首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
According to a recent Gallup World Poll, 1. 1 billion people, or one-quarter of the earth’s adults, want to move temporarily to
According to a recent Gallup World Poll, 1. 1 billion people, or one-quarter of the earth’s adults, want to move temporarily to
admin
2014-10-24
64
问题
According to a recent Gallup World Poll, 1. 1 billion people, or one-quarter of the earth’s adults, want to move temporarily to another country in the hope of finding more profitable work. An additional 630 million people would like to move abroad permanently.
The global desire to leave home arises from poverty and necessity, but it also grows out of a conviction that such mobility is possible. People who embrace this cosmopolitan outlook assume that individuals can and should be at home anywhere in the world, that they need not be tied to any particular place. This outlook was once a strange and threatening product of the Enlightenment but is now accepted as central to a globalized economy.
It leads to opportunity and profits, but it also has high psychological costs. In nearly a decade’s research into the emotions and experiences of immigrants and migrants, I’ve discovered that many people who leave home in search of better prospects end up feeling displaced and depressed. But today, explicit discussions of homesickness are rare, for the emotion is typically regarded as an embarrassing
impediment
to individual progress and prosperity. This silence makes mobility appear deceptively easy.
Technology also seduces us into thinking that migration is painless. Ads from Skype suggest that "free video calling makes it easy to be together, even when you’re not. " The comforting illusion of connection offered by technology makes moving seem less consequential, since one is always just a mouse click or a phone call away.
Today’s technologies have failed to defeat homesickness even though studies by the Carnegie Corporation of New York show that immigrants are in closer touch with their families than before. A wealth of studies have documented that other newcomers to America also suffer from high rates of depression, despite constant contact with family.
It is possible that these new technologies actually heighten feelings of displacement. Maria Elena Rivera, a psychologist in Tepic, Mexico, believes technology may magnify homesickness. Her sister, Carmen, had been living in San Diego for 25 years. With the rise of inexpensive long-distance calling, Carmen was able to phone home with greater frequency. Every Sunday she called Mexico and talked with her family, who routinely gathered for a large meal. Carmen always asked what the family was eating, who was there. Technology increased her contact with her family but also brought a regular reminder that she was not there with them.
The persistence of homesickness points to the limitations of the cosmopolitan philosophy that undergirds so much of our market and society. The idea that we can and should feel at home anyplace on the globe is based on a worldview that celebrates the solitary, mobile individual and envisions men and women as easily separated from family, from home and from the past. But this vision doesn’t square with our emotions, for our ties to home, although often underestimated, are strong and enduring.
The point the author tried to make in the last paragraph is that______.
选项
A、human being can live self-reliant and independent of families and friends
B、human being are social animals that can not live in stark isolation
C、human being are usually so nostalgic that they are stuck with the past
D、human being are so deeply attached to home that it’s hard for them to stay away from family
答案
D
解析
最后一段作者主要反驳了,四海为家主义者的观点。他们认为,人们可以轻而易举地脱离家庭、挥别家人、斩断过去。但是作者认为这种臆想与人类的情感背道而驰。尽管人们总是误以为家人的羁绊无足轻重,但它却浓烈而持久,无法斩断。因此,[A]是四海为家主义者的观点,与作者观点完全相反。[B]表面看起来正确,但是因为没有提到人们对于家庭的依恋这一核心论点,所以也不足以概括最后一段的内容。[C]不是作者要讨论的主要内容。[D]为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/h3K4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Themajorityofpeople,aboutnineoutoften,areright-handed.(1)_____untilrecently,peoplewhowereleft-handedwereconsi
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
AMGEN,theworld’sbiggestbiotechnologycompany,madeitsfortunefromadrugthatfortifiesthebloodofpatientswhoareunde
AMGEN,theworld’sbiggestbiotechnologycompany,madeitsfortunefromadrugthatfortifiesthebloodofpatientswhoareunde
Forthepast250years,politiciansandhard-headedmenofbusinesshavediligentlyignoredwhateconomics,hastosayaboutthe
Itisnotoftenrealizedthatwomen【C1】______ahighplaceinsouthernEuropeansocietiesinthe10thand11thcenturies.Asa【C2
Whenthesubjectismoney,womenoftenclingtotwopersistentstereotypes,oneapleasantdream,theotheranightmare.In
Duringrecentyearswehaveheardmuchabout"race";howthisracedoescertainthingsandthatracebelievescertainthingsan
Duringrecentyearswehaveheardmuchabout"race";howthisracedoescertainthingsandthatracebelievescertainthingsan
Duringrecentyearswehaveheardmuchabout"race";howthisracedoescertainthingsandthatracebelievescertainthingsan
随机试题
A.阴凉、通风处B.密闭、阴凉处C.阴凉、干燥处D.通风、干燥处E.密封、凉暗处含挥发油多的药材和饮片,如薄荷、当归、川芎等,应贮于
毛泽东提出探索马克思主义同中国实际即社会主义建设实际的“第二次结合”,其中正确的理论成果没有坚持下去,其最根本的原因是()
合成脑磷脂需要的物质是()(2004年)
患者男性,55岁,左上腹部不适9个月,查:脾位于肋下4cm,血红蛋白:50g/L,白细胞1.2×109/L,血小板4000×109/L。下列说法不正确的
药品的每张处方不得超过()
C公司生产一批假狂犬疫苗流入市场,接种人数难以确定。信息披露后,接种过该批疫苗的消费者纷纷起诉C公司,要求赔偿损失。鉴于大家未能推选出诉讼代表人,法院直接指定甲、乙作为诉讼代表人。关于本案,下列哪一选项是正确的?()
某搭设高度45m的落地式钢管脚手架工程,下列说法正确的有()。[2012年真题]
组织部门接到举报,表示某国有企业单位负责人胡某在任职期间有违法行为,经过该地区财政、审计、统计方面组成的联合调查组的全面考察,发现:(1)该公司设置大小两套账,大账对外,小账对内。(2)两个月前,打击压制坚持原则的会计工作人员郑某,将其
Muchoftheworldshouldgoonadietin2014.Morethanathirdofadults【C1】______wereestimatedtobe【C2】______orobesein20
在以下字符中,其ASCII码值最小的一个是( )。
最新回复
(
0
)