首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(77)Much unfriendly feeling towards computers has been based on the fear of widespread unemployment resulting from their introdu
(77)Much unfriendly feeling towards computers has been based on the fear of widespread unemployment resulting from their introdu
admin
2018-09-25
61
问题
(77)
Much unfriendly feeling towards computers has been based on the fear of widespread unemployment resulting from their introduction.
Computers are often used as part of automated (自动化的) production systems requiring a least possible number of operators, causing the loss of many jobs. This has happened, for example, in many steelworks.
On the other hand, computers do create jobs. They are more skilled and better paid, though fewer in number than those they replace. Many activities could not continue in their present form without computers, no matter how many people are employed. Examples are the check clearing (交换) system of major banks and the weather forecasting system.
When a firm introduces computers, a few people are usually employed in key posts (such as jobs of operations managers) while other staff are re-trained as operators, programmers, and data preparation staff. (78)
After the new system has settled down, people in non-computer jobs are not always replaced when they leave, resulting in a decrease in the number of employees.
This decrease is sometimes balanced by a substantial increase in the activity of the firm, resulting from the introduction of computers.
The attitudes of workers towards computers vary. There is fear of widespread unemployment and of the takeover of many jobs by computer-trained workers, making promotion for older workers not skilled in computers more difficult.
On the other hand, many workers regard the trend toward wider use of computers inevitable. They realize that computers bring about greater efficiency and productivity, which will improve the condition of the whole economy, and lead to the creation of more jobs. This view was supported by the former British Prime Minister, James Callaghan in 1979, when he made the point that new technologies hold the key to increased productivity, which will benefit the economy in the long run.
According to Paragraph 2, without computers______
选项
A、human activities could not continue
B、there could not be weather forecasting systems
C、many activities would have to change their present form
D、banks would not be able to go on with check clearing
答案
C
解析
本题考查考生对文章细节的理解。定位到第二段后两句话“Many activities could not continue in their present form without computers”。关键词是“present form”,只是不能以这种形式继续,因此C为同义转述。选项A、B、D都没有表达出这个意思。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hH3O777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Itisnotalwayspossibletoforeseetheobstacles______yourwaytowardsanambitiousgoal.
Itisn’tcoldenoughforthere______afrosttonight,soIcanleavemycaroutsidesafely.
Therearewarmtropicalregionsallovertheglobe,butonlytheIndiansoftheSouthAmericanrainforestshaveformedthehabi
Accordingtoasurvey,whichwasbasedontheresponsesofover188,000students,today’straditional-agecollegefreshmenare"
Fromtheverybeginning,waterhasfurnishedmanwithasourceoffoodandahighwaytotravel.Thefirstcivilizationsarose【C1
In1947agroupoffamouspeoplefromtheartworldheadedbyanAustrianconductordecidedtoholdaninternationalfestivalof
In2012,IhadjustrecoveredfromaseriousillnesswhenIreceivedaninvitationtoawriter’sconferenceinOrlando,FloridA
ThereAwillbethreeBhundredsofstudentsCtakingpartDinthespeechcontent.
()isthestudyofthecharacteristicsoflanguagevarieties,thecharacteristicsoftheirfunctionsandthecharacteristicsof
随机试题
左边是给定纸盒的外表面,下列哪一项能由它折叠而成?()
张某,男,3岁6个月。腹泻2天,哭闹不止。据患者家属代诉,患者2天前曾进食过烧烤类食物而出现腹泻,大便泻下急迫,1天5~6次,量多,呈黄褐稀水并夹有少许黏液,气味臭秽,腹痛阵作,发热烦躁,肢倦乏力,小便短黄,肛门红赤。舌质红,苔黄腻,脉滑数。应选用何种
患者男性,30岁。因发热、乏力、恶心、食欲减退10日来诊。查体:皮肤、巩膜黄染,肝右肋下1cm,脾左肋下可及。白细胞5.0×109/L,N0.48,L0.52,Hb130g/L,血清总胆红素102μmol/L,结合胆红素70.4μmol/L,ALT1320
某市住房公积金管理中心在核准住房公积金贷款时,要求贷款人应向该中心指定的保险公司进行住房保险。这一行为违反了()。
我国目前的法规规定,商业银行开办代客境外理财业务必须向银监会申请代客理财业务资格,这项规定属于( )。
某企业负债总额为25万元,负债的年平均利率8%,权益乘数为2。全年固定成本总额18万元,年税后净利润7.5万元。所得税税率25%。要求:计算该企业利息保障倍数、DOL、DFL、DCL;
班级教育管理者利用或创设各种教育情境,以境育情,使学生在情感上受到感染的方法是()
某教师经常关注一名贫困生,了解他生活当中的困难,鼓励他不要因为家庭因素就放弃努力,并在适当情况下给予他学习和生活中的帮助。关于该教师的做法,下列说法正确的是()
货币:价值
WhowontheWorldCup1994footballgame?WhathappenedattheUnitedNations?Howdidthecriticslikethenewplay?【C1】______e
最新回复
(
0
)