首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Entire cultures operate on elaborate systems of indirectness. For example, it is discovered in a small research project that mor
Entire cultures operate on elaborate systems of indirectness. For example, it is discovered in a small research project that mor
admin
2018-05-06
44
问题
Entire cultures operate on elaborate systems of indirectness. For example, it is discovered in a small research project that more Greeks assumed that a wife who asked, " Would you like to go to the party?" was hinting that she wanted to go. They felt that she wouln’t bring it up if she didn’t want to go. Furthermore, they felt, she would not state her preference directly because that would sound like a demand. Indirectness was the appropriate means for communicating her preference.
Japanese culture has developed indirectness to a fine art. For example, a Japanese professor, Harumi Befu, explains the delicate exchange of indirectness required by a simple invitation to lunch. When his friend extended the invitation, Befu first had to determine whether it was meant literally or just a ritual, much as an American might say, "We’ll have to have you over for dinner some time" but would not expect you to turn up at the door. Having decided the invitation was meant literally and haying accepted, Befu was then asked what he would like to eat. Following custom, he said anything would do, but his friend, also following custom, pressed him to specify. Host and guest repeated this exchange an appropriate number of times, until Befu, thought it polite to answer the question— politely—by saying that tea over rice would be fine. When he arrived for lunch, he was indeed served tea over rice—as the last course of a luxurious meal. Befu was not surprised by the feast, because he knew that custom required it. Had he been given what he asked for, he would have been insulted. But custom also required that he make a great show of being surprised.
Which of the following statements is true?
选项
A、Befu was served exactly what he had asked for.
B、It would be impolite to serve a simple lunch.
C、Befu was surprised by the last course for lunch.
D、Befu acted like he enjoyed his meal a lot.
答案
B
解析
事实细节题。根据文章最后四句可知,当Befu到朋友家吃饭时,朋友招待他的是一顿丰盛的午餐,而不仅仅是他提议的“茶泡饭”。这是因为根据当地的习俗,如果对方按照他的提议招待他,就是侮辱了他。故此处B项描述是正确的,其他选项均与文章大意不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hOWC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Acoeducational(男女合校的)schoolofferschildrennothinglessthanatreeversionofsocietyinminiature(缩影).Boysandgirlsaregi
Acoeducational(男女合校的)schoolofferschildrennothinglessthanatreeversionofsocietyinminiature(缩影).Boysandgirlsaregi
Acoeducational(男女合校的)schoolofferschildrennothinglessthanatreeversionofsocietyinminiature(缩影).Boysandgirlsaregi
Drinkingeightfullglassesofwateradaymaydolittlemorethanmakeapersonruntothebathroom,aresearchersaid.New
Itisprettymuchaone-waystreet.Whileitmaybecommonforuniversityresearcherstotrytheirluckinthecommercialworld,
PlayingorganizedsportsissuchacommonexperienceintheUnitedStatesthatmanychildrenandteenagerstakethemforgranted
PlayingorganizedsportsissuchacommonexperienceintheUnitedStatesthatmanychildrenandteenagerstakethemforgranted
PlayingorganizedsportsissuchacommonexperienceintheUnitedStatesthatmanychildrenandteenagerstakethemforgranted
HavingstayedinChinaforfiveyears,theAmericanteachercanspeakChinesefluentlyasifhe______aChinese.
随机试题
交叉式让步
光镜下见子宫颈黏膜上皮全层异型增生并延伸到腺体,病理性核分裂象多见,但病变尚未突破基底膜,应诊断为
为预防甲亢术后出现甲状腺危象,最关键的措施是()
某有限责任公司的法律顾问在审查公司减少注册资本的方案时,提出以下意见,其中哪种意见不符合《公司法》的规定?()
如图所示应力状态(应力单位为MPa),该点处的最大切应力τmax为()。
对于燃气的生产储存设施来说,与其规模密切相关的要素不包括()。
涂料是指《商品名称及编码协调制度》中编码为( )项下的商品。
任何金融工具都可能出现因指数价格的不利变动而带来资产损失的可能性,这是()。
已知a,b,c为实数,那么a>b是ac2>bc2的()。
一般人认为,一个人80岁和他在30岁时相比,理解和记忆能力都显著减退。最近的一项调查显示,80岁的老人和30岁的年轻人在玩麻将时所表现出的理解和记忆能力没有明显差别。因此:认为一个人到了80岁理解和记忆能力会显著减退的看法是站不住脚的。以下哪项如果为真
最新回复
(
0
)