首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Many people hope that the whole world will one day speak a common language. Over the years, people have made up new languages wi
Many people hope that the whole world will one day speak a common language. Over the years, people have made up new languages wi
admin
2018-06-18
34
问题
Many people hope that the whole world will one day speak a common language. Over the years, people have made up new languages with this aim.(72)
At least six hundred languages have been developed in the search for a language which all human beings would be able to speak.
The most famous one, Esperanto(世界语), was the idea of Ludwig Zamenhof, a doctor in Warsaw. He published a book about his new language in 1887.
To encourage people to learn the language, he made it as simple as possible.
Esperanto has never been accepted as an official world language, but it has been suggested as an auxiliary language. By 1950 it had been taught to one and a half million speakers, and it was spoken in six hundred schools. Today Esperanto is spoken by about eight million people, and more than one hundred newspapers and magazines in the language are published regularly throughout the world. Thousands of books have been written in Esperanto, including those translated from other languages.
Today the need for a new auxiliary language like Esperanto seems less obvious.(73)
Throughout this century English has grown more and more important. It has become a second language for many millions of people.
The fact that more are learning English shows that the use of English is still growing worldwide. No one would deny the usefulness of a world language, but not many people think that Esperanto is likely to play such a role.
Which of the following is NOT true of Esperanto?
选项
A、It is widely taught in schools.
B、It has become a second language for many millions of people.
C、Many books have been written in Esperanto.
D、It is spoken by many people.
答案
B
解析
事实细节题。根据文章第三段第二、三句“By 1950 it had been taught to one and a half million speakers,and it was spoken in six hundred schools.Today Esperanto is spoken by about eight million people…”可知,A、D项正确。根据第三段最后一句“Thousands of books have been written in Esperanto...”可知C项正确。根据文章第四段第三句“It has become a second language for many millions of people.”可知It指English,因此B项错误。故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hGPC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Thereason______I’mwritingistotellyouaboutmyexaminationresults.
Accordingtosociologists,thereareseveraldifferentwaysinwhichapersonmaybecomerecognizedastheleaderofasocialgr
Shemetwithnochallengebecauseherarguments______soundfacts.
Inrecentyears,moreandmoreforeignersareinvolvedintheteachingprogramsoftheUnitedStates.Boththeadvantagesandth
Everyonehasgottwopersonalities—theonethatisshowntotheworldandtheotherthatissecretandreal.Youdon’tshowyour
HaveyoueverwatchedahomeshoppingprogramonTV?Canyoudescribe【C1】______it’sliketoshopathomebytelevision?Haveyo
IfIwereinthatsituation,thenitwouldbeabouttimethatI______myheadinmyhandsforacry.
Youcannotignorethesituationforever,onedayyouwillhaveto______theconsequencesofyouract.
Thoughtechnicallyquiteadvancedtoday,theInternetisfarfrombeingpopularwithaveragehouseholdusersinsomedeveloping
Anyway,thatevening,____I’lltellyoumoreaboutlater,IendedupstayingatRachel’splace.
随机试题
卫星通信系统,按通信覆盖区的范围分为3种,其中不包括()
患者,女,56岁。食管癌根治术后,恢复顺利,可以经口进流食的时间一般是在术后
能发挥生理作用的血钙是
某市市场监督管理局对中央商场实行执法检查时,认定商场销售假烟、假酒和其他伪劣品,制作现场笔录,查扣这些物品,并责令该商场停业整顿,罚款1万元,但未制作决定书,只交给商场一处罚收据。事后,市场监督管理局未送达决定书。中央商场提起行政诉讼,并要求赔偿损失。一审
监理工程师、监理员分为水工、机电、测量、()、工程移民、环境保护9个专业。
旅行社接受旅游者的委托,提供代填安全信息卡旅游服务。()
什么是消费者权益争议?其解决途径有哪些?
设总体X在区间[0,θ]上服从均匀分布,其中θ>0为未知参数,而X1,…,Xn为从X中抽得的简单样本,试求θ的矩估计和最大似然估计,并问它们是否是θ的无偏估计?
Afterthebirthofmysecondchild,Igotajobatarestaurant.Havingworkedwithanexperienced【C1】______forafewdays,Iw
Theboywasbornnearthestation.Thestorytellsussomethingmainlyaboutaboy’suncle.
最新回复
(
0
)