce out of your sleeping state and jump into refreshed work feeling.”可知,咖啡因小睡能够让人在瞌睡之后马上清醒并精神百倍地投入工作,这是很好的方法,文中没有提及咖啡因小睡对身体有害,B项不符合文意。根据第三段第三句“I advise keeping the nap between 15 and 30 minutes as you want to avoid getting into deeper stages of sleep.”可知,C项意为当我们小睡少于30分钟时,就可以避免深度睡眠,符合文意。根据原文第二段第二句话“A mid-afternoon sleep means that productivity can last long into the night.”可知,下午三点左右的小睡能使人工作到夜晚,并不是说下午小睡晚上就可以不睡觉,D项不符合文意,故正确答案为C选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/gyxd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Whatisthemaintopicofthistalk?
Whatisthemaintopicofthistalk?
Inlessthan30year’stimetheStarTrekholodeckwillbeareality.Directlinksbetweenthebrain’snervoussystemandacomp
Inlessthan30year’stimetheStarTrekholodeckwillbeareality.Directlinksbetweenthebrain’snervoussystemandacomp
Mostpeoplewouldbe【21】______bythehighqualityofmedicine【22】______tomostAmericans.Thereisalotofspecialization
Whoisthespeaker?
What’sthepossiblerelationshipofthetwospeakers?
Howdothespeakerandhisassistantstracethegrizzlybear?
WhydoesJohnwanttobuyabicycle?
随机试题
钢筋混凝土梁配置箍筋的主要目的是()。
BreastcancerissecondonlytoskincancerasthemostcommonmalignancydiagnosedinwomenintheUnitedStates.In2001,abou
关于肌瘤的症状,下列错误的是
最可能的诊断是治疗应首先
A.心肌收缩期泵功能障碍B.心肌非对称性肥厚C.心内膜心肌纤维化,心室舒张功能受损D.血压升高,左心室肥厚E.局部心缘突出,有反常搏动肥厚型心肌病为
A.延缓水解的方法B.防止氧化的方法C.制备稳定衍生物的方法D.改进工艺的方法E.防止光照的方法片剂包衣是()。
根据原建设部的有关规定,属于近期建设规划必须包括的指导性内容的是()。
青岛××电子显示器有限公司(370223××××)购买进口显示器元器件一批,货物从日本大阪起运,经韩国换装运输工具运至青岛。该批货物中的电视机用印刷电路板组件(ASSYBLUP;BordeauX;法定计量单位:千克)和非片式固定电阻[R-METALO
商标权的内容包括()。
已知函数f(x)=lnx,g(x)=ex.设直线l为f(x)的图象上一点A(x0,f(x0))处的切线.证明:在区间(1,+∞)上存在唯一的x0,使得直线l与曲线y=g(x)相切.
最新回复
(
0
)