首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、A type of coffee bean. B、An artificial flavoring. C、An alkaloid stimulant. D、A kind of prescription drug. C根据句(3一1)可知,女士把咖啡因理解
A、A type of coffee bean. B、An artificial flavoring. C、An alkaloid stimulant. D、A kind of prescription drug. C根据句(3一1)可知,女士把咖啡因理解
admin
2018-04-10
48
问题
W: Welcome to our Sunday TV program Enjoy Food & Drinks. Today, we are glad to have invited Professor David from Kansas University as our honored guest. Professor David is an expert in coffee. He has been studying coffee for more than 20 years.
M: Good morning. Do you drink coffee, Cathy?
W: Sure! Every day!
M: So do I. According to some statistics, about 8 of every 10 Americans drink coffee each morning, and the typical American will have three cups of it per day. But it isn’t just Americans who need their daily caffeine fix. (1) More than a third of all the people in the world drink coffee, which makes it the number-one processed beverage on the planet.
W: (2-1) Most people drink coffee for the stimulation provided by caffeine. Am I right?
M: (2-2) Definitely! But do you happen to know what caffeine is?
W: Er... (3-1) It’s a kind of drug, isn’t it? Like nicotine?
M: (3-2) You can say that again. It’s a mild natural stimulant, a type of alkaloid. Like most drugs, it’s beneficial in small amounts. It’s been shown to help improve coordination and increase concentration. W: I see. But will it bring us any harm if we drink it every day?
M: Like most drugs, it’s harmful in large amounts, and several studies suggest it could contribute to serious illnesses such as cancer and heart disease. Would you drink coffee because of the taste alone? I guess probably not. (4) One cup contains about 100 milligrams of caffeine, which is twice as much as a cup of tea and three times as much as a cup of cola.
W: How large is a cup by the way?
M: Good question. Um, normally six ounces. Now, because of its popularity, coffee has become one of the world’s most important commodities. For example, between 1998 and 2000, a total of 6.7 million tons of coffee was produced each year, and experts forecast that production will rise above 7 million tons annually by 2020.
W: Wow! That makes coffee one of the most valuable products in terms of its large consumption.
M: Indeed! Coffee is the world’s fifth, no, make that sixth largest agricultural export in terms of value. Though people in Europe and the United States drink 85% of all exported coffee, it is becoming increasingly popular in traditional tea-drinking Asian cultures such as China and Japan. (5) Japan, in fact, has become the world’s, let’s see, seventh largest retail market for coffee, as well as its third largest importer.
W: And I have heard that Starbucks has been reaping huge profits from the Chinese market.
M: You are absolutely right! And in China, Starbucks has opened almost 450 shops since first entering the country in 1998. So, coffee clearly plays an important role on today’s world stage.
This is the end of Part One of the interview. Questions 1 to 5 are based on what you have just heard.
1. How many people all over the world drink coffee?
2. Why do most people drink coffee?
3. What is caffeine?
4. Which of the following statements about coffee is TRUE?
5. Which country has become the world’s third largest importer of coffee?
选项
A、A type of coffee bean.
B、An artificial flavoring.
C、An alkaloid stimulant.
D、A kind of prescription drug.
答案
C
解析
根据句(3一1)可知,女士把咖啡因理解成某种像尼古丁一样的毒品。根据句(3—2)可知,男士肯定了她的理解,并进一步指出咖啡因是一种温和的自然刺激物,是一种生物碱。因此答案为[C]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hFoK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
(1)WhenoutsourcingcompanyKeaneInc.hiredJyotiTaneja10monthsagotoworkinitsGurgaon,India,offices,herparentswere
PASSAGETWOWhywasthereleaseofthegovernment’sofficialReportonCarcinogensdelayed?
StudyActivitiesinUniversityInordertohelpcollegeanduniversitystudentsintheprocessoflearning,fourkeystudya
A、75%ofthem.B、40%ofthem.C、35%ofthem.D、17.5%ofthem.A本题考查今年有多少美国人打算找新工作。访谈中,女士提到一个调查显示今年约有75%的美国人打算找新工作,因此选A。B中的40%是今年
(1)Itishardformodernpeopletoimaginethelifeonehundredyearsago.Notelevision,noplastic,noATMs,noDVDs.Illness
(1)Aperiodofclimatechangeabout130,000yearsagowouldhavemadewatertraveleasierbyloweringsealevelsandcreatingn
A、Becausethegenehasbeenpasseddownbeforetheydied.B、Becausetheirfamiliesandrelativeshadsimilargene.C、Becausethe
Thethirdisproximity,postureandechoing.Proximityreferstothe【T1】______betweenspeakers.Thiscanindicateanumberoft
A、Freeticket.B、Freephonecall.C、Cashreward.D、Seatreservation.D本题考查对于主动转乘下一航班的旅客的补偿。根据录音,这样的旅客有可能得到cashbribe或afreetrip
Fordecades,thetelevisionwastheflagshipofanyconsumer-electronicsproductline-up.Inallthegadgetsinthehome,【M1】___
随机试题
通过对动作和时间的研究,把工作分解为许多很小的单一化、标准化、专业化的操作内容和程序,并对工人进行培训和激励,使工作保持高效率。这种工作设计方法是【】
腺苷酸(AMP)的磷酸连接在戊糖的
A.复合树脂B.氢氧化钙制剂C.玻璃离子水门汀D.磷酸锌水门汀E.氧化锌丁香油糊剂深龋备洞近髓时选用
某市卫生局经调查取证,认定某公司实施了未经许可擅自采集血液的行为,依据有关法律和相关规定,决定取缔该公司非法采集血液的行为,同时没收5只液氮生物容器。下列说法中错误的是()。
在安全生产责任制中,关于施工员职责说法错误的是()。
自营业务的管理和操作由证券公司自营业务部门专职负责,非自营业务部门和分支机构不得以任何形式开展自营业务。()
下列关于企业维简费支出企业所得税处理的表述,不正确的是()。
视觉中的时间因素包括()。
结构性调整
Everyyeartelevisionstationsreceivehundredsofcomplaintsabouttheloudnessofadvertisements.However,federalrulesforbi
最新回复
(
0
)